ثریا سپهپور، تحلیلگر ایرانیآمریکایی مسائل بینالملل در گفتگو با سایت بالکانپست، احتمال داده است عناصر گروهک تروریستی منافقین در اروپا عملیات تروریستی انجام دهند و آن را به تهران منتسب کنند.
به گزارش سرویس بینالملل هابیلیان، ثریا سپهپور اولریش در گفتگو با وبسایت بالکانپست، در پاسخ به خبرنگار این رسانه درباره ادعای گروهک منافقین مبنی بر داشتن پایگاه اجتماعی قوی در ایران، ضمن مرور فرازهایی از کارنامه منافقین در چهلوپنج سال گذشته، از جمله ترور مستشاران آمریکایی پیش از انقلاب و همچنین ترور مقامات عالیرتبه کشوری و لشکری ایران پس از انقلاب، بیان میکند که این گروهک تروریستی نه در داخل ایران و نه در خارج از آن، کمترین اعتباری بین ایرانیها ندارد.
از نظر این کارشناس مسائل بینالملل، دلیل دوامآوری منافقین، حمایتهای سیاسی همهجانبهای است که آمریکا، انگلستان و اسرائیل در سالهای گذشته از این گروهک بهعمل آورده اند. در مورد آمریکا، سپهپور بیان میکند که نه تنها چهرههای مطرح از هر دو حزب سیاسی این کشور از منافقین حمایت میکنند، بلکه نومحافظهکاران و اتاق فکرهای طرفدار اسرائیل هم جزو حامیان این گروهک بهشمار میروند. وی در رابطه با حمایت اسرائیل از منافقین، به رسانههای وابسته به صهیونیستهای متنفذ از جمله «اینترنشنال آنالیست نتورک» و «گلوبال پولیتیشن» اشاره میکند که به صهیونیستی بهنام ربّی دنیل زوکر تعلق دارد.
ثریا سپهپور اولریش در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار بالکانپست که از دلیل تمایل آمریکا برای معرفی منافقین بهعنوان جایگزین حکومت ایران پرسیده بود، با بیان اینکه آمریکا منافقین را بدیل جمهوری اسلامی نمیداند، تصریح میکند از نظر آمریکاییها منافقین صرفاً ابزاری برای مقابله با حکومت ایران محسوب میشوند. وی تصریح میکند که حمایت «افراد متنفذ» در آمریکا از منافقین، نه از سر علاقه آنها به این گروهک و ایدئولوژی آن، که ناشی از تمایل آنها برای تضعیف تهران است و هراندازه که جمهوری اسلامی در قبال منافقین حساسیت نشان دهد، حمایت آمریکا و اسرائیل از این گروهک بیشتر میشود.
سپهپور درباره حمایت آمریکاییها از منافقین به نکته بسیار مهمی اشاره میکند و آن اینکه برخلاف سیاست اعلامی دولت ایالات متحده مبنیبر خودداری از مذاکره با تروریستها، این دولت همواره از گروههای تروریستی در جهت رسیدن به منافع خود استفاده کرده است. اما تاریخ نشان داده که هر زمان آمریکاییها به هدف خود دست یابند، تروریستها از چشم آنها میافتند.
این کارشناس آمریکایی مسائل بینالملل، در پاسخ به پرسش بعدی خبرنگار بالکانپست درباره منابع مالی منافقین، به اظهارات اعضای سابق این گروهک استناد میکند که گفته بودند شاهد اعطای پول و طلا از سوی عربستان سعودی به منافقین بودهاند. به اعتقاد اولریش، مخالفت عربستان سعودی با انقلاب ایران، تمایل این رژیم برای احیای پادشاهی در ایران و بازگرداندن فرزند شاه مخلوع و نیز کمکهای بیدریغی که در دهه 80 میلادی به صدام میکردند، مجوعه عواملی است که میتواند انگیزه عربستان برای پشتیبانی از منافقین باشد.
سپهپور در پاسخ به پرسش آخر خبرنگار بالکانپست درخصوص تبعات حضور منافقین در آلبانی برای منطقه بالکان و خود کشور آلبانی به طور خاص، ضمن اشاره به طرح آمریکاییها مبنیبر اعطای کمک مالی چهارساله به دولت آلبانی (از 2011 تا 2015) برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی واشنگتن، جادادن به منافقین را یکی از شروط آمریکا برای بذلوبخشش به این کشور معرفی میکند. بهگفته وی، دولت آمریکا که زمانی از گروهک تروریستی منافقین در عراق محافظت میکرد، اکنون محافظت از آن را در اروپا عهدهدار شده است. وی همچنبن با اشاره به سابقه طولودراز منافقین در کشتار و ترور، عنوان میکند که تعجب نخواهد کرد اگر عوامل این گروهک در اروپا دست به ترور و خرابکاری بزنند و آن را به گردن تهران بیاندازند و این احتمالاً برنامه آنها خواهد بود.