کتاب «آماده ترور باش» علی براتی گجوان در بخش مجموعه داستان کوتاه جایزه جلال نامزد شده است. به همین مناسبت روزنامه ی شهرآرا هم زمان با آغاز دهه فجر با علی براتی گجوان درباره کتاب «آماده ترورباش» و آثاری که با محوریت انقلاب اسلامی منتشر شده صحبت کرده است که در ادامه میخوانید.
براتی، درباره کتاب جدیدی که در دست انتشار دارد توضیح میدهد و میگوید: حدود پنج سال پیش که مجموعه «پسر من قاتل است؟» منتشر شد، وحید جلیلی فعال فرهنگی مشهدی در دیداری که در جبهه فرهنگی انقلاب باهم داشتیم به من پیشنهاد داد تا یک کتاب درباره یکی از شهدای انقلاب بنویسم. من اولین شرطی که گذاشتم این بود که درباره شهیدی بنویسم که حتما اهل محله خودم، طلاب باشد.
این نویسنده یادآور میشود: در تحقیقاتم به شهیدی روحانی رسیدم که در راهپیمایی ۲۲ بهمن سال ۱۳۶۵ به شهادت رسیده بود. در آن راهپیمایی گروهک منافقین در خیابان خسروی نو مشهد به طرف مردم تیراندازی و چند نارنجک منفجر کردند که سه نفر به شهادت رسیدند و ۳۳ نفر مجروح شدند، البته در برخی آمار غیررسمی از ۴۷ مجروح هم نام برده شد ه است.
او با اشاره به ابعاد وسیع این حادثه میگوید: من میخواستم درباره شهید بنویسم، اما خود حادثه برایم مهمتر شد. از این رو تعدادی از مجروحان را پیدا و با آنها مصاحبه کردم.
این نویسنده خاطرنشان میکند: بعد از پنج یا شش ماه انجام تحقیقات میدانی، روایتها را به صورت داستان نیمه بلند درآوردم و به نشر «شهر بهشت»، انتشارات شهرداری مشهد تحویل دادم که چاپش به دوران معاونت فرهنگی وحید جلیلی نرسید و چهار سال روند انتشار کتاب متوقف شد.
الان دوباره کتاب با نام «چه روزهای سختی بود» در نوبت چاپ قرار گرفته و به زودی و احتمالا در دهه فجر امسال منتشر خواهد شد.
براتی همچنین میگوید: ما داستان نویسهای ایرانی کمی داریم که داستان موقعیت بنویسند بیشتر داستانها درباره شخصیت هستند. یعنی برای بسیاری از داستان نویسان افراد بسیار مهمتر از موقعیتها هستند.
او بیان میکند: در مجموعه داستان انقلابی «آماده ترو رباش» فقط یک یا دو داستان درباره شخصیتها وجود دارد و باقی داستانها به موقعیتی که شخصیت در آن گرفتار میشود میپردازد. به نظرم همین موضوع نیز باعث موفقیت کتاب شده است. اثر جدیدی هم که قرار است منتشر کنم درباره موقعیت است.
این نویسنده با ابراز تعجب از اینکه هیچ کاری تا به امروز درباره حادثه سال ۱۳۶۵ در خیابان خسروی نو انجام نشده است میگوید: شاید اگر وحید جلیلی انگشت روی این قضیه نمیگذاشت و تأییدش را نمیگرفت این کار هم انجام نمیشد.