انتخابات فرانسه و مبارزه با تروریسم؛ از شعار تا عمل!

Tayebi

کشور فرانسه همواره به‌عنوان مهد آزادی‌خواهی و دموکراسی بوده و دولت فرانسه همیشه خود را یکی از قدرت‌های اتحادیه اروپا و در دایره قدرت‌های تصمیم گیری در جهان دانسته است. دولت‌های پیشین فرانسه در برنامۀ کاری خود از مبارزه با تروریسم نام برده‌اند و یکی از اهداف خود دانسته‌اند اما مبارزه با تروریسم زمانی تحقق می‌یابد که گروه‌های تروریستی نظیر گروهک منافقین و برخی اعضاء وابستۀ گروه‌های تروریستی عربی و آفریقایی در خاک فرانسه نباشند. تروریسم یک واحد کل و تفاوتی در بدنۀ خود ندارد و تروریسم در همه جای جهان خطرناک است.

آقای ماکرون رئیس جمهور جدید فرانسه با اشاره به اینکه حضور و انتخابش فصل تازه ای در تاریخ فرانسه است، بیان داشته که برای پیشبرد صلح و هماهنگی بین‌المللی و مبارزه با تروریسم خواهد کوشید. این شعاری است که روسای جمهور قبلی فرانسه نیز به آن اشاره کرده‌اند اما در عمل چهره واقعی به خود نگرفته است. اما شاید بتوان این امید را داشت که جوان بودن و خوش فکر بودن آقای ماکرون به مبارزه با تروریسم واقعیت بخشد و این شعار نیز به درجه عمل برسد.

همکاری‌های بین المللی در جهت صلح و امنیت یک واژه گان بسیار کلیدی برای جامعه بین المللی قلمداد شده و برای حفظ و بقاء بسیار ضروری است. از این رو زمانی که سطح همکاری‌های بین المللی در وضعیت مناسبی قرار می‌گیرد این ضرورت ایجاد می‌شود که صلح و امنیت بین المللی تضمین گردد. از این رو رئیس جمهور جدید فرانسه بایستی پایبندی خود را به قول خود نشان دهد.

اتحادیه اروپا و از جمله کشور فرانسه نیز در معرض حملات تروریستی بوده و این کشور بایستی بصورت نظام یافته تر مبارزه با تروریسم را پیگیری کند و ریشه تروریسم را بخشکاند. هرچند کشور فرانسه مامن و ماوای افراد باسابقه فعال در حوزه تروریسم بوده و این مساله احتمالا در تضاد با تفکر حاکم است.

به هر ترتیب آقای ماکرون در حوزه امنیت و مبارزه با تروریسم، مبارزه با داعش را یکی از اولویت‌های فرانسه میداند. دراین مورد، وی اعتقاد دارد که به هر اندازه که امنیت دولت ها به مخاطره انداخته شود به همان اندازه داعش و سایر نیروهای افراطی رشد می‌کنند. در این راستا به نظر می‌رسد ماکرون نقش گفتمان برای رسیدن به یک نقطه مشترک را در دستور کار خود می‌داند و عقیده ای بر نقش مداخله گر ندارد. در همین راستا وی ابراز می‌کند که از کشورهایی که با تبانی با گروه‌های های افراط گرا و تروریستی بر اختلافات دامن میزنند دوری می‌کند. هر چند این نگاه ماکرون با سیاست و رویه فعلی کشور فرانسه متفاوت است اما امید آن می‌رود تا ماکرون نگاه جامع نگر خود را همواره داشته باشد و مبارزه با تروریسم را دغدغه مند تر دنبال کند. در این راستا ماکرون بایستی مواضع خود را در موارد ذیل به صراحت بیان کند:

  1. موضع فرانسه نسبت به تحرکات تروریستی در سوریه و عراق و وضعیت تروریسم در خاورمیانه و اینکه فرانسه در میانه 2017 به بعد چه تصمیماتی اتخاذ خواهد کرد.
  2. فرانسه نسبت به تحرکات تروریستی انجام پذیرفته در اتحادیه اروپا و حضور گروه‌های سازمان یافته در قلمرو اتحادیه و همچنین فرانسه چه اقداماتی انجام می‌دهد.
  3. همکاری‌های بین المللی فرانسه بر ضد تروریسم تا چه میزان ارتقاء می‌یابد.

بنابرین به نظر می‌رسد حرکت به سمت یک همکاری فراگیر در جهت مقابله با تروریسم در دستور کار اقای ماکرون باشد اما چشم انتظار آینده هستیم تا تحولات پیش رو را ببینیم.

 

 

بنیاد هابیلیان

 


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29