باور جمهوری اسلامی ایران بر این است که ایالات متحده و هیچ کشور دیگری قادر نیستند در غرب آسیا، شمال آفریقا، شبه قاره و شرق آسیا با حمایت از جنگ و ترور و سازمانهای تروریستی، به اهداف سیاسی و توسعه طلبانه خود برسند.
معاون ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در نهمین اجلاس امنیتی «شیانگ شن» پکن ضمن ارایه تحلیل و برآوردی از مسایل امنیتی منطقه، آسیا غربی و جهان اعلام کرد غرب بهویژه ایالات متحده تلاش دارند با دکترین جدید و سیاست «تجاری سازی امنیت» شکل جدیدی از «فاشیسم جهانی» را به نمایش گذاشته و نقش آتی خود را در نظام بینالملل تثبیت نمایند.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان، سردار «مهدی ربانی» روز دوشنبه در نهمین اجلاس امنیتی «شیانگ شن» افزود: نتیجه این سیاست خلق تهدیدات موهوم و ساختگی و تقسیم کار با متحدان منطقهای و فرامنطقهای در القای دگرهراسی بهویژه در خصوص کشورهای روسیه، چین و ایران است تا با توجیه حضور، استقرار پایگاههای جدید و مداخله بیشتر در مناطق مختلف از جمله غرب آسیا، آسیای شرقی و جنوبشرق آسیا و مرزهای اروپای شرقی، بازگشت به دوران جنگ سرد، ضمن چپاول ثروت این مناطق به بهانه تأمین امنیت کشورهای متحد، از ضروریترین نیاز کشورهای جهان که همانا تأمین صلح، امنیت و توسعه پایدار است جلوگیری به عمل آورند.
این مقام بلند پایه نظامی ایران گفت: در تاریخ حیات بشر، امنیت همواره از ضروریترین نیازهای وی بوده و اساسیترین هدف حیات جوامع بشری به شمار میرود. امنیت به سبب ارزش و جایگاه عظیم آن در زندگی هر انسانی، عظیمترین نعمت الهی در دین اسلام دانسته شده است. از نظر قرآن بهترین مکانها، جایی است که امنیت در آن حاکم باشد و مردم از نظر اقتصادی نیز تامین باشند.
سردار ربانی افزود: با پیدایش انقلاب اسلامی ایران و مقاومتش در برابر نظام بینالمللی حاکم که نمود آن شعار «نه شرقی و نه غربی» امام خمینی (ره) بود، نگاهها به این کشور اسلامی دوخته شد. جمهوری اسلامی ایران تلاش دارد در تمام ابعاد و جوانب اجتماعی و حکومتی خود، احکام اسلامی را به کار برد. با توجه به موضوع بحث، مهمترین نکته در این است که این کشور با تکیه بر احکام و قوانین اسلامی میتواند امنیت پایدار خود را برقرار سازد.
وی مهمترین ویژگیهای نظم امنیت بینالملل در دو دهۀ گذشته از قرن ۲۱ را بینظمی، عدم قطعیت و سیالبودن آن عنوان کرد و گفت: این نظام امنیتی در حال گذار اگرچه بر اصول و قواعدی همچون پذیرش حق تعیین سرنوشت ملتها، احترام به حاکمیت ملی، عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها و غیرقانونی بودن توسل به زور منتج از منشور ملل متحد استوار بود، اما با اقدامات غیرقانونی غرب و به ویژه ایالات متحده در سالهای اخیر و بهویژه با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا و نقض این اصول در مناطق مختلف، جهان با چالشهای نظامی و امنیتی متعدد، پیچیده، ترکیبی و سیال مواجه شده و با توسعۀ ناامنی، بیثباتی و آشوب، امنیت جهان را در وجوه زیستمحیطی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی به صورت جدی به خطر انداخته است.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در ادامۀ بیمسئولیتی در گفتار، رفتار و تصمیمات رئیسجمهور فعلی ایالات متحده، استمرار بحران منطقۀ غرب آسیا و به طور خاص عدم تحقق خواست و آرمان تاریخی ملت فلسطین و ارایۀ طرح های تنشآلود نظیر معامله قرن، واگذاری جولان و انتقال پایتخت رژیم غاصب صهیونیستی و گسترش تروریسم در منطقه و ادامه حمایت ایالات متحده و رژیم صهیونیستی از جریانات تروریستی تکفیری را از جمله تهدیدات امنیت جهانی برشمرد.
او از تلاش برای ادامه سیاست تصاعد انباشت سلاح در منطقه با شعار ایجاد حفظ موازنه نظامی، توسعه و افزایش حضور تروریستهای تکفیری شکست خورده در عراق و سوریه به سایر مناطق و کشورها، فعالشدن تنش تاریخی شبه جزیره کره با سیاستهای بیثباتگونۀ آمریکا و ایجاد مناطق جدیدی از بحران از جمله در دریای جنوبی چین و اقیانوس هند به عنوان دیگر تهدیدات امنیتی یاد کرد.
