ارزيابي عملكرد آمريكا در مورد گروهك منافقين و نگاه مردم عراق به اين فرقه

احساس عدم امنيت مردم عراق بواسطه حضور گروهك تروريستي منافقين كه كماكان تحت حمايت آمريكا قرار دارند را تشديد كرده است. بنا به اين دلايل فرقه منافقين با اين سابقه عملكرد و هويت فرقه‌ايش، كه رسماً و قانوناً نيز به عنوان يك گروه تروريستي شناخته شده در نگاه مردم به عنوان بزرگترين جنايتكار قلمداد شده است

Sazmanusa

مردم عراق اصرار بر اجراي قانون اساسي در برخورد با گروه‌هاي تروريستي داشته و خواستار اخراج اين گروهك از كشورشان هستند كه آمريكايي‌ها با حمايت از اين گروهك خواسته‌هاي قانوني مردم عراق را برنمي‌تابند.

 

به گزارش خبرگزاري فارس، گروهك منافقين به عنوان بخش مهمي از تشكيلات اطلاعات و استخبارات ديكتاتور سابق عراق برشمرده مي‌شد كه بودجه ويژه‌اي به آن اختصاص داده شده بود و در عمليات‌هاي تخريبي عليه مردم و حكومت ايران و سركوب مردم عراق فعاليت مي‌كرد. خدمات اين گروهك به صدام بعد از جنگ ايران و عراق نيز ادامه يافت.

 

در سال 1991 كه با حركت‌هاي انقلابي كردهاي شمال عراق در كنار شيعيان جنوب، رژيم بعثي عراق در آستانه سقوط و انهدام قرار داشت، منافقين وارد معركه شده و حركت اكراد را با خشونتي هرچه تمامتر، سركوب كردند. از اين قبيل حركت‌ها توسط منافقين در جهت تحكيم حكومت صدام بسيار صورت گرفت كه مشهودترين مورد آن در مورد شيعيان جنوب بود. از همين رو بخش بزرگي از مردم عراق، گروهك تروريستي منافقين را كه در طول حكومت رژيم بعث به عنوان ارتش خصوصي صدام عمل كرده و از جانب او در جنايات بي‌شماري از جمله در سركوب قيام شيعيان و كردها بعد از جنگ اول خليج فارس مشاركت داشته را به عنوان دشمن محسوب مي‌كنند، اين امر نزد آمريكا آنچنان آشكار و محرز است كه استقرار سربازان نيروهاي ائتلاف نزديك اردوگاه اشرف براي حفاظت از اين گروهك تروريستي كه از جانب مردم عراق به دليل امكان اقدام به انتقام گيري در معرض خطر هستند، صورت گرفته است.

 

مردم عراق خواستار رسيدگي به تمامي جنايات ديكتاتور بغداد مي‌باشند از اين رو منافقين به عنوان ابزارهاي جنايات و سركوبگري‌هاي صدام و مسعود رجوي در نقش رهبر جيش التحرير عراقي در رديف اول اتهام بوده‌اند. گروهك منافقين به عنوان سازمان تروريستي كه حامي تمام عيار حكومت صدام به شمار مي‌رود و در اقدامات سركوبگرانه صدام عليه مردم عراق شركت داشته، در جايي كه تمامي حاميان رژيم بعث مغضوب مردم بوده و از اريكه قدرت كنار زده شده‌اند، موجب شده تا مردم عراق روز به روز با تأكيد بيشتري، خواهان اخراج منافقين از عراق باشند.

 

احساس عدم امنيت مردم عراق بواسطه حضور گروهك تروريستي منافقين كه كماكان تحت حمايت آمريكا قرار دارند را تشديد كرده است. بنا به اين دلايل فرقه منافقين با اين سابقه عملكرد و هويت فرقه‌ايش، كه رسماً و قانوناً نيز به عنوان يك گروه تروريستي شناخته شده در نگاه مردم به عنوان بزرگترين جنايتكار قلمداد شده است. همچنين مردم شهر الخالص از گروهك تروريستي منافقين به دليل ارتكاب جنايات و غصب زمين‌هاي ساكنان اين شهر شكايت كرده‌اند. همزمان با آن، مصوبات قانوني از سوي پارلمان پيشين نيز در حمايت از اين خواست‌هاي عمومي صادر شد.

