فیلمنامه «ضِد» تلفیقی از تخیل و تاریخ است

169447375

کارگردان فیلم «ضِد» گفت: فیلمنامه ضِد یک قصه تخیلی است که در پس زمینه آن وقایع تاریخی قرار دارند.

 

به گزارش هابیلیان به نقل از ایرنا، نشست رسانه‌ای فیلم ضد ظهر دیروز (۲۰ بهمن) با حضور عوامل فیلم و اهالی رسانه در خانه جشنواره برگزار شد. امیرعباس ربیعی (کارگردان)، محمدرضا شفیعی (تهیه‌کننده)، هاشم مرادی (مدیر فیلمبرداری) مهدی سعدی (تدوینگر)، علی عدالت دوست (صدابردار)، مرتضی کهزادی (طراح گریم)، مهدی نصرتی، نادر سلیمانی، لیندا کیانی، لیلا زارع و مهشید جوادی (بازیگر) در این نشست حضور داشتند.

 

امیرعباس ربیعی، کارگردان فیلم، در ابتدا گفت: داستان فیلم را از چشم یک نفوذی روایت کردیم، بخشی از این داستان در تاریخ ریشه دارد و براساس تحقیق و پژوهش طراحی شده و بخش دیگر تخیلی است.

 

ربیعی در ادامه درباره کارکرد عنصر تعلیق در این فیلم خاطرنشان کرد: از لحاظ داستانی تعلیق نداریم چون تماشاگر آخر داستان را می‌داند. تعلیق بیشتر درباره شخصیت هاست. درباره این که چه سرنوشتی برایشان رقم می‌خورد و چطور با اتفاقات واقعی برخورد خواهند کرد.

 

کارگردان فیلم ضد در پاسخ به این که چرا درباره ایدئولوژی منافقین فیلم نمی‌سازد، توضیح داد: آن چیزی که برای من جذاب است، ماجراها و درام این قصه هاست. این که بخواهیم در یک فیلم ایدئولوژی‌ای را بررسی کنیم به پرداخت زیادی نیاز دارد تا قصه جذابی از آب درآید. بررسی ایدئولوژی در مدیوم سینما کار سختی است تا فیلم شعاری نشود.

 

وی در بخشی از اظهاراتش تاکید کرد: نمی‌خواهم درباره نفوذ دشمن سلسله فیلم بسازم. هر فیلمی که می‌سازم مضمون خودش را دارد.

 

تحقیق برای ساخت ضد دو سال طول کشید

 

محمدرضا شفیعی، تهیه‌کننده این فیلم، در توضیح این که ایده فیلم از کجا شکل گرفت، گفت: حضرت آقا سال ۱۳۹۵ صحبتی داشتند مبنی بر آن که چرا به واقعه هفتم تیر توجه رسانه ای لازم نشده است. آن روز شروع عملیات نظامی گروهک منافقین علیه انقلاب بود. منافقین تا به امروز هنوز مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته‌اند تا مبادا در لیست گروهک های تروریستی قرار گیرند. از همان موقع دغدغه پیدا کردیم تحقیق درباره واقعه هفتم تیر را شروع کنیم.

 

وی افزود: پروسه تحقیق برای این فیلم یک و نیم تا دو سال طول کشید. باید اتفاقاتی که افتاده بود را بررسی کنیم تا از میان آنها به قصه هایی برسیم.

 

تهیه‌کننده ضد ادامه داد: سال ۱۳۹۸ خیز برداشتیم تا این کار را تولید کنیم اما به دلایلی کار  به تاخیر افتاد. فیلمنامه در این مدت چند بار بازنویسی شد و هر بار قصه پیشرفت خوبی داشت. اواخر سال ۹۹ پیش تولید کردیم و در سال ۱۴۰۰ تولید انجام شد.

 

شفیعی در توضیح این که بخشی از ماجراهای فیلم تخیلی است و بخشی دیگر ریشه در تاریخ دارد، گفت: در تحقیقاتی که از روی پرونده های امنیتی انجام دادیم متوجه شدیم کلاهی نامزدی داشته که از سازمان مجاهدین خلق(منافقین) مخفی کرده بود. این دختر چند روز قبل از واقعه هفتم تیر در تهران کشته می‌شود اما درباره دلیل کشته شدن وی استناد تاریخی وجود ندارد، این بن مایه شکل گیری شخصیت بیتا شد. بخشی از شخصیت هایی که در داستان تصویر شدند ارجاع تاریخی دارند و برخی تخیل هستند.

 

این تهیه‌کننده در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: اول یک فیلم ۱۶۰ دقیقه ای داشتیم. متاسفانه برای این که زمان فیلم را کوتاه کنیم و به ریتم قابل قبول برسیم مجبور شدیم بخش زیادی از سکانس های سلیمانی و جوادی را حذف کنیم.

 

از کلاهی فقط یک عکس داشتیم

 

مرتضی کهزادی، طراح گریم، در پاسخ به این که چرا شخصیت‌های تاریخی از لحاظ بصری باورپذیر نیستند، گفت: در این کار دو شبیه سازی داشتیم، محمدرضا کلاهی و دکتر بهشتی. از کلاهی فقط یک عکس سیاه و سفید و نامفهوم وجود دارد با این حال سعی کردیم چهره او را درآوریم.

 

لیلا زارع، بازیگر فیلم ضد، درباره نقشش توضیح داد: تا به امروز نقشی را بازی نکرده‌ام که خیلی به خودم نزدیک باشم. به کمک فیلمنامه و کارگردان با نقش ارتباط گرفتم و به آن نزدیک شدم. این نقش دو ویژگی داشت که خیلی دوستش داشتم اول وجه انسانی کاراکتر بود و دیگری وجه عاشقانه‌اش.

 

لیندا کیانی دیگر بازیگر این فیلم در پاسخ به این که آیا شانس نامزدی برای دریافت سیمرغ را دارد، گفت: ان شاءالله که اینطور باشد. این فیلم جز کارهایی است که خودم هم از بازی در آن لذت بردم امیدوارم نتیجه سختی کار برایم دریافت سیمرغ باشد.

 

کیانی درباره جذابیت های نقشش نیز توضیح داد: تمام تلاشمان را کردیم که این نقش با نقش دیگر زن های منافقی که تا به حال بازی شده خیلی متفاوت باشد. خیلی می ترسیدم این نقش را بازی کنم چون اصلا تصورم از یک دختر منافق این نبود. نگاه متفاوت کارگردان برایم خیلی جذاب بود.

 

نادر سلیمانی، از دیگر بازیگران این فیلم نیز در پاسخ به این که چرا این نقش را پذیرفتید، تصریح کرد: وقتی این کار به من پیشنهاد شد برایم سوال بود که چرا من؟ کارگردان و تهیه کننده ضد اجازه دادند ذهنیت هایی که خیلی ها درباره بازیگران طنز دارند شکسته شود و مخاطب باور کند که یک بازیگر طنز هم می تواند در یک نقش جدی بازی کند.

 

وی افزود: با این حال شکاندن یک قالب آن هم در زمان اندک برای یک بازیگر خیلی سخت است. 

 

در پایان نشست، جواد موگویی، مشاور فیلمنامه ضد، توضیحاتی را در خصوص پژوهش‌ها و مستندات مورد استفاده در ساخت این اثر سینمایی ارائه داد.


جدیدترین مطالب

مطالب پربازدید بخش خبر

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان