نشست روایتگری رویدادهای انقلاب اسلامی با عنوان «گذرگاه انقلاب» با موضوع «شکست حصر پاوه به فرمان امام خمینی(ره)» روز چهارشنبه در اداره کتابخانههای عمومی شهرستان پاوه برگزار شد.
به گزارش هابیلیان به نقل از خبرنگار ایرنا، در این نشست که با روایتگری «قاسم حکیمی»، مسئول فرهنگی گردان شهید حاج قاسم سلیمانی و «محسن معاذی»، عضو سابق شورای فرماندهی سپاه پاوه و با حضور کتابداران کتابخانه های عمومی این شهرستان به میزبانی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان پاوه برگزار شد، در ابتدا قاسم حکیمی، اولین راوی این برنامه در خصوص تاریخچه پیدایش گروهک ها و منافقین در پاوه گفت: دولتی که قبل از پیروزی انقلاب در ایران حاکمیت داشت تا دندان مسلح و وابسته به کشورهای بیگانه بود و بسیاری از کشورهای بیگانه در امور ما دخالت می کردند. زمانی که رژیم شاهنشاهی سرنگون شد لانه جاسوسی آمریکا و این کشورها در ایران متلاشی شد.
وی با اشاره به اینکه گروهک های ضد انقلاب از تمامی مرزهای کشور وارد شدند، چرا که قصد داشتند با اسم اقوامی که در مرزها ساکن بودند علیه انقلاب فعالیت کنند و البته مردم مرزهای ما داناتر و آگاه تر از آن بودند که مورد سوء استفاده قرار گیرند ادامه داد: منافقین وقتی دیدند در بسیاری از مرزها نتوانستند مشکلات جدی ایجاد کنند، به سمت مرزهای پاوه و شهرهای کُردنشین آمدند و با هدف تحریک کُردها و استقلال کُردهای این مناطق فعالیت کردند که در ابتدا پادگان ها و مراکز نظامی را به تصرف خود در آوردند و تعدادی از نظامیان را اسیر کردند.
این روایتگر انقلاب خاطرنشان کرد: یکه تازی گروهک ها و منافقین به این خاطر بود که در آن زمان ما تجهیزات نظامی در اختیار نداشتیم و تا زمانی توانستند ادامه دهند که تجهیزات به ما رسید و مردم انقلابی در مقابل این گروه ها مقاومت کردند. بیش از ۲ هزار نیروی گروهک و منافق برای حمله به پاوه آمده بودند که قصد داشتند پاوه را کامل تصرف کنند، آن زمان من ۲۴ سال داشتم و در جریانات شکست حصر پاوه در کنار مردم و سایر رزمندگان اسلام و شهید دکتر مصطفی چمران در این مقاومت افتخار رزمندگی داشتم.
«محسن معاذی»، عضو سابق شورای فرماندهی سپاه شهرستان پاوه، ضمن درود به روح پاک شهدای انقلاب در این روایتگری گفت: بعد از اینکه گروهک های ضد انقلاب تحت رهنمودهای استکبار و استعمار تحمل تشکیل انقلاب ما را نداشتند شروع به تفرقه افکنی در بین کُردها و مردم و نظامیان کردند. در سراسر نوار مرزی کشور به قصد تصرف پاوه نیرو جمع آوری و سنگر سازی کردند.
وی در خصوص مقاومت پاوه در جنگ افزود: درست است خرمشهر اولین شهر مقاوم کشور است و دومین شهر گیلانغرب است اما پاوه هم در بین این دو شهر می تواند نام درخشانی داشته باشد. در آن دوران مردم پاوه ۶ سال مقاومت کردند تا اینکه بتوانند پاوه را از چنگ منافقین و گروهک های ضد انقلاب نجات دهند.
