روز جهانی مبارزه با تروریسم به ابتکار جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصویب و با کمک چند کشور دیگر این روز به طور جهانی به رسمیت شناخته شد. با توجه به اینکه ایران با داشتن حداقل 17 هزار شهید ترور بزرگترین کشور قربانی تروریسم است، کمیته حقوق کمیسیون امنیت ملی مجلس از بُعد نگاه حقوقبشری به این موضوع و مبارزه با تروریسم ورود پیدا کرده است.
بهگزارش پایگاه خبری تحلیلی هابیلیان زهره الهیان در توضیح نشست کمیته حقوقبشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه روز گذشته کمیته به مناسبت بزرگداشت سالروز حمایت از قربانیان ترور تشکیل شد و خانواده شهدای ترور مجلس که در حمله داعش به شهادت رسیدند و خانوده شهدای هستهای و شهدای ترور شاخص در این جلسه حضور پیدا کردند.
رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، افزود: خانواده شهدای ترور نگران فراموش شدن ایثارگری شهدا و حقوق خود بودند، از این رو در این نشست تاکید کردیم که شهدا و خانواده آنها به عنوان اسوه صبر و مقاومت فراموش شدنی نیستند.
وی تصریح کرد: ما همچنین با توجه به پیشنهادات مطرح از سوی خانواده شهدای ترور، وعده دادیم که ضمن برقراری روابط کمیته، NGOهای مرتبط و خانواده شهدای ترور پیگیر احقاق حقوق از دست رفته این خانوادهها خواهیم بود.
الهیان در ادامه یادآور شد: روز جهانی مبارزه با تروریسم به ابتکار جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصویب و با کمک چند کشور دیگر این روز به طور جهانی به رسمیت شناخته شد. با توجه به اینکه ایران با داشتن حداقل 17 هزار شهید ترور بزرگترین کشور قربانی تروریسم است، کمیته حقوق کمیسیون امنیت ملی مجلس از بُعد نگاه حقوقبشری به این موضوع و مبارزه با تروریسم ورود پیدا کرده است.
الهیان با بیان اینکه ابعاد فعالیت گروههای تروریستی در جمهوری اسلامی ایران به وسعت تاریخ انقلاب اسلامی است، گفت: ایران اسلامی در سالهای دهه 60 با ترور مردم در کوچه و خیابان و ترور کوکان و افراد مُسن و بیگناه روبهرو شد و فراتر از توده مردم، مسئولان کشور از جمله مقام معظم رهبری مورد حمله تروریستی قرار گرفتند و خوشبختانه جان سالم به در بردند. پس از این حوادث نیز در فاجعه تروریستی هفتم تیر 72 تن از مسئولین، نمایندگان مجلس و یاران انقلاب و نخبگان به شهادت رسیدند که شهید بهشتی از جمله شهدای شاخص این حمله تروریستی بود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به شهادت رئیس جمهور رجایی و نخست وزیر باهنر در حمله تروریست دیگر، افزود: این حوادث گویای این واقعیت است که بحث تروریست در ایران فراتر از مردم عادی، مسئولین را هم در برگرفته است و ما بیشترین متضرر در این زمینه هستیم. جمهوری اسلامی ایران نیز همواره پرچمدار مبارزه با تروریسم بینالملل بوده است.
رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم با یادآوری تقدیم شهدای ایرانی در مبارزه با تروریسم، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بهای امنیت منطقه را پرداخت کرده است زیرا اگر مبارزه مدافعان حرم نبود، امروز داعش در سراسر منطقه حاکم شده بود و پرونده جنایتهای داعش سالها طول میکشد تاریخ بازخوانی شود. بنابراین ثبات و امنیت در منطقه را مرهون خون شهدا و شهدای هستیم. ما شهید سردار سلیمانی نیز در این راه تقدیم کردیم و یادگار ایشان که امنیت و ثبات در منطقه است، در تاریخ ماندگار خواهد بود.
الهیان با تاکید بر اراده جمهوری اسلامی ایران و مجلس شورای اسلامی برای استفاده از همه ظرفیتهای موجودیتی بینالملل جهت مبارزه با تروریسم، تصریح کرد: ما در مجلس خلاءهای قانونی را مرتفع خواهیم کرد و در تلاشیم تا پایان این دوره قانون جامع مبارزه با تروریسم را به تصویب برسانیم.
رئیس کمیته حقوقبشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: کمیته از تمام ظرفیت مجامع بینالمللی مانند کمیساریای عالی حقوقبشر در سازمان ملل متحد و شورای حقوقبشر سازمان ملل برای رساندن صدای مردم مظلوم و خانوادههای دردمند شهدای ترور استفاده میکند و از مسئولین میخواهیم یاد و خاطره شهدای ترور را زنده نگاه دارند.