معرفی چندی از گروهک های تروریست با رویکرد عملیات انتحاری


در طول تاریخ گروهک ها و سازمان های تروریستی بسیاری فعالیت کرده اند و به شیوه های مختلف دست به اقدامات جنایتکارانه و خرابکارانه برضد ملت ها زده اند. جمهوری اسلامی ایران نیز در سال های پس از انقلاب درگیر پدیده تروریسم بوده و این گروهک های جنایتکار به لطف حمایت های غرب و دشمنان انقلاب ، نه تنها شهدای زیادی را به ملت ایران تحمیل کرده اند بلکه هم اکنون نیز با وجود مقابله نظام جمهوری اسلامی به فعالیت های خود که عموما در مرزهای غربی و شرقی کشور می باشد ادامه می دهند.

اما از میان این گروهک های تروریستی، آنهایی که قابلیت اجرای عملیات به شیوه ی انتحاری را دارند زیاد نیستند. همانطور که در فصل های گذشته نمونه هایی ذکر شد در این فصل به معرفی اجمالی سه گروهک تروریستی سازمان منافقین، القاعده و جندالله می پردازیم که در لابه لای فعالیت های تروریستی به اجرای عملیات هایی به شیوه انتحاری نیز پرداخته اند.


سازمان مجاهدین خلق

در سال ۱۳۴۴ ، سه دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف با نام های محمد حنیف نژاد ، علی اصغر بدیع زادگان و سعید محسن اقدام به تاسیس گروهی کردند با نام گروهک مجاهدین که عمده فعالیت آنها ترور مستشاران نظامی آمریکایی مقیم ایران و بعضی از مسئولین درجه ۲ رژیم شاه بود. پس از دستگیری این گروه در سال ۱۳۵۰ توسط ساواک مسعود رجوی که یکی از اعضای حلقه دوم تشکیل دهنده این گروه بود با لو دادن نام و آدرس تمامی اعضا از اعدام عفو و به حبس ابد محکوم شد. این در حالی بود که مابقی اعضا دستگیر شده همگی اعدام شدند.

عوامل باقیمانده این گروه بعد از این اتفاق برای دیدار با امام به نجف رفتند که البته امام به واسطه تیزبینی سیاسی و آینده نگری بی نظیرش در همان دیدار اول آنان را رد نمود. پس از پیروزی انقلاب مسعود رجوی از زندان آزاد شد و در ۳۰ دی ۵۷ با جمع آوری عوامل خود گروهکی را تشکیل داد که بعد ها جلوی انقلاب ایستادند.

این گروهک که بعد ها در میان مردم به فرقه منافقین مشهور شد با ترور بیش از ۱۲۰۰۰شهروند ایرانی باعث شد که امروز ایران را به عنوان بزرگترین قربانی تروریسم می شناسیم.

اعمال مو به موی دستور العمل ها و روش های آماده سازی نیرو های فدایی سبب شد تا این گروهک در لابه لای اقدامات تروریستی خود دست به حمله های انتحاری نیز بزند. حمله هایی که همه ی آنها شخصیت های مهم و مغز های متفکر انقلاب را نشانه رفته بود.

جداسازی افراد و نیروها از فضای عادی جامعه ، منزوی کردن اعضای فرقه در محیطی بسته مانند پادگان اشرف ، عدم دسترسی آزاد افراد به رسانه های جمعی یکی دیگر از روشهای مغز شویی است که توسط سران این گروهک برای اعضا اعمال شده و همچنان ادامه دارد .

یکی دیگر از روش های اعمال شده بر روی اعضا با هدف کنترل ذهن، غسل هفتگی است که افراد با اعتراف به افکار ضد فرقه ای و ذهنیات خود در جمع دیگران هر هفته مورد هتاکی و انتقاد از سوی دیگر همکاران قرار می گیرند. این روش نوعی دیگر از شیوه های کنترل ذهن اعضا بوده که در گروهک منافقین اجرا شده و بسیار نیز نادر است.

در راستای از بین بردن علایق و وابستگی های شخصی، عقاید و افکار فرقه گرایانه این گروهک تا آنجا پیش رفت که اعضا را به امتناع از ازدواج و همچنین در صورت داشتن همسر به طلاق اجباری با نهایت تنفر مجبور می کرد.


القاعده

القاعده حاصل تشکیلاتی بین المللی و تروریستی با تفکرات بنیادگرای اسلامی است این سازمان پیچیده و مرموز با اعمال تروریستی و جنایت کارانه خود نه تنها تاثیرات زیادی در جهان اسلام داشته بلکه باعث شده که نگرشی در غرب بوجود آید مبنی بر اینکه اسلام معادل است با خشونت و ترور.

بی شک نمی توان از این سازمان صحبت کرد اما یادی از موسس آن ننمود؛ اسامه بن لادن فرزند ثروتمند و تحصیل کرده عربستانی که در سال ۱۹۹۸ جهت مبارزه با اتحاد جماهیر شوروی، القاعده را تاسیس کرد.

