یک نویسنده کانادایی با بیان اینکه منافقین «فرقهای اوباش» هستند، از سفر سال گذشته تعدادی از پارلمانترهای این کشور به آلبانی برای شرکت در یکی از گردهماییهای منافقین انتقاد کرد.
به گزارش هابیلیان، کمپبل کلارک، نویسنده روزنامه گلاباندمیل کانادا در یادداشتی که در تاریخ 3 آوریل (14 فروردین) در این روزنامه منتشر شده است، به سفر سال گذشته هفت پارلمانتر کانادایی به آلبانی بهدعوت یکی از سازمانهای زیرمجموعه گروهک منافقین در کانادا موسوم به «انجمن دموکراتیک ایران» واکنش نشان داده است.
در این یادداشت آمده است که پارلمانترهای مذکور که از سه حزب مختلف بودهاند، برای شرکت در یکی از مراسم منافقین با عنوان «اجلاس جهانی ایران آزاد 2022» در مجموع نزدیک به سیهزار دلار از این گروهک دریافت کردهاند؛ هرچند این مراسم بهدلیل نگرانیهای امنیتی برگزار نشد.
نویسنده این یادداشت، هدف منافقین از قبول هزینه دعوت از سیاستمداران کانادایی به آلبانی را ارائه چهرهای دروغین از خود بهعنوان مهرهای قابل اعتنا جهت نیل به ایران دموکراتیک ارزیابی میکند.
کمپبل کلارک مینویسد منافقین تمام نیروی خود را برای دعوت از سیاستمداران غربی بهکار میگیرند و درصورت موفقیت، حضور آنها را در بوقوکرنا میکنند. بهاعتقاد وی، میهمانانِ نشستهای موسوم به ایران آزاد، کمکی به ایران نمیکنند.
کلارک در ادامه یادداشت خود به اظهارنظر تامس جنیو، استاد دانشگاه اتاوا و تحلیلگر سابق وزارت دفاع کانادا، اشاره میکند که گروهک منافقین را «فرقهای از اوباش» توصیف میکند که چون «بههیچوجه دموکراتیک نیست و هیچگونه مشروعیتی داخل ایران ندارد»، جایگزینی برای دولت ایران محسوب نمیشود.
نویسنده گلاباندمیل با اشاره به اینکه ممکن است برخی از سیاسیون فریب شعارهای منافقین در مخالفت با دولت ایران را بخورند، ضمن تأکید بر این نکته که دشمنِ دشمنِ من لزوماً دوست من نیست، به آنها خاطرنشان میکند که این گروهک طرفدار ایران نیست.
کمپبل کلارک در اینباره، به اظهارنظر یرواند آبراهامیان، استاد تاریخ خاورمیانه و علوم سیاسی در دانشگاه سیتی نیویورک و نویسنده کتاب اسلام رادیکال: مجاهدین ایرانی اشاره میکند که علت حمایت مقامات آمریکایی از منافقین را «دنبالکردن پول» عنوان کرده است.
نویسنده سابق مونترآلگزت و نشنالپست ضمن برشمردن تاریخچه مختصری از سوابق منافقین، از فعالیت آن بهمثابه سازمانی مارکسیستی علیه رژیم شاه در دهه هفتاد میلادی، تا ترور مقامات ایرانی و سپس فرار به فرانسه و انتقال به عراق و همدوشی با صدام در جنگ ایران و عراق در دهه هشتاد، این گروهک را منفور تمام ایرانیها با هر گرایش فکری که دارند، توصیف میکند.
کلارک همچنین با اشاره به اینکه منافقین در عراق به فرقهای با محوریت مسعود رجوی تبدیل شد، به گزارش سال 2009 مؤسسه رند از مناسبات درونی گروهک در اردوگاه سابقشان در عراق موسوم به کمپ اشرف اشاره کرد که در آن اعمال رفتارهای فرقهگون همچون کنترل تمامیتخواهانه، مصادره داراییها، کنترل جنسی (از جمله طلاق و تجرد اجباری)، انزوای عاطفی، کار اجباری، محرومیت از خواب، آزار فیزیکی، و محدودیت خروج از اردوگاه ذکر شده است.
نویسنده گلاباندمیل در بخش پایانی یادداشت خود با ذکر این نکته که گردهماییهای منافقین ربطی به ایران ندارد، از سیاستمداران کانادایی میخواهد از سفرکردن به آلبانی برای شرکت در نشستهای منافقین خودداری کنند؛ ولو اینکه سفرشان رایگان باشد.