 

در واقع حافظه تاريخي مردم عراق درباره گروهك منافقين يادآور انواع جنايت‌ها در عراق و كشتار وسيع شيعيان و كردها است.(از جمله در سركوب وحشيانه مردم استان‌هاي مياني و جنوبي در انتفاضه شعبانيه در سال 1991 كه با لشكرهاي نظامي گروهك منافقين كه در همكاري با رژيم بعث صورت گرفت). در اين راستا بسياري از خسارت ديدگان با توجه به اسناد و مدارك بسياري كه بر نقش داشتن اين فرقه تروريستي در جنايت عليه مردم عراق، خواهان احقاق حقوق خود هستند، علاوه بر اينكه بسياري از بازماندگان عراقي نيز محاكمه سركردگان اين گروهك تروريستي را خواهان مي‌باشند. برهمين اساس مردم ديالي و ديگر مناطق عراق بارها با برپايي تظاهرات گسترده‌ خواهان تسريع در روند اخراج منافقين از خاك كشور خود و بازگرداندن اداره پادگان اشرف به دولت عراق بوده‌اند. علاوه بر اين مردم عراق خواهان به وجود آمدن مشكلات و روابط متشنج با همسايگان خود نيستند.

 

خواسته عمومي براي اخراج فوري و محاكمه سركردگان اين فرقه تروريستي، در تأكيد قانون اساسي عراق كه بر محكوميت هرگونه حمايت از تروريسم و يا در رأي دادگاه‌هاي عراق مبني بر محكوميت منافقين و مجرم شناختن آنها و حكم به اخراج اين گروهك از عراق و محكوميت سران آنها نقش بارزي يافته است.

 

ايالات متحده نيز، اين گروهك تروريستي را در سال 1997يك سازمان تروريست خارجي ناميد اما در سال 2003 با يك تغيير لحن محسوس به عنوان يك نيروي دشمن متخاصم در عمليات آزادي عراق ارزيابي شد. اگر چه وزارت دفاع گزارش كرد كه سياست آمريكا «منحل كردن سازمان مجاهدين خلق كه در فعاليت هاي تروريستي درگير بوده و ممانعت از بازسازي آن به عنوان يك سازمان تروريستي» است. در واقع نيروهاي ائتلاف مي‌توانستند رهبران را از بدنه جدا كنند و ساختار دروني فرقه را سست كنند اما در عمل نيروهاي ائتلاف به طور فعال اعضاي اين گروهك تروريستي را تشويق به ترك گروه نكردند. حتي با متمركز كردن اين فرقه تروريستي در اردوگاه اشرف، بسياري از موارد كنوانسيون‌هاي ژنو كه بسياري روش‌ها را در منحل كردن اين گروهك تروريستي و كاهش دادن قدرت آن را مجاز مي‌شمارد را محمل گذاشت.

 

اين امر آنچنان بارز بوده كه حتي به گزارش رند، آمريكا را به دورويي در جنگ با ترور متهم كرد. از جمله اين اقدامات آمريكا، اعطاي آزادي تردد قابل ملاحظه به اين فرقه تروريستي، اجازه تأسيس يك دفتر روابط و يا برگزاري كنفرانس‌هاي عمومي بزرگ، كه در آن فرقه تروريستي منافقين اهدافش را تبليغ كرد. به علاوه براي چندين سال، اين گروهك تروريستي به پخش برنامه‌هاي راديويي خود عليرغم اعتراض دولت عراق و دستور نيروهاي ائتلاف مبني بر توقف آن ادامه داد.

 

در قطعنامه دسامبر 2003، شوراي حكومتي عراق بطور خاص خواهان اخراج فرقه تروريستي منافقين شد و مقامات عراقي مستمراً بر اين موضع تأكيد كردند. اما مقامات آمريكايي در اقداماتي كاملاً منافي با اين خواسته‌هاي عمومي مبادرت كرده و از اين مي‌ترسند كه اين فرقه تروريستي با پيگرد قانوني از جانب عراقي‌ها مواجه شوند بدين دليل، به رغم خواسته‌هاي مردمي براي اخراج گروهك تروريستي منافقين و بستن اردوگاه، واشنگتن با الزام دولت عراق و حمايت غير رسمي از اردوگاه اشرف به مخالفت با خواسته مردم عراق برخاسته و با تأمين امنيت در مناطق پيرامون اردوگاه‌هاي اين فرقه تروريستي به حمايت از آنها مبادرت كرده است.

 

در اين بين مردم عراق اصرار بر اجراي قانون اساسي در برخورد با گروه‌هاي تروريستي، توجه به آراي دادگاه‌هاي داخلي عليه گروهك منافقين به اتهام جنايت عليه مردم عراق خواستار اخراج اين گروهك از كشورشان هستند كه آمريكايي‌ها با حمايت از اين گروهك خواسته‌هاي قانوني مردم عراق را در عمل بر نمي‌تابند و مردم عراق اين حمايت آمريكايي‌ها را ناديده گرفتن حقوق هزاران قرباني عراقي بدست اين گروهك و تأييد جنايات اين گروهك بدست صدام مي‌دانند درصورتيكه آمريكايي‌ها با وعده از بين بردن ديكتاتور عراق و برپايي خواسته‌هاي مردم عراق به اين كشور حمله كرده بودند!


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29