نشست «حقوقبشر در ترازوی مدعیان جهانی»، همزمان با نخستین سالگرد جنایت تروریستی اهواز با همکاری بنیاد هابیلیان و مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه با حضور جمعی از شخصیتهای دانشگاهی و حقوقی و تعدادی از خانواده شهدای جنایت تروریستی اهواز در تهران برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان، نشست «حقوقبشر در ترازوی مدعیان جهانی» با همکاری بنیاد هابیلیان و مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه با حضور سیدمحمدجواد هاشمینژاد دبیرکل بنیاد هابیلیان، دکتر احمد مؤمنیراد عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، دکتر توکل حبیبزاده رئیس کمیسیون حقوق بشر مرکز وکلا، دکتر سیدحسین طباطبایی مدیرکل حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی، سعدالله اقدامی پدر شهید خردسال محمدطاها اقدامی و خواهر شهید یونس پورجلو از شهدای واقعۀ تروریستی رژۀ اهواز در تهران برگزار شد.
سیدمحمدجواد هاشمینژاد در این نشست گفت: پرداختن به موضوع تروریسم امری ضروری است چراکه گروهکهای تروریستی از اولین روزهای پیروزی انقلاب خصومت خود را با نظام جمهوری اسلامی آغاز کردند و متاسفانه مورد حمایت کشورهای غربی نیز قرار گرفتند. بیشک پشت پرده تمامی اقدامات تروریستی اهداف و محرکهای سیاسی بوده است. بنیاد هابیلیان نیز تلاش میکند با پشتوانۀ 14 سال فعالیت مؤثر امروز به حوزه اقدامات حقوقی ورود کند.
تهیه فهرست گروهکهای تروریستی اقدام بسیار مثبتی است
در ادامه دکتر توکل حبیبزاده با اشاره به اقدامات حقوقی مؤثر گفت: تهیه فهرست گروهکهای تروریستی اقدام بسیار مثبتی است که آثار عملی فراوانی خواهد داشت. همچنین میتوان به برخی قوانین بینالمللی برای اقدام علیه تروریستها در مجامع بینالمللی استناد کرد.
وی با اظهر تأسف از رویکرد دوگانه اروپا در قبال گروهکهای تروریستی گفت: اروپا به جای پاسخگویی در برابر حمایت از گروهکهای تروریستی که مسئولیت حمله به کشور را بر عهده دارند و علیه ما اقدامات تروریستی میکنند، جمهوری اسلامی را متهم به حمایت از تروریسم میکنند و این یک پارادوکس عجیب است.
پدر شهید خردسال محمدطاها اقدامی دیگر سخنران این نشست بود. سعداالله اقدامی ضمن بیان نحوۀ شهادت فرزند خردسالش گفت: حادثۀ تروریستی اهواز علیه مردم بیپناه صورت گرفت و باید با عوامل این حادثه برخورد جدی صورت گیرد.
به دلیل کمکاری خودمان متهم به حمایت از تروریسم هستیم
سیدحسین طباطبایی، مدیرکل حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه این نشست ضمن برشمردن فعالیتهای مثبت بنیاد هابیلیان بیان داشت: بنیاد هابیلیان در چند سال گذشته حرکت کاملا درست، سنجیده و عاقلانهای را برای پیگیری مطالبات خانواده شهدای ترور در پیش گرفته است. صدای گروههای مردمنهاد بیش از دولتها شنیده میشود؛ ولی این چیزی از وظیفۀ دولت و نهادهای حاکمیتی کم نمیکند.
وی در ادامه افزود: این جزء حقوق قربانیان ترور است که پس از رخدادهای تروریستی، با عاملین حادثه برخورد شود. تجربه این نوع برخورد را در استان سیستانوبلوچستان و با گروهک تروریستی جندالله داشتیم که سبب بازدارندگی رخدادهای تروریستی در این استان شد. حامیان و کسانی که با گروهکهای تروریستی مرتبط هستند باید مطلع شوند که در صورت حمایت از گروهکها برخورد قاطعی با آنها صورت میگیرد.
مدیرکل حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی دولتهای آمریکا، انگلیس و اسرائیل را طراحان نقشههای ضدایرانی خواند و عربستان سعودی را تأمینکنندۀ مالی آن دانست و افزود: فعالیت رسانهای اینها در شبکهها و پذیرایی از سخنگویان گروههای تروریستی نشان میدهد که همۀ اجزا از قبل طراحی شدهاند.
وی در ادامه افزود: دشمن از اعلام اقدامات خودش ابایی ندارد؛ اما متأسفانه به دلیل کمکاری خودمان متهم به حمایت از تروریسم هستیم.
خواهر شهید یونس پورجلو دیگر مهمان این نشست بود. این خواهر شهید با بیان اینکه چنین حوادثی سند رسوایی حامیان آنهاست گفت: حادثه تروریستی اهواز یک سند رسوایی برای مدعیان حقوقبشر است که چگونه یک کودک چهارساله را به شهادت رساندند. این جنایت باید بیش از این بازتاب جهانی پیدا میکرد تا نشان دهد ایران قربانی تروریسم است. عاملین این حادثه باید به اشد مجازات برسند تا بیست سال آینده مانند دهۀ 60 جای شهید و جلاد عوض نشود.
وی در پایان سخنرانی خود گفت: این باعث نور چشم خانوادۀ شهدای ترور است که متولی مانند بنیاد هابیلیان دارد.
بعد از 40 سال سامانه قدرتمندی در حوزه حقوق بشر نداریم
آخرین سخنران این نشست دکتر مؤمنیراد بود. این استاد دانشگاه، جهان امروز را جهان وارونهای دانست و گفت: در دنیا دچار وارونگی شدیم به نحوی که جای دزد و پلیس برای سلطۀ سیاست و ثروت تغییر کرده است و قدرتهای بزرگ خواهان سلطهگری هستند. بعد از 40 سال سامانه قدرتمندی در حوزه حقوق بشر در قبال رخدادهای مختلف نداریم و باید دولت، قوۀ قضائیه و نهادهای مختلف دارای رویکرد جامعی باشند.
گفتنی است این نشست نخستین نشست پس از دیدار سه هفته قبل خانواده شهدای ترور با رییس قوه قضاییه بود و در راستای اتخاذ گام های عملی برای اجرایی شدن پیشنهادات مطرح شده و تأکیدات رئیس قوه قضاییه بود.