آمریکا انتخاب می‌کند کدام تروریست را حمایت و کدام را محکوم نماید!

American Terroristروزنامه دانشجویی «براون دیلی هرالد» که روزنامه دانشجویان دانشگاه آمریکایی براون است جمعه 21شهریور در مقاله‌ای به‌قلم «سام هیلستاد» آمریکا را حامی تروریست‌ها خواند و به توضیح نمونه‌هایی از حمایت‌های دولت این کشور از تروریست‌ها پرداخت. در ادامه ترجمه کامل این مقاله را می‌خوانید.

در سال 1998  پنج مامور ضدتروریستی کوبایی در میامی دستگیر و 17 ماه در سلول انفرادی به‌سر بردند. پس از یک محاکمه مشکوک 7ماهه که در آن هیچ مدرک محکمی ارائه نشد این گروه گناهکار شناخته شد و به چهار بار حبس ابد محکوم شدند.

این مامورین به پنج زندان متفاوت در اقصی نقاط ایالات متحده که تدابیر امنیتی بسیار بالایی داشتند فرستاده شدند تا امکان برقراری هرگونه ارتباط میان آن‌ها از بین برود.

این پنج کوبایی چه کرده بودند که مستحق چنین مجازاتی شده بودند؟

آن‌ها که به گروه پنج کوبایی معروف شدند در جستجوی تروریست معروف لوئیس پوسادا کاریلز بودند که مسئول بمب‌گذاری‌های هتل در هاوانا در سال 1997 می‌باشد.

اما آنچنانکه بعد مشخص شد، پوسادا مأمور سازمان سیا بود. دولت آمریکا به‌منظور حفاظت از این مأمور با ارزش خود و سرپوش گذاشتن روی ماجرا، گروه پنج کوبایی را دستگیر و به‌عنوان جاسوس آن‌ها را محکوم کرد.

کوبایی‌های تبعیدی مانند پوسادا سابقه طولانی و خونین تروریستی علیه کوبا دارند. آمریکا هم سابقه طولانی و خونینی در حمایت مجدانه از آن حملات تروریستی دارد.

پس از انکه پوسادا از کوبا گریخت، سیا او را در بمب‌گذاری و خرابکاری آموزش داد. او سال‌های متمادی مأمور سیا باقی ماند و حتی به سازماندهی بمب‌گذاری نافرجام خلیج پیگز کمک کرد.

گفته می‌شود که پوسادا مغز متفکر بمب‌گذاری یک هواپیمای کوبایی در سال 1976 می‌باشد. هفتادو‌سه مسافر غیرنظامی در آن هواپیما جان باختند. در نهایت پوسادا آزادانه می‌گشت.

در ضمن سه تا از پنج کوبایی که سعی بر گرفتن پوسادا داشتند همچنان در زندان‌های شدیداً حفاظت شده به‌سر می‌برند.

هیچکدام از این‌ها تضمین نمی‌کند که گروه پنج کوبایی جاسوس نبوده‌اند. احتمال دارد زندانی کردن آنها کاملاً به‌جابوده و حساسیت پرونده منجر به گناهکار جلوه دادن آنها شده باشد.

اما توضیح محتملتر این است که سرنگونی دولت کاسترو منافع سیاسی و اقتصادی برای آمریکا دارد و از آنجا که تروریسم از جانب تبعیدی‌های کوبایی این اهداف را جلو می‌اندازد دولت آمریکا به هر بهایی حمله به مأمورین ضد‌تروریسم کوبایی را در اولویت قرار داده بود.

همین امر در مورد سیاست خارجی آمریکا در سرتاسر دنیا صدق می‌کند. آمریکا انتخاب می‌کند که کدام تروریست‌ها را حمایت و کدامشان را محکوم نماید و گاهاً میان این دو گروه بسته به انگیزه‌های حاکم تردید می‌کند.

جریان گروه پنج کوبایی مورد مجزایی نبود. ایالات متحده هر جا و هرزمان که استراتژی الزام بدارد از تروریسم حمایت می‌کند.

برخی منابع اعلام می‌کنند که در 1959 سازمان سیا یک آدمکش جوان عراقی را برای از میان برداشتن رئیس‌جمهور این کشور، عبدالکریم قاسم، استخدام کرد. این آدمکش حرفه‌ای قاتلی به‌نام صدام حسین بود. وقتی حسین کار را تمام کرد، آمریکا با پول و حمایتش موقعیت او را در حزب بعث تثبیت کرد. سپس در 1963 حزب بعث با حمایت سیا کودتای نظامی برقرار کرد که منجر به روی کار آمدن حسین شد. در آن زمان آمریکا سعی بر آن داشت که قدرتش را در جنگ سرد با در دست گرفتن کنترل عراق حفظ نماید؛ حتی اگر قرار بود با حسین که تروریستی معروف و دیکتاتوری تازه‌به‌قدرت‌رسیده بود متحد شود.

آمریکا یکی از وفادارترین حامیان رژیم حسین بود تا جاییکه عراق را با اطلاعات نظامی لازم برای تولید سلاح شیمیایی در جنگ ایران و ‌عراق مجهز کرد. آمریکا نه‌تنها می‌دانست حسین از سلاح شیمیایی مثل سارین و گاز اعصاب استفاده می‌کند؛ بلکه از او مجدانه حمایت می‌کرد. صدام با کمک اطلاعاتی که آمریکا در اختیار اوگذاشت به استفاده بی‌رویه از سلاح‌های شیمیایی پرداخت و هزاران نفر را قتل‌عام کرد.

اتحاد آمریکا با عراق بلافاصله پس از حمله صدام به کویت پایان پذیرفت. حال صدام حسین به‌عنوان دشمن مفیدتر بود تا یک متحد. بنابراین ماشین تبلیغاتی آمریکا او را به تروریست و دیکتاتوری که اکنون او را می‌شناسیم تبدیل کرد. گرچه هدف آمریکا در کمک به فعالیت‌های تروریستی اغلب تغییر رژیم یا تحول سیاسی می‌باشد؛ گاه سیاستمداران آمریکایی فقط به‌خاطر پولی که از کمپین‌ها به‌دست می‌آورند از تروریسم حمایت میکنند.

گروهک تروریست ایرانی، سازمان مجاهدین خلق، هرگز مورد شماتت سیاستمداران آمریکایی واقع نشد؛ گرچه اغلب بر این باورند که این گروهک مسئول کشتار چندین دانشمند هسته‌ای ایران می‌باشد.

جمعی از مقامات بلند‌پایه آمریکایی، از قبیل رودی جولیانی، فرانسس تاونسند و هاوارد دین، همه از گروهک  مجاهدین خلق در ملاعام دفاع کرده‌اند. چرا؟ این گروهک میلیون‌ها دلار به جیب آنها در ازای حمایتشان ریخته است و به‌دنبال حمایت آمریکا از این جریان، سازمان مخفی اسرائیل هم بطور گسترده پول، آموزش و سلاح این سازمان را تأمین کرده است.

این قضیه مرا می‌رساند به بدنامترین و مستندترین تروریسمی که از طرف آمریکا حمایت میشود: سرمایه‌گذاری برای ارتش اسرائیل.

طبق تعریف خود ‌آمریکا اسرائیل مرتکب اعمال تروریستی علیه فلسطین می‌شود. حملات هوایی اسرائیلی عامداً مدارس و بیمارستان‌های فلسطینی را هدف گرفته‌اند تا بدین‌وسیله مردم فلسطین را در کشورگشایی بی‌رحمانه‌ای تحت فشار قرار دهند. آنگونه که وزارت امور‌خارجه آمریکا تعریف می‌کند: تروریسم «خشونت از پیش‌تأیین‌شده با اهداف سیاسی علیه مردم غیر نظامی می‌باشد.»

به گفته نوام چامسکی، بدون‌شک فلسطین هم مرتکب اعمال تروریستی می‌شود اما تروریسم فلسطینی «در مقایسه با تروریسم آمریکایی‌اسرائیلی ناچیز است. آنچه مسلم است خشونت انعکاسی از ابزار خشونت است. این امر غیر طبیعی نیست. تروریسم دولتی همیشه بسیار گسترده‌تر از تروریسم جزیی می‌باشد و این هیچ مستثنی نیست.»

تا‌کنون حملات وحشیانه اسرائیل به نوار غزه بیش از 2100 فلسطینی را به خاک‌وخون کشانده که حدود 75 درصد آنان مردم عادی بودند؛ در حالیکه کمتر از 80 اسراییلی به هلاکت رسیده اند.

و در پس این جریانات آمریکا قرار دارد: خیّر سخاوتمند اسرائیل که از حاشیه به تماشای کشتار وحشیانه زنان و کودکان نشسته است.

آمریکا تنها در سال 2013 1/3 بیلیون دلار به اسراییل کمک کرد. این مبلغ تقریباً یک‌چهارم کل هزینه دفاعی اسرائیل می‌باشد که شامل جت‌های جنگنده، بمب‌های هوشمند، هلیکوپترهای آپاچی و بمب‌های فسفری است.

آمریکا برای این اقدامات هیچ توجیه اخلاقی ندارد؛ بلکه فقط انگیزه سیاسی دارد. به عبارت ساده سیاستمداران آمریکایی تروریسم اسرائیلی را حمایت می‌کنند؛ چراکه حامیان آمریکایی شدیداً موافق اسرائیل هستند.

این مثال‌ها بدون‌شک تنها نمونه‌های تروریسم حمایت شده آمریکایی نیست. اگر این درست باشد آمریکا نشان داده است که حاضر به حمایت هر نوع تروریسمی در هر جای دنیا می‌باشد؛ اما حتماً نباید اینطور باشد. در آمریکا این دیکتاتورها و ظالمان نیستند که تروریسم را حمایت می‌کنند بلکه مقامات منتخب هستند و قدرت اینان در هر سال انتخاباتی آسیب‌پذیر می‌باشد. بنابراین در حالیکه آن‌ها هستند که تروریسم را حمایت مالی می‌کنند، این ما هستیم که آن‌ها را در قدرتشان حفظ می‌کنیم.

اما آنچه مسلم است اینکه مدارکی که دلالت بر حمایت آمریکا از تروریسم می‌کند غیرقابل انکارست. آمریکا تروریست‌ها را حمایت می‌کند، تا ما کاری برای آن انجام ندهیم. آمریکا به حمایت تروریست‌ها ادامه خواهد داد و در برخی موارد مرزها از بین می‌روند و اگر به دقت نگاه کنید  می‌بینید که آمریکا خود تروریست است.

ترجمه: بنیاد هابیلیان


مطالب مرتبط:

جهان ۱۳ سال پس از تشکیل اولین ائتلاف جهانی علیه تروریسم

تروریسم دولتی علیه تروریسم سلفی

چرا تهران در زمینه داعش با واشنگتن همراهی نکرد؟


 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31