سردار ربانی گفت: امروز ما نیازمند عزم جدی تمامی کشورها برای مبارزه قاطع با تروریستها و از بین بردن عوامل بروز، رشد و تشدید جریانات تروریستی هستیم و فوریترین نیاز جهان امروز، محکومکردن ترور و خشونت، توقف کمکها و پشتیبانیهای سیاسی، نظامی و مالی از تروریستها و کمک به دولتهای قانونی و مشروع و تندادن به خواست و اراده مردم و امدادرسانیهای انساندوستانه به آسیبدیدگان از جنگ و کمک به استقرار ثبات، امنیت، صلح و آرامش و رفع مشکلات ملتها است.
وی از بیثباتی، ناامنی، خشونتگرایی و تروریسم در جهان امروزی به عنوان زاییده شرایطی یاد کرد که در سه دهه اخیر بر مناسبات جهانی و در جهت تثبیت نظامی تک قطبی توسط ایالات متحده ایجاد و توسعه یافته است و گفت: تنها راه برون رفت از این شرایط، گذار به نظم جدید مبتنی بر نظامی چند قطبی با شاخصههای مهمی چون نفی سلطه، نفی هرگونه هژمون منطقهای و جهانی است.
سردار ربانی ادامه داد: مهمترین ابزار تحقق این نظم، حس مشارکت همۀ کشورها است و این فرصت ارزشمند و بینظیری است که میتواند زمینه اجرای طرحهای سازنده و توسعه کشورها را فراهم آورده و منجر به امنیتسازی و توسعه پایدار منطقهای و جهانی شود.
او گفت که در این شرایط معتقدیم نظم جدید باید بر اصولی مانند مبارزه مشترک جهانی با تروریسم، افراطگرایی و خشونتطلبی و دوری از اعمال استانداردهای دوگانه در قبال ترور و تروریستها، احترام به حاکمیت ملی کشورها و عدم مداخله در امور داخلی آنها، احترام متقابل، گفتوگوهای سازنده و جایگزینکردن سلاح با منطق و گفتمان و ایجاد و تقویت پیوندهای امنیت بومی درون منطقهای استوار باشد.
معاون ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران همچنین تحقق نظم جدید را مشروط به صیانت و حمایت بازیگران مهم و تأمینکنندگان اصلی صلح و امنیت، توقف استراتژیهای جنگطلبانه و مداخلۀ ویرانگر ایالات متحده، توقف حمایت غرب بهویژه ایالات متحده، انگلیس و سایر حامیان از تروریستها و پذیرش حق تاریخی ملت فلسطین برای برگشت به سرزمینهای اشغالی و ایجاد امکان تحقق اراده آنها در تعیین سرنوشت خود عنوان کرد.
وی افزود: باور جمهوری اسلامی ایران بر این است که ایالات متحده و هیچ کشور دیگری قادر نیستند در غرب آسیا، شمال آفریقا، شبه قاره و شرق آسیا با حمایت از جنگ و ترور و سازمانهای تروریستی، به اهداف سیاسی و توسعه طلبانه خود برسند.
سردار ربانی تصریح کرد باور جمهوری اسلامی ایران بر این است که اگر تروریسم نظامی در افغانستان، سوریه و عراق نابود نشود، به زودی تمامی حامیان خود از جمله ایالات متحده و اروپا را تحت وحشیانهترین اقدامات تروریستی قرار خواهند داد.
وی همچنین باور جمهوری اسلامی ایران بر این دانست که جبهه شکل گرفته در سوریه توسط روسیه، ایران و دولت قانونی و مشروع سوریه و ملت مقاوم این کشور بر تروریستها غلبه نمودهاند و با تدوین قانون اساسی و ادامۀ فرایند بازسازی، شاهد منطقه و جهانی امنتر و باثباتتر در پایان این کارزار خواهیم بود.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران افزود: جمهوری اسلامی ایران با عزمی راسخ، با احساس مسئولیتی انسانی و بشردوستانه به حمایت خود از دولتهای قانونی و مشروع سوریه، عراق و خواست ملت مظلوم یمن و مبارزه قاطع و سرنوشتساز با جریانات تروریستی و تکفیری در تمامی مناطق درگیر ادامه خواهد داد.
او ادامه داد: اعتقاد قاطع ما بر آن است که بحرانهای موجود در کشورهای افغانستان، سوریه، یمن و سایر مناطق درگیر هیچگونه راه حل نظامی نداشته و یگانه راه حل، مذاکرات داخلی بدون هر گونه مداخله خارجی است.
این مقام بلندپایه نظامی جمهوری اسلامی ایران افزود: جمهوری اسلامی ایران که خود بزرگترین قربانی سلاحهای شیمیایی بوده و در سایۀ اتهامی موهوم سالیان طولانی در معرض غیرانسانیترین، غیرقانونیترین و بیرحمانهترین تحریمها قرار داشته با هرگونه تولید، انباشت و بکارگیری سلاحهای شیمیایی مخالف است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به «برجام» پایبند خواهد بود اما در مقابل هر نوع تهدید و تشرزدن ایالات متحده و کشورهای مرعوب نظام سلطه مقابله جدی خواهد کرد و معتقد است استفاده صلحآمیز انرژی هستهای حق طبیعی همه کشورها است و هیچ مرجعی نمیتواند مانع از این حق شود.
سردار ربانی تاکید کرد مقام معظم رهبری به رغم همه فضاسازیهای بیگانگان در خصوص فعالیت فناوریهای هستهای ایران، استفاده از هرگونه سلاح کشتار جمعی را «نقض جدی مسلمترین قواعد بشردوستانه و مصداق بارز جنایت جنگی» خواندند و در فتوایی تولید، نگهداری و کاربرد سلاحهای اتمی را حرام شرعی خواندند.
وی ادامه داد: در عین حال معتقدیم که بایستی ارادهای جهانی برای خلع سلاح هستهای شکل بگیرد و حداقل در منطقۀ غرب آسیا لازم است رژیم صهیونیستی از هرگونه سلاح کشتار جمعی از جمله شیمیایی و هستهای خلع سلاح شود تا سطحی از امنیت در منطقه تضمین شود.
وی افزود: ایران به همکاری خود با کشورهای قدرتمند مستقل آسیایی مانند چین و روسیه در مقابله با جریانات تروریستی تا آخر ادامه خواهد داد و در این روند با رصد هوشمندانه و هوشیارانه، اقدامات لازم را در مقابله و خنثیسازی طرحها، برنامهها و اقدامات کشورهای حمایتکننده از تروریستها در سطوح راهبردی، سیاسی و عملیاتی طراحی و اجرا خواهیم کرد.
معاون ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در ادامه با اشاره به اینکه عبارت مضحک و تکراری «همه گزینهها روی میز است» نمیتواند محملی برای اخذ امتیازات سیاسی و نظامی از کشورها قرار گیرد تاکید کرد: معتقدیم اگر بحران شبه جزیره کره به سمت گزینههای نظامی حرکت کند، دارای پیامدهای مخرب و جهانی خواهد بود.
او گفت: باور داریم که امنیت جهانی تابع تغییر رفتار ایالات متحده و فاصله گرفتن آن کشور از مداخله و جنگ افروزی در سطح جهان و عدم حمایت از سناریوهای نخنما شدۀ امنیت رژیم غاصب صهیونیستی در منطقه است.
سردار ربانی افزود: هر نظریهای که مبنای اقدامات خود را مقابله با توسعۀ نفوذ ایران در منطقه قرار دهد و حقایق تاریخی شکلگیری کشورهای منطقه و روابط آنها را نادیده بگیرد، از ابتدا محکوم به شکست است. شکستهای پیدرپی ایالات متحده در سوریه، عراق، لبنان و افغانستان دلیلی بر این حقیقت است.
نهمین نشست امنیتی بینالمللی «شیانگ شن» از دوشنبه به مدت سه روز با حضور نمایندگان بیش از ۷۰ کشور در پکن آغاز شد.
هدف از برگزاری این اجلاس گفتوگو و تبادل نظر درباره مسایل و محورهای مهم امنیتی، منطقهای و بینالمللی در موضوعات امنیتی، روابط بین کشورها و نظم بینالمللی و مدیریت بر مخاطرات امنیتی در قاره آسیا و منطقه اقیانوس آرام است.
حفاظت از صلح و ثبات در قارۀ آسیا با توجه به شرایط جدید امنیتی و با نظر داشت منشور شورای امنیت سازمان ملل و پایبندی به اهداف آن از دیگر موضوعاتی است که در این همایش امنیتی مورد بررسی قرار میگیرد.
امنیت جهانی و کنترل تسلیحاتی، فناوری و امنیت بینالمللی، هوش مصنوعی و جنگافزارهای آینده، امنیت دریایی، مهندسی امنیت دریایی، تدابیر مرتبط با راهبرد اعتمادسازی، امنیت در خاورمیانه و همچنین همکاری بینالمللی در مبارزه با تروریسم از جمله محورهای این همایش سه روزه است.
«شیانگ شن» نام یک منطقۀ طبیعی و کوهستانی در شمال پکن است و به معنای کوه معطر است.