ارزيابي دبيرکل کانون هابيليان از درخواست منافقين براي خروج از عراق

Hasheminejad017

سيدمحمد جواد هاشمي نژاد، دبيرکل کانون هابيليان ( خانواده هاي شهداي ترور کشور) در گفت و گو با خراسان در بيان ارزيابي خود از برخي گزارش ها درباره اعلام آمادگي منافقين براي خروج از عراق گفت: طبيعي است که منافقين براي ادامه حضورشان در عراق به وعده و وعيدهاي آمريکايي ها دل بسته بودند و هرگاه که دولت عراق درصدد اقدامي عليه آن ها بود به تهديدهايي از قبيل ارتکاب خودکشي دسته جمعي متوسل مي شدند. در جريان تحولات اخير نيز منافقين برخي از اين تهديدها و ترفندها را به کار بستند اما ناموفق بودند و به نظر مي آيد هرچه حضور نيروهاي آمريکايي در عراق کم رنگ تر شود، اميد منافقين به ادامه حضور در عراق هم کمتر مي شود. دبيرکل کانون هابيليان افزود: البته درباره موثق بودن گزارش هايي که بر ارسال نامه از سوي منافقين به نماينده ويژه دبيرکل سازمان ملل در عراق دلالت دارند، ترديدهايي وجود دارد، اما از آن جهت که تصميم گيري درباره سرنوشت منافقين در برخي مجامع بين المللي و کشورهاي اروپايي صورت مي گيرد و دولت عراق نيز عزم جزم خود را براي اخراج منافقين از خاک اين کشور نشان داده است، بعيد نيست که کشورهاي اروپايي حامي منافقين هم با اتخاذ تصميم هايي درصدد حل اين مسئله باشند.

گروهک منافقين به خروج از عراق تن داد

با توجه به عزم جزم دولت و ملت عراق براي اخراج منافقين از خاک اين کشور ، روز گذشته گزارش هايي انتشار يافت که براساس آن ها سران منافقين با ارسال نامه اي به دفتر نماينده ويژه دبير کل سازمان ملل در عراق آمادگي خود را براي خروج از اين کشور اعلام کرده اند. طبق اين گزارش ها، نماينده ويژه دبير کل سازمان ملل قصد دارد در اين باره با سفيران آمريکا، فرانسه و انگليس در بغداد بحث و گفت وگو کند. همزمان روزنامه القدس العربي از آغاز بازجويي از برخي اعضاي گروهک منافقين توسط دستگاه قضايي عراق خبر داد.مشروح اين گزارش در پي مي آيد.

نامه سران گروهک منافقين به نماينده ويژه دبير کل سازمان ملل

خبرگزاري فارس گزارش داد: يک منبع نزديک در دفتر سازمان ملل در بغداد اعلام کرد: سران سازمان منافقين روز جمعه گذشته با ارسال نامه اي به دفتر نماينده ويژه دبير کل سازمان ملل متحد، آمادگي خود را براي خروج از عراق اعلام کرده اند.وي افزود: در اين نامه سران منافقين از نماينده سازمان ملل خواسته اند زمينه خروج آن ها را از عراق و رفتن آن ها را به يکي از کشورهاي اروپايي يا آمريکا فراهم کند.به گفته اين منبع، قرار است در چند روز آينده اد ملکرت نماينده ويژه دبير کل سازمان ملل متحد درباره اين موضوع با سفارت فرانسه، انگليس و آمريکا در بغداد بحث و گفت وگو کند.

گروهک تروريستي منافقين که در بيشتر کشورها در فهرست گروه هاي تروريستي جاي دارند، از سال ۱۹۸۶ وارد خاک عراق شد و در اردوگاه اشرف واقع در استان دياله ساکن شد.

