سخنرانی دکتر عامری در همایش ائتلاف نخبگان علیه تروریسم برای صلح عادلانه

Ameri Hamayesh

دکتر داود عامری  دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی در همایش ائتلاف نخبگان علیه تروریسم  برای صلح عادلانه  که در مرکز همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما در حال برگزاری است به ایراد سخنرانی پرداخت؛ متن سخنرانی به شرح ذیل است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور) دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی در همایش ائتلاف نخبگان علیه تروریسم برای صلح عادلانه گفت: مجمع جهانی صلح اسلامی همواره مفتخر به همراهی نخبگان عزیز بوده و امید داریم بیش از پیش از همراهی گرم و صمیمی شما برخوردار باشیم.
در ایام دهه فجر انقلاب اسلامی هستیم، این ایام فرخنده و خاطره انگیز را تبریک عرض می کنم و آرزو داریم انقلاب اسلامی همواره موفق به تحقق اهداف و آرمان های خود باشد.
تروریسم با حمایت برخی دولت ها، شرایط جدید و خطرناکی را در فضای جغرافیایی آسیای غربی و جهان به وجود آورده است. با توجه به شکل گیری فضای جدید منطقه ای و اثرات زیان‌بار تروریسم بر منطقه و جهان، دبیرخانه دایمی ائتلاف جهانی علیه تروریسم، مستقر در مجمع جهانی صلح اسلامی همایش «ائتلاف نخبگان علیه تروریسم برای صلح عادلانه» با توجه به رویکردهای جدید در منطقه، جهان و ائتلاف‌سازی علیه آن با حضور شما اندیشمندان، فعالان حقوق بشری و نخبگان علمی و دانشگاهی در روزی که به نامِ «روز انقلاب اسلامی و مبارزه با تروریسم بین المللی» نامگذاری شده، برگزار می نماید.
ما معتقدیم رسیدن به عدالت و صلح جهانی جز در سایه تعامل، همفکری و گفت و گوی مشترک نخبگان ملی و جهانی حاصل نمی شود، و اگر می خواهیم به سوی استقرار نظامی مبتی بر احکام الهی عادلانه و ایمن بر پایه صلح و دوستی و مبتنی بر کرامت انسانی گام برداریم، باید از همه ظرفیت های فکری و قانونی نخبگان، سازمان های مردم و دستگاه های

مسئول بهره بگیریم که یکی از اهداف این همایش نیز دست یافتن به این مهم است.
در همین رابطه و برای شروع بحث مقدمه ای کوتاه تقدیم حاضرین و نخبگان ارجمند می¬شود:
جوهره اصلی حقوق بشر، پاسداری از حیثیت و کرامت انسانی است. همه انسانها صرف¬نظر از جنسیت، رنگ، نژاد، مذهب و ... دارای حیثیت و حقوقی برابر با یکدیگر هستند. رعایت حقوق انسانها و مسأله کرامت انسانی قبل از طرح در اسناد و نهادهای بین المللی در ادیان الهی به ویژه اسلام  عزیز آمده است. قرآن مجید در آیات متعددی به روشنی انسان را جانشین خداوند بر روی زمین معرفی می کند و او را شایسته تکریم و برتری بر سایر موجودات می داند. در اسناد نهادهای مختلف بین المللی از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، مقدمه منشور ملل متحد، اعلامیه حقوق بشر اسلامی و تعداد زیادی از کنوانسیون ها، اعلامیه ها و معاهدات بین المللی نیز حقوق بشر، آزادی و کرامت انسانی مورد تأکید قرار گرفته است.
اما امروزه اقداماتی در اقصی نقاط جهان و به ویژه در منطقه مهم و حساس غرب آسیا به دلایل و انگیزه های مختلف صورت می پذیرد که اصل مهم کرامت انسانی و حق زندگی در صلح را  برای انسان های بی گناه بر هم زده است. اقداماتی که با عنوان فعالیت های تروریستی و تروریسم برای همگان آشنا و امری آشکار است.
تروریسم رفتاری قهری و خشونت¬آمیز برای دستیابی یا تحقق یک هدف یا انگیزه سیاسی خاص، حتی شامل اضمحلال یک نظم مستقر است که می تواند از سوی دولت¬ها، اشخاص حقیقی و یا گروه¬های مختلف اعمال گردد. این گروه ها از خشونت و تهدید به خشونت برای اهداف و مقاصد سیاسی خاص و غالباً غیر مشروع استفاده می¬کنند.
تروریسم یک پدیده نو و منحصر به عصر حاضر نیست. در طول تاریخ تا عصر حاضر همراه بشریت بوده است.
تروریسم در عصرحاضر هم از لحاظ وسعت و هم از نظر اثرگذاری، دامنۀ بسیار گسترده تری یافته است. اگر چه در بررسی و شناخت ریشه های تروریسم نمی توان عواملی مانند: فقر، توسعه نیافتگی، استثمار، فقر فرهنگی بی‌سوادی و بهداشت ضعیف، وجود رژیم¬های ستمگر و ظالم، حکومت های از هم گسیخته را از نظر دور داشت، اما حمایت کلونی های ثروت و قدرت نشان می دهد که مسایلی فراتر از موارد ذکر شده نیز در این معضل بشری دخیل هستند.
تروریسم با مواردی چون: نقض حقوق بشر، نقض کرامت انسانی، از بین بردن صلح و امنیت در جهان و ناکارآمدی نهادهای بین المللی پیوند خورده است. در همین رابطه، کارکرد سازمان های مردم نهاد و عملکرد نخبگان علیه تروریسم را نباید از نظر دور داشت و نخبگان برای فعال سازی ظرفیت های فکری و فرهنگی انسان های آگاه برای مقابله با این پدیده زشت و ویرانگر، نقش بسیار مهم تری دارند و باید رسالت تاریخی خود را دریابند.

فعالیت تروریستی تاکنون هزینه های مادی و انسانی زیادی را بر جهانیان تحمیل کرده است. با وجود این که تروریسم پدیده ای منفور برای همگان است، متأسفانه مورد استفاده ابزاری