با واکاوی مسیر زندگی این پسر بچه کم رو و مودب در تبدیل شدن به ترسناک ترین فرد زمان حاضر ، به ردپای عربستان و فرقه وهابیت می رسیم.

این تاثیر ثروت وهابیت و فتاوای دوگانه آن و سیاست عربستان که به عنوان پدر معنوی منطقه افغانستان و پاکستان ، محل اصلی استقرار و فعالیت القاعده، شناخته می شودنه تنها باعث شده شخصیت هایی همچون اسامه بن لادن ظهور کنند بلکه جوانان عرب و فدائیان زیادی را جذب القاعده نموده است.

هر چند این شبکه یک اقلیت کوچک است که به هیچ عنوان نمی تواند معرف اسلام باشد اما با سوئ نیت و تفسیر اشتباه خود از اسلام در حوزه ایدئولوژی و در واقع بعد نرم افزاری خود، مبارزانش را متقاعد می ساخت که فارغ از شکست یا پیروزی، در مسیر درست گام برمی دارند و برنده نهایی هستند. همین موضوع سبب شد که این سازمان مجهز به نیروهای فدائی شود که امکان حملات تروریستی به صورت انتحاری را به آنها می دهد.

حمله انتحاری به ناو آمریکایی در بندر عدن با ۱۷ کشته در اکتبر سال ۲۰۰۰. حمله انتحاری به یک نفت کش فرانسوی به نام لیمبرگ در ساحل یمن در اکتبر سال ۲۰۰۲. حمله انتحاری به سفارت دانمارک در اسلام آباد در سوم ژوئن سال ۲۰۰۸ که ۶ نفر کشته داد از نمونه های فعالیت های تروریستی القاعده است.


جندالله

گروهک تروریستی جندالله را نیز می توان از محصولات شبکه القاعده عنوان کرد. موسس این گروه عبدالمالک ریگی تا قبل از سال ۱۳۸۲ در وزیرستان پاکستان با القاعده ارتباط داشت اما پس از آن با توجه به ایجاد ارتباط با آمریکا و همکاری به عنوان عامل ماموران اطلاعاتی و امنیتی آمریکا به تدریج از ارتباطش با القاعده کاسته شد و همچنین در قبال همکاری با سرویس اطلاعاتی و امنیتی ایالات متحده در منطقه حمایت هایی مالی دریافت کرد.

این شرور که طلبه اخراجی مدرسه علمیه " گشت سراوان " به حساب می آمد ، به گفته خودش از ۱۹ سالگی اسلحه به دست گرفته و اقدام به عملیات تروریستی نموده است.

او پیش از آغاز فعالیت جنایت کارانه اش برای جلب حمایت علمای اهل سنت که به مولوی ها مشهور هستند نزد آنها رفته ولی مورد توجه قرار نگرفت.

گزینه بعدی عبدالمالک قاچاقچیان عمده مواد مخدر منطقه بودند که با توجه به تمایل آنها جهت بوجود آوردن جبهه ای تازه در برابر نیروهای انتظامی و امنیتی استان از او استقبال کرده و با ارائه پول و اسلحه حمایت خود را نشان دادند.

این گروه به واسطه این حمایت ها شروع به شرارت از طریق حملات مسلحانه، آدم ربایی، قتل، بمب گذاری و قاچاق مواد مخدر نمود.

مالک، نه تنها خود را یک مسلمان اهل سنت می نامید، بلکه برای خود درجه اجتهاد نیز قائل بود. او با بهره گیری از مبانی ایدئولوژیک و اعتقادی نیروهایش را به انجام عملیات انتحاری مجبور می ساخت، که این مبانی در واقع نوعی تفکر انحرافی و متأثر از رویکردهای ضد شیعی القاعده و طالبان بود.

سرانجام در اسفند ماه سال ۸۸ و در پی عملیات مقتدرانه نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران و در پی یک حرکت مدیریت اطلاعاتی ۵ ماهه، عبدالمالک ریگی در خاک ایران دستگیر و به دستگاه قضایی تحویل داده شد. این عملیات که هیچگونه همکاری اجرایی و اطلاعاتی از سوی کشورهای همسایه ایران را به همراه نداشت، غیر از چشمان بهت زده ریگی، سرویس های امنیتی دنیا را نیز غافلگیر کرد.

هرچند با دستگیری عبدالمالک، ضربه سختی به پیکره این گروهک شرور و تروریست وارد آمد اما تلاش های مادی و معنوی عربستان و سرمایه گذاری های اروپا و آمریکا در منطقه که همچنان برپایه ی ناامن سازی مرزهای ایران می باشد باعث شد فعالیت های تروریستی این گروهک ادامه پیدا کند.