شهید توحید رزمجومین
نام پدر : محمد جعفر
تاریخ تولد : سهشنبه ، ۱۰ دی ، ۱۳۳۰
محل تولد : تهران
سن هنگام شهادت: ۳۰
تحصیلات : کارشناسی
تخصص : مهندسی صنایع (مکانیک)
زندگی نامه
سوابق مبارزاتی: شرکت در جلسات مذهبی و انقلابی، توزیع اعلامیههای انقلابی، دستگیری و تحمل شکنجه ساواک
کارهای تشکیلاتی: سرپرست شورای اسلامی کارخانه ساراول، تلاش برای ملی کردن سرمایههای به یغما رفته در دوران پهلوی، عضویت در حزب جمهوری اسلامی
مسئولیتها: مدیر داخلی شرکت ساراول، رئیس انجمن اسلامی شرکت ساراول، عضو هیئت مدیره گروه صنعتی ملی
تولد تا جوانی
در دهمین روز از زمستان سال ۱۳۳۰ ه.ش کودکی در خانواده مرحوم محمدجعفر رزمجومین در شهر تهران متولد شد که نام او را توحید نهادند. توحید در شش سالگی قدم به بوستان علم و دانش نهاد و پس از پایان دوران تحصیلات ابتدایی وارد مقطع متوسطه شد. به دلیل مشکلات اجتماعی آن روز و تنگناهای مالی، توحید با وجود اشتیاق زیاد ناچار شد در کلاس اول دبیرستان ترک تحصیل کند و به مدت دو سال مشغول حرفه خیاطی شود. او خیلی زود متوجه شد که رژیم شاه، علاقهای به رشد جوانان و تکامل علمی و بینش آنان ندارد و علیرغم همه محدودیتها، به عرصه تحصیل بازگشت. پس از شرکت در آزمون متفرقه سال اول دبیرستان، روزها به کار مشغول میشد و شبها در مدارس شبانه به تحصیل میپرداخت. یکی از آشنایان که هوش و ذکاوت توحید را مشاهده کرده بود، او را به دبیرستان مروی راهنمایی کرد. مجتبی برادر توحید نقل میکند :« توحید با شلوار وصلهدار به دبیرستان میرفت. روزی دوتومان از پدرم دریافت میکرد که پول نهار و هزینه ایاب و ذهاب و تهیه لوازمالتحریر میشد. او با مشقت مالی فراوان موفق به اخذ دیپلم متوسطه با معدل ۱۵ شد».
توحید، در سال ۱۳۵۷ وارد انستیتو تکنولوژی تهران شد. او در زمان دانشجویی در یک کتابخانه با حقوق ماهیانه ۱۵۰ تومان مشغول به کار شد. در سال ۱۳۵۲ ه.ش به دلیل مبارزات انقلابی مدتی از تحصیل بازماند و در سال ۱۳۵۴ ه.ش پس از اخذ مدرک فوق دیپلم وارد دانشکده تکنیکوم تهران شد. در این مقطع در شرکت "ساراول" به عنوان سرپرست کارگاه به کار مشغول گردید و در سال ۱۳۵۶، مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی صنایع (مکانیک) اخذ کرد و پس از آن به خدمت سربازی اعزام شد.
شهید رزمجومین و مبارزه علیه طاغوت
فعالیت مذهبی و انقلابی توحید به زمان تحصیل در دبیرستان مروی باز میگردد. او در این مدرسه با دانشآموزان و معلمان مذهبی و مبارز آشنا شد و از این طریق قدم در راه مبارزه علیه طاغوت گذارد. او با برپایی اردوهای مذهبی، نقش مؤثری را در راه بیدارسازی افکار جوانان برعهده داشت.
در سال ۵۲ توحید مطلع شد که ساواک قصد دستگیری او را دارد. بنابراین شبانه به طرف اصفهان حرکت کرد تا برخی دوستان خود را مطلع کند و فردای همان روز به تهران بازگشت. ساواک حدود سه روز بعد ساعت ۱۱ شب به خانه توحید رزمجومین یورش برده و با تفتیش اثاثیه منزل وی را دستگیر و به مدت شش ماه در زندان او را تحت سختترین شکنجهها قرار دادند. او هرگز از شکنجههایی که در زندان تحمل کرده بود ، سخن به میان نیاورد.
در سال ۱۳۵۶ ه.ش پس از اخذ مدرک مهندسی صنایع به خدمت سربازی اعزام شد اما به واسطه پروندهای که در ساواک داشت با درجه سرباز صفری به پادگان چهل دختر تبعید شد.
با صدور فرمان حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر فرار سربازان از پادگانها، توحید نیز به فرمان رهبر خود، با همه خطراتی که متوجهاش بود، از پادگان گریخت و تا لحظه پیروزی انقلاب اسلامی، دوشادوش برادران وخواهران خود به پیکار با رژیم پهلوی ادامه داد.
شهید رزمجومین پس از پیروزی انقلاب اسلامی
با پیروزی انقلاب اسلامی و دمیده شدن آفتاب آزادی در پهنه کشور ، توحید با درجه ستوان دومی به پادگان بازگشت. چرا که این بار حضور در پادگانها و آمادگی برای دفاع از کیان نوپای انقلاب اسلامی را در برابر تهدیدات دشمنان داخلی و خارجی در صدر همه امور میدید. او در روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی و زمانی که ارتش هنوز از وجود عناصر طاغوتزده و برخی جریانها نظیر کمونیستها، پاکسازی نشده بود به طرح مسایل اسلامی پرداخت و بارها در این مسیر تهدید به مرگ شد. در اردیبهشت سال ۱۳۵۸ پس از پایان خدمت مقدس سربازی با معرفی مهندس مصطفی میرسلیم به عضویت حزب جمهوری اسلامی درآمد و فعالیت خود را در واحد کارگری حزب شروع کرد. او طی شش ماه فعالیت شبانهروزی، تلاش قابل توجهی را در تشکیل شوراهای اسلامی در محیطهای کارگری از خود به یادگار گذاشت.
اواخر سال ۱۳۵۸ ه.ش بود که به دعوت کارگران شرکت ساراول به عنوان مدیر داخلی آن مشغول خدمت شد. با کوشش انقلابی توحید رزمجومین، شرکت ساراول ملی اعلام و از دست سرمایهداران وابسته به دربار خارج شد. او علیرغم کارشکنی گروههای منحرف مانند: پیکاریها و ... ، برای ارتقاء سطح کمی و کیفی تولیدات این شرکت و برقراری عدالت اجتماعی در سطح کارکنان آن، شبانهروز فعالیت میکرد. پس از مدتی با درخواست کارگران، سرپرست شورای اسلامی و رئیس انجمن اسلامی کارخانه ساراول نیز شد.
در سال ۱۳۵۹ ه.ش، از طرف سازمان صنایع ملی، به عضویت هیئت مدیره گروه صنعتی ملی درآمد. چند روز از فعالیت توحید در این مسئولیت نگذشته بود که به همراه دیگر اعضای هیئت مدیره، توسط عناصر گروهکهای خود فروخته، به گروگان گرفته شدند و با حضور به موقع نیروهای سپاه پاسداران و کمیته انقلاب اسلامی ، از هر خطری نجات یافتند.
مهندس توحید رزمجومین سرانجام در فاجعه تروریستی هفتم تیر سال ۱۳۶۰، هنگامی که برنامههای مختلفی را برای ارتقاء سطح کیفی صنعت در سر میپروراند به دست عناصر خود فروخته منافقین به شهادت رسید.
مجتبی برادر توحید رزمجومین در خاطره دیگری از برادرش چنین نقل میکند: «پس از شهادت بهشتی و یارانش،که برادرم نیز در زمرهی آنان بود، مردم بیشماری برای ابراز همدردی به خانه ما میآمدند و آن قدر گریه میکردند که خانواده ما به آن اندازه گریه نمیکردند. در یکی از روزها، خانمی که به خانه ما آمده بود، با چشمانی اشکبار به مادرم گفت: من ابتدا بیحجاب بودم اما با [ارشادات] توحید،حجاب و پوشش اسلامی را برای خود برگزیدم.
از شهید توحید رزمجومین دو فرزند به نامهای حامد (۱۳۵۸) و مریم(۱۳۵۹) به یادگار مانده است.
رسیدگی به اقشار کمدرآمد ویژگی بارز شهید
شهید توحید رزمجومین، از همان دوران طفولیت، طعم تلخ فقر و صدای مظلومیت مستضعفان را چشیده بود. او از آنان بود و در میان آنان بزرگ شده بود و به رنج و سختیهای آن آشنایی داشت. از اینرو با افراد کم درآمد و مستضعف مهربان و صمیمی بود. حقوقی را که به واسطه خدمت در شرکت ساراول و بعد از آن گروه صنعتی ملی دریافت میکرد بیشتر صرف محرومان مینمود. به گفته کارگرانی که شهید رزمجومین را میشناختند ، وی حقوقی را که دریافت میکرد، همیشه بین کارگرانی که دیر حقوق میگرفتند یا حقوق و مستمری دریافتی، کفاف خرج زندگیشان را نمیداد، تقسیم میکرد. شهید رزمجومین نسبت به هزینههای مالی درباره خود و خانوادهاش، بسیار دقت میکرد و تلاش مینمود تا مانند افراد مستضعف زندگی کند
قال علیبن موسیالرضاعلیهالسلام: وَلْیَکُنْ نفقتک علی نفسک و عیالِکَ قصداً. ( نسبت به مصارف مالی درباره خود و عائله خودت، معتدل و میانهرو باش.)
ویژگیهای اخلاقی و شخصیتی شهید
- خلاق و مدیر
- مهربان و صمیمی
- دوستدار روحانیت
- رسیدگی به محرومان
- تکریم بزرگان
- دوری از حرص و آز
- پرهیز از اسراف
ز ویژگیهای شهید توحید رزمجومین به شمار میرود.