به گزارش هابیلیان به نقل از ایرنا، «سید محمدعلی حسینی» با حضور در دانشگاه نظامی در شهر «کویته» مرکز ایالت بلوچستان در حضور دانشجویان نیروهای مسلح پاکستان پیرامون روابط دوجانبه ایران و پاکستان سخنرانی کرد.
در این مراسم ژنرال «عامر احسان نواز» رئیس دانشگاه نظامی کویته، «حسن درویش وند» سرکنسول ایران در کویته و سرهنگ «مصطفی قنبرپور» وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در پاکستان شرکت کردند.
سفیر کشورمان با اشاره به رشد قابل توجه همکاری های دوجانبه ایران و پاکستان طی سالهای اخیر در تمامی حوزههای سیاسی، فرهنگی، نظامی، امنیتی، اقتصادی و تجاری افزود: کمیتههای مختلفی میان دو کشور تشکیل شده و راهکارهای توسعه روابط از جمله اجرای توافقات در تمامی زمینهها از جمله تجارت مرزی و تثبیت امنیت در مرزها را پیگیری میکنند.
وی گفت: براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با کشورهای غیرمتخاصم همواره در دستور کار است و در این میان تعاملات با کشورهای اسلامی و همسایگان از جمله پاکستان در اولویت قرار دارد.
حسینی افزود که ایران هرگز اجازه نمیدهد که از خاک خود علیه دیگر کشورها استفاده شود و همین انتظار را از مسوولان کشورهای همسایه دارد. در عین حال تهدیدهای امنیتی، پدیده افراط گرایی و جدایی طلبان در مرزهای مشترک وجود دارد اما مقامات ذیربط به طور دائم در تماس هستند و رایزنیهای کلیدی را برای دفع تهدیدهای مشترک انجام میدهند.
وی با اشاره به نقش تعیین کننده ایران در مبارزه با تروریسم در منطقه و تروریسم بین المللی و تبیین فداکاری جبهه مقاومت در سوریه و عراق علیه داعش، گفت: اقدامات به موقع ایران از جمله سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در کمک به ملتهای مظلوم منطقه در سرکوب داعش، گفت: پدیده داعش یک چالش بالقوه برای تمامی کشورهای منطقه محسوب میشود لذا مشارکت ایران در این جبهه و حضور رزمندگان از دیگر کشورها نه تنها باعث اختلاف نبود بلکه وحدت آفرین و دفاع از صلح و امنیت مردم در دیگر کشورهای منطقه به حساب میآید.
سفیر ایران در پاکستان با ابراز اطمینان از همکاریهای فعلی ۲ کشور همسایه در منطقهای و مجامع بین المللی، تاکید کرد: برای گسترش همکاریهای دوجانبه نیاز به شناسایی چالشها و گام مشترک برای مانع برداری در مسیر تجارت مانند رسیدگی به اختلاف نظرات و یا یافتن راهکاری درباره مسائل مالی و بانکی میباشد.
وی افزود: ایران از همکاری مشترک با چین و پاکستان در منطقه حمایت و از پیوستن به طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین (سیپک) استقبال و آمادگی خود را برای همکاری سه جانبه در حوزه انرژی اعلام میکند.
سید محمدعلی حسینی با اشاره به دشمنی قدرتهای غربی با ملت شریف ایران و آغاز تحریمهای ظالمانه غرب از جمله آمریکا علیه ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: کشورهایی که امروز خود را به اصطلاح مدافع حوق بشر و جوانان معرفی میکنند طی ۸ سال جنگ تحمیلی رژیم صدام را به انواع تسلیحات مرگبار به ویژه بمبهای شیمیایی مجهز کردند.
وی تاکید کرد: پیشرفت و سربلندی امروز ایران در حوزههای انرژی هستهای، دفاعی، امنیتی، علمی، پزشکی و هوافضا بیانگر اهتمام جدی ملت ما از جمله نسل جوان ایران به بهرهبرداری از امکانات داخلی و داشتههای بومی خود است.