پژوهشگر حوزه تروریسم و کارشناس بنیاد هابیلیان گفت: کردستان در تاریخ کهن این مرز و بوم به لحاظ فرهنگی و استراتژیکی از اهمیت تعیینکنندهای برخوردار بوده و هست.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان (خانوادۀ شهدای ترور کشور)، محمدرضا سرابندی شامگاه پنجشنبه در نشست هماندیشی «بررسی زمینهها و تاریخچه تروریسم در کردستان» که در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: کردستان در تاریخ کهن این مرز بوم به لحاظ استراتژیکی و فرهنگی از اهمیت تعیینکنندهای در کشور برخوردار بوده است این کارکرد در سدههای اخیر و به ویژه در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و حوادث پس از آن دارای اهمیتی دو چندان شده است.
وی به اهمیت استان کردستان در منطقه اشاره کرد و افزود: آنچه این نقش و اهمیت کردستان را در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی تداوم بخشیده است و در تببین علل حضور آگاهانه اجتماعی مردم این خطه از میهن اسلامی میتواند مهم باشد، بررسی وقایعی است که در واقع همراه با جریان انقلاب اسلامی در این منطقه شکل گرفت و از روز پس از انقلاب به شکلگیری دیگری نمود پیدا کرد.
پژوهشگر حوزه تروریسم بنیاد هابیلیان، خاطرنشان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی در نواحی غرب و شمالغرب ایران به ویژه در کردستان، به دلایل متعدد از جمله، خلاء قدرت سیاسی مرکزی، نبودن جو اسلامی و انقلابی در منطقه، وجود شرایط خاص و پیچیده در مناطق کردنشین غرب، وقوع اختلال و منازعه بین نیروهای انقلابی و لیبرال در کشور، ضعف شدید اقتصادی به دلیل عملکرد ضعیف رژیم گذشته و مشخص نبودن حدود اختیارات نیروهای نظامی و انتظامی، دولت نوپای جمهوری اسلامی در نظر دشمنان کاملا آسیبپذیر به نظر میرسید.
سرابندی به نمونههایی از خصوصیات جغرافیایی که مناطق غرب کشور را مستعد ایجاد بحران جلوه میدهد اشاره کرد و گفت: قرارگرفتن در حاشیه مرز، درگیری مداوم با عوامل و شرایط نامساعد، لزوم دفاع از مال و ناموس، دوربودن این مناطق از مرکز کشور و امکانات مواصلاتی، نحوه استقرار روستاها و شکل طبیعی منطقه، هممرزی مناطق کردنشین ایران با کشور عراق و ترکیه و کوهستانی و جنگلیبودن این مناطق زمینه مناسبی برای جنگهای چریکی و پارتیزانی علیه قوای مرکزی بود.
وی در ادامه، اذعان کرد: بدون شک وقایع غرب کشور به عنوان مهمترین و بزرگترین چالش با بهرهمندی از شاخصههای عملیاتی، محل اطلاق اصطلاح بحران قومی قرار گرفت.
پژوهشگر حوزه تروریسم بنیاد هابیلیان خاطرنشان کرد: طرح مسئله خودمختاری در بحران مناطق غرب و شمالغرب ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بهترین و کارآمدترین حربه استعمار برای مقابله با جمهوری اسلامی بود.
سرابندی فرمایش مقام معظم رهبری در مورد کردستان را اشاره کرد که فرمودند: "کردستان سرزمین، فرهنگ، هنر و فداکاریهای بزرگ است، سرزمین مردم وفاداری است که در حساسترین سالهای عمر این نظام با مردانگی و رشادت خود، توطئههای دشمن و فتنههای بزرگی را خنثی کردند، کردستان در تاریخ انقلاب اسلامی نشان افتخاری را با خود حمل میکند که در کمتر استانی نظیر آن را میشود دید".
وی در پایان با بیان اینکه شهدای ترور به واقع مظلوم بودند، اظهار کرد: از مجموع ۱۷ هزار شهید ترور کشور، حدود ۱۰ درصد آن کردستانی هستند که این امر اهمیت این استان را دوچندان کرده است.
منبع: فارس