دومین همایش ملی «جریانهای سلفی تکفیری» ۲۸ آبان جاری بههمت دانشگاه آیتالله العظمی بروجردی(ره) در شهرستان بروجرد برگزار میشود.
به گزارش هابیلیان به نقل از ایسنا، دومین همایش ملی «جریانهای سلفی تکفیری» بههمت دانشگاه آیتالله العظمی بروجردی و با همکاری دانشگاه لرستان، آزاد بروجرد و علمی ـ کاربردی و دانشگاه اراک که قرار بود اردیبهشت امسال در شهرستان بروجرد برگزار شود، دوشنبه، ۲۸ آبان جاری در دانشگاه آیتالله العظمی بروجردی(ره) شهرستان بروجرد برگزار خواهد شد.
این همایش در سه بخش پیامدها، روندها و زمینهها و در محورهای قرآنی و روایی، سیاسی، اقتصادی، حقوقی، جامعهشناسی، روانشناسی و ارتباطات برگزار میشود و علاقهمندان برای شرکت در این همایش ملی میتوانند طی روزهای ۲۶ و ۲۷ آبان جاری برای شرکت در همایش ثبتنام کنند.
از موضوعات این همایش ملی در محور قرآنی و روایی میتوان به نقد و بررسی مبانی قرآنی جریانهای تکفیری، نقد و بررسی مبانی روایی جریانهای تکفیری، سیره ائمهاطهار(ع) در مواجهه با جریانهای تکفیری معاصر خود و راهکارهای قرآنی و روایی در مقابله با جریانهای سلفی اشاره کرد.
همچنین از موضوعات محور سیاسی میتوان به نقش سازمانهای بینالمللی در گسترش یا کنترل تروریسم بینالمللی، قدرت بینالمللی و گروههای سلفی، بررسی مبانی فکری داعش در ترورهای اخیر(حرم امام خمینی(ره) و مجلس شورای اسلامی)، جریانهای تکفیری و امنیت داخل جمهوری اسلامی و پیامدهای گسترش جریان سلفی بر امنیت مقاومت اسلامی اشاره کرد.
موضوعات حقوقی نیز امکانسنجی پیگیری حقوقی مقابله با تروریسم تکفیری و نهادهای بینالمللی، نقش حقوقی تعهدات و مرزها و حقوق بینالمللی، بررسی تطبیقی فتاوای مراجع شیعی و سنی در مقابله با جریانهای سلفی و راهکارهای فقهی و حقوقی در مبارزه با تفکر تکفیری هستند.
همچنین از موضوعات محور ارتباطات میتوان به نقش رسانه در مبارزه با جریانهای تکفیری، گفتمان سلفی و بازتاب آن در رسانههای خبری جهان، و جریانهای تکفیری؛ شبکههای اجتماعی و رسانههای نوین اشاره کرد.
همچنین بررسی عوامل اجتماعی مؤثر بر رویگردانی جوانان از جریانهای تکفیری، نقش «آتش به اختیار فرهنگی» در ایجاد تنفر از جریانهای تکفیری، سنجش میزان درک جوامع اسلامی از جریانهای تکفیری، بررسی نقش جریانهای آگاهیبخش در کاهش گرایش به جریانهای تکفیری و گسترش جریانهای تکفیری و بحران آوارگی و مهاجرت از موضوعات این همایش ملی در محور جامعهشناسی است.
در محور روانشناسی نیز موضوعاتی مثل علل روانشناختی گرایش به جریانهای سلفی، پیامدهای روانشناختی عضویت و جدایی افراد از گروههای سلفی و راهکارهای روانکارانه در گاهش گرایش به تکفیرگرایی گنجانده شده است.
از موضوعات محور اقتصادی هم میتوان به عوامل اقتصادی مؤثر بر گروههای تکفیری، ظرفیتهای اقتصاد مقاومتی در مبارزه با جریانهای تکفیری، بررسی نحوه جلوگیری از حمایتهای مالی گروههای تکفیری، و نفت و نقش سلفیها و اقتصاد سیاسی داعش اشاره کرد.