آغاز بازجويي از ۶ عضو گروهک منافقين

در همين حال ، به گزارش فارس به نقل از روزنامه فرامنطقه اي القدس العربي، دولت محلي در استان ديالي تاکيد کرد که بازجويي از بازداشت شدگان وابسته به گروهک تروريستي منافقين آغاز شده است.صادق الحسيني معاون رئيس شوراي استانداري ديالي در اين باره گفت: نيروهاي امنيتي در حال بازجويي ۶ تن از عناصر اين گروهک تروريستي هستند که طبق دادخواست هاي قضايي احضار شده اند.يک منبع مسئول دولتي در استان ديالي عراق در کنفرانسي مطبوعاتي اعلام کرد که ۶ عضو گروهک تروريستي منافقين که در منطقه عظيم در شهرستان خالص استقرار داشتند، يک شنبه گذشته براساس قوانين عراق، توسط نيروهاي عراقي به جرم دست داشتن در حوادث اخير اردوگاه اشرف دستگير شدند.در درگيري هاي اين اردوگاه که به علت حمله منافقين به نيروهاي عراقي آغاز شد، ده ها تن از اعضاي اين گروهک تروريستي و نيروهاي دولت عراق کشته و زخمي شدند.

تاکيد تعدادي از قانونگذاران عراقي بر خروج منافقين

به گزارش ايسنا، هم زمان تعدادي از قانونگذاران عراقي حمايت خود را از تصميم دولت اين کشور در پايان دادن به پرونده گروهک تروريستي منافقين اعلام کردند.

زينب الطائي از حزب احرار در گفت وگو با خبرگزاري AK خبرگزاري مستقل کردستان عراق واقع در اربيل، گروهک منافقين را به حمايت مالي از سوي ديگر گروه هاي تروريستي متهم کرد.الطائي گفت: حزبش از اخراج منافقين حمايت مي کند و اميدوار است اين تصميم به زودي وارد مرحله عمل شود.عباس البياتي از حزب ائتلاف ملي و نزديک به نوري المالکي، نخست وزير عراق نيز گفت: اعمال اين تصميم تا پايان سال ۲۰۱۱ تحقق خواهد يافت.وي خاطر نشان کرد که حضور اين گروه در عراق برخلاف قانون اساسي اين کشور است.گروهک تروريستي منافقين از سوي برخي کشورها به عنوان يک گروه تروريستي شناخته مي شود.صفيه سهيلي از قانون گذاران مستقل عراق نيز از پايان دادن به پرونده اين گروهک تروريستي در عراق حمايت کرد. وي در گفت وگو با خبرگزاري AK گفت: اين گروه از زمان حکومت رژيم بعثي در عراق بوده و به صدام در سرکوبي مردم عراق کمک کرده است. گروهک تروريستي منافقين متهم است که در قيام هاي شيعيان و کردها در سال ۱۹۹۱ با ارتش عراق همکاري کرده و با مردم درگير شده است.

آمريکا با هدف فشار بر ايران از گروهک منافقين حمايت مي کند

به گزارش خبرگزاري فارس، يک نماينده پارلمان عراق هم با اشاره به تصميم دولت عراق براي اخراج گروهک تروريستي منافقين از خاک اين کشور گفت: آمريکا با هدف فشار بر ايران از گروهک منافقين حمايت مي کند.

عدنان السراج در پاسخ به اين سوال که آيا حمايت آمريکا از منافقين مانع اخراج آن ها از عراق شده است، گفت: واشنگتن از اين گروهک در عراق حمايت و از آن ها دفاع مي کند و هدفش از حمايت آن ها وارد کردن فشار به ايران است. البته تصميم دولت عراق براي اخراج گروهک منافقين واضح و روشن است و اين گروهک تا پايان سال جاري فرصت دارد که عراق را ترک کند و مقامات عراقي مي کوشند که از راه هاي ديپلماتيک و سازمان ملل گروهک منافقين را از کشور خود بيرون کنند.

اين سياستمدار عراقي تصريح کرد: اگر آمريکا در روند اخراج گروهک منافقين از عراق دخالت نکند، دولت اين کشور راه هاي مسالمت آميز متعددي براي اخراج اين گروهک دارد، همچنين مي تواند امنيت اعضاي گروهک منافقين را تامين کند تا به هر کجا که مي خواهند بروند.

سفر هيئت کارشناسي از وزارت دادگستري عراق به ايران

از سوي ديگر به گزارش ايسنا، هيئتي از کارشناسان وزارت دادگستري عراق، روز گذشته براي انجام مذاکرات کارشناسي با هدف انعقاد موافقت نامه هاي همکاري قضايي بين ۲ کشور به جمهوري اسلامي ايران سفر کرد.

طبق برنامه اعلام شده قرار است اين هيئت از امروز مذاکرات خود را با نمايندگان قوه قضاييه و وزارت دادگستري در مورد انعقاد موافقت نامه قضايي بين ۲ کشور در زمينه هاي انتقال محکومان به حبس، استرداد مجرمان و معاضدت قضايي در امور کيفري و مدني آغاز کند.در ادامه سفر هيئت کارشناسي وزارت دادگستري عراق به ايران همچنين قرار است اوايل هفته آينده وزير دادگستري اين کشور به جمهوري اسلامي ايران سفر و با مقامات قضايي کشورمان ديدار و گفت و گو کند.بر اساس گزارش اداره کل امور بين الملل قوه قضاييه، چنان چه کارشناسان ۲ کشور در طول مذاکرات به توافقي دست يابند، احتمال امضاي يک موافقت نامه قضايي بين جمهوري اسلامي ايران و عراق در ديدار مقامات عالي رتبه قضايي ۲ کشور وجود دارد.به گزارش ايسنا، پيش از اين، حسن دانايي فر، سفير ايران در عراق در پاسخ به اين سوال که تکليف کساني که در اردوگاه اشرف هستند اما مي خواهند اکنون از آن خارج شوند و به ايران بيايند چيست؟ گفته بود اين مسئله در وزارت خارجه کشورمان و نيز از سوي سفيران کشورهاي ديگر مقيم عراق مطرح شده است که اين افراد در صورت تمايل و نداشتن پرونده قضايي در عراق و ايران مي توانند به ايران يا هر کشور ديگري بروند و پاسپورت نيز در اختيارشان قرار مي گيرد.دانايي فر گفته بود کمتر از ۱۰۰ نفر از اين افراد پرونده قضايي دارند که برخي از آن ها به طور مشترک در ايران و عراق و برخي فقط در ايران پرونده دارند. در سال هاي گذشته بيش از ۷۵۰ نفر از اين افراد از اردوگاه خارج شده و به ايران آمده اند.دانايي فر خاطرنشان کرده بود به طور ميانگين در يک سال گذشته ماهانه ۲ نفر از اردوگاه اشرف فرار و به ايران مراجعه کرده اند که مورد پذيرش ايران قرار گرفته اند.وي درباره رسيدگي به پرونده منافقيني که در عراق و ايران جناياتي را مرتکب شده اند، تصريح کرده بود براي برخي از اين افراد احکام صادر شده است البته دولت عراق بنا بر ملاحظاتي هنوز آن ها را اجرا نکرده است اما خبر داريم که دولت عراق به دنبال اجراي اين احکام است.سفير کشورمان در بغداد از سفر وزير دادگستري عراق به ايران خبر داده و همچنين گفته بود وزير گردشگري عراق نيز به ايران مي آيد.

محاصره مقر اصلي گروهک منحله کومله توسط مردم کردستان عراق

در اين ميان، به گزارش خبرگزاري فارس روز گذشته صدها تن از مردم شهرک زرگويز از توابع استان سليمانيه عراق در اعتراض به غصب زمين هاي کشاورزي خود از سوي حزب منحله «کومله»، اردوگاه و دفتر سياسي اين حزب را محاصره کردند.

مردم شهرک زرگويز (محل استقرار نيروهاي کومله) با محاصره مقر اصلي اين حزب منحله از ورود و خروج فريب خوردگان اين حزب جلوگيري کردند.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31