وی افزود: پاوه به خود می بالد چون در آن زمان بعد از اعلام فرماندهی کل قوا، اولین فرمان نظامی در ایران برای شکست حصر پاوه بود، که نیروهای امام به دستور ایشان به کمک ما آمدند و توانستیم نه تنها پاوه را از حصر نجات دهیم بلکه بسیاری از مناطق عراق و کردستان عراق را هم به تصرف درآوردیم.
این روایتگر بیان کرد: ۲۴ مرداد سال ۵۸ عده ای از پاسداران به سرپرستی شهید حاج اصغر وصالی ماموریت داشتند تا برای کمک به مردم پاوه به این شهر بیایند که اشتباها به مریوان رفته بودند. در ادامه این نیروها با پای پیاده مسافت چندین کیلومتری را طی کردند و به پاوه رسیدند. در آن زمان راه های ارتباطی زمینی کاملا در دست منافقین بود و کمک های ما فقط می توانست از راه هوایی ارسال شود.
وی در ادامه تشریح کرد: نیروهای منافقین در حصر پاوه بیش از ۱۲ هزار نفر بودند، اما ما به همراه برادران اعزامی که ۴۰ نفر به یاری ما آمده بودند کمتر از ۳۵۰ نفر می شدیم؛ لذا ما در این نبرد فقط خدا را داشتیم و شعار می دادیم «سیاهی لشکر نیاید به کار - یک مرد جنگی به از ۱۰۰ هزار» که همین شعار واقعیت پیدا کرد.
معاذی بیان کرد: اگر در ۱۴۰۰ سال پیش شعب ابی طالب را بر روی فخر عالم بستند و نگذاشتند از آب های شرب استفاده کنند، همان کار را منافقین با مردم پاوه کردند و تاریخ دوباره تکرار شد. بعد از مقاومت نیروهای ما به همراه دکتر چمران و حمله سخت منافقین پیام مظلومیت شهدا و حصر پاوه به امام رسید و امام خمینی(ره) فرمان حیات بخش خود را صادر کرد. اگر پیام امام نبود همان بلایی را که برسر فلسطین و لبنان آوردند بر سر مردم پاوه و مردم کُرد هم می آوردند چون دشمن، شیعه و سنی نمی شناسد.
وی افزود: بعد از فرمان امام در شکست حصر پاوه و آزاد سازی پاوه توسط نیروهای امام، ما توانستیم با دو عملیات مهم به نام عملیات «محمد رسول الله» در زمستان ۱۳۶۰ که محور آن را شهید حاج ابراهیم همت برعهده داشت و عملیات مریوان که محوریت آن را شهید حاج احمد متوسلیان برعهده داشت، مقاومت کنیم. این مقاومت ۶ سال به طول انجامید و در زمستان ۱۳۶۶ با عملیات مهم والفجر ۱۰ تمام مناطق را از دست منافقین بازپس گرفتیم و بسیاری از مناطق کردستان عراق را هم به تصرف درآوردیم و در آنجا استقرار یافتیم، تا اینکه فرمان پذیرش قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت صادر شد و با صدور فرمان فرمانده کل قوا به نیروهای مسلح به مرزهای خود بازگشتیم.
معاذی در پایان افزود: هیچگاه فراموش نکنیم دشمن همان دشمن دیرین است. اگر در آن زمان جان و خاک ما را هدف قرار داده بود اکنون فرهنگ و جوانان کشورمان را هدف قرار داده است. باید هوشیار باشیم و به دستورات مقام معظم رهبری که می فرمایند «بصیرت را دوچندان کنید» عمل کنیم. بصیرت عبارت است از بصیرت فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، نظامی و اقتصادی و ما باید در تمام زمینه ها بصیرت داشته باشیم.
حصر شهر پاوه در مرداد ماه سال ۱۳۵۸ بعد از هفت روز درگیری با گروهک های مزدور و خود فروخته با رشادت و فداکاری پاسداران، مقاومت و ایستادگی و همراهی مردم، فرماندهی شهید چمران و صدور فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) به عنوان فرماندهی کل قوا شکسته شد.
شهرستان پاوه با بیش از ۶۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه قرار دارد.