مخالفت استان غربی عراق با پذیرش تروریستهای مستقر در مرز با ایران

14020622000164 Test PhotoN

مقامات محلی استان الانبار عراق، در آستانه پایان مهلت اجرای توافق امنیتی میان تهران و بغداد، مخالفت شدید خود را با ایده انتقال گروهک‌های تروریست کُرد از منطقه کردستان عراق به این استان اعلام کردند.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هابیلیان به نقل از فارس، همزمان با نزدیک شدن به نمایندگان، شیوخ و فرماندهان سازمان الحشد الشعبی در استان «الانبار» عراق، در واکنش به زمزمه‌هایی در خصوص طرح انتقال مواضع گروهک‌های تروریستی کُرد مخالف ایران به غرب عراق و به طور مشخص استان الانبار، مخالفت خود را با این امر نشان دادند.

 

به نوشته وبگاه خبری «۹۶۴ مدیا»، نمایندگان، شیوخ و فرماندهان الحشد الشعبی عراق، (سه‌شنبه، ۱۲ سپتامبر)، تصریح کردند که الانبار ظرفیت پذیرش «مشکل جدید» را ندارد، بویژه اگر دارای بُعد بین‌المللی یا مرتبط با ایران باشد. این در حالی است که اخباری در خصوص وجود یک طرح برای انتقال مقرهای گروه‌های مسلح کُرد مخالف ایران از منطقه کردستان عراق به دورترین نقطه مرزی منتشر شده است و برخی می‌گویند که انتقال این نیروها به منطقه غربی عراق، گزینه مناسبی است.

 

جمهوری اسلامی ایران و عراق چندی پیش یک توافق امنیتی شامل سه بخش را امضا کردند که شامل جلوگیری از نفوذ افراد مسلح پس از استقرار نیروهای مرزبانی، تحویل افراد تحت تعقیب پس از صدور دستور بازداشت بر اساس قانون و خلع سلاح گروهک‌های تروریستی و برچیدن اردوگاه‌های آن‌ها بود و موعد اجرای این توافق امنیتی ۲۸ شهریورماه جاری (۱۹ سپتامبر) است و وزارت خارجه ایران تاکید کرده که این تاریخ، تمدید نخواهد شد.

 

«فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق نیز در بغداد تصریح کرد که کشورش به این توافق امنیتی با ایران پایبند است و  تغییر مکان گروه‌های کُرد مسلح مخالف ایران از منطقه کردستان عراق که به مرزهای ایران نزدیک بوده به اردوگاه‌هایی دور از مرز به عنوان بخشی از توافق امنیتی میان تهران و بغداد را آغاز کرده است. زیرا قانون اساسی عراق به هیچ طرفی اجازه نمی‌دهد از خاک این کشور برای حمله به کشورهای همسایه استفاده کند.

 

«فارس الفارس» عضو پارلمان عراق از استان الانبار در این خصوص گفت: «کلیه اخبار منتشر شده در رسانه‌ها در خصوص انتقال گروه‌های مسلح کرد مخالف ایران از کردستان [عراق] به استان الانبار، غیررسمی است. دولت و احزاب سیاسی در بغداد و منطقه کردستان، به هیچ حزب یا طرف‌ سیاسی در الانبار، چنین پیشنهادی ارائه نکرده‌اند».

 

وی تاکید کرد: نمایندگان الانبار در پارلمان و احزاب سیاسی این استان، با ایده انتقال گروه‌های مخالف ایران به الانبار مخالفند زیرا نمی‌خواهند این استان درگیر مسائل و معضلات سیاسی و امنیتی بین‌المللی جدید شود.

 

«عبدالوهاب البیلاوی» عضو شورای شیوخ الانبار نیز گفت: «ایده انتقال معارضان ایرانی به استان الانبار مردود و غیرقابل قبول است. ما نمی‌خواهیم که الانبار وارد درگیری‌های جدید شود، بویژه که این موضوع دارای بعد بین‌المللی است. ضمن این‌که این اقدام می‌تواند موجب ایجاد یک خطر در سطح امنیتی شود.

 

 عضو شورای شیوخ عشایر الانبار نیز تأکید کرد که چنین طرحی کاملا مردود و مطلقا غیر قابل قبول است و افزود: «نمی‌خواهیم استان درگیر نزاع‌های بین‌المللی شود ضمن این‌که این نیروها موجب مشکلات امنیتی در استان می‌شوند».

 

وی با اشاره به این‌که، بغداد معمولا چنین طرح‌هایی را با طرف‌های محلی در میان می‌گذارد و تاکنون چنین چیزی مطرح نشده است،گفت که درگیر کردن استان در بحران‌های تازه امنیتی با مخالفت گسترده سیاسی و مردمی در استان مواجه خواهد شد.

 

«محمد خلف» از فرماندهان الحشد الشعبی عراق در الانبار نیز گفت: انتقال معارضان ایرانی به الانبار، یک قضیه سیاسی و منوط به توافق میان احزاب و طرف‌های دولتی دیگر است. دولت محمد شیاع السودانی، طرف‌های مختلف در الانبار را در جریان چنین تصمیمی قرار نداده است، در حالی که اگر چنین طرحی در میان بود قطعا می‌بایست با مقامات استان در میان گذاشته می‌شد.

 

وی افزود: احزاب سیاسی در الانبار، احتمالا برای پایان دادن به تنش میان ایران و منطقه کردستان عراق با چنین طرحی موافقت کنند، بویژه که ایران به اجرای عملیات بزرگ امنیتی در حق معارضان مسلح در نزدیکی مرزهای خود، تهدید کرده است.

/


مطالب پربازدید سایت

جدیدترین مطالب

سیدمحمدجواد هاشمی‌نژاد، دبیرکل بنیاد هابیلیان

لزوم بازنگری در فهرست شهدای ترور کشور

همزمان با سالگرد عملیات مرصاد

گزارش سالانه تروریسم در ایران 1402 منتشر شد

شهید ترور

شهید ژاله ملکی

شهید امیرحسین افضلی

جلوی چشمم نفس‌های آخرش رو ‌زد

سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری امروز خبر داد

۱۷ شهریور؛ زمان دادگاه کیفری پرونده ترور شهید سلیمانی

شهید ترور سامی‌مقام

پيکر پاکش 44 سال مفقود ماند

مطالب پربازدید بخش خبر

نماینده کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل تاکید کرد

ایران نقش مهمی در مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر دارد

سعید حقیقی، پژوهشگر حوزه تروریسم و حقوق بشر

ردپای دولت‌های آمریکا در نقض حقوق بشر داخلی و خارجی

قاضی دهقانی؛ در پانزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین

استرداد منافقین امر پذیرفته‌شده بین‌المللی است و ایران آن را اجرا می‌کند

همزمان با سالگرد عملیات مرصاد

گزارش سالانه تروریسم در ایران 1402 منتشر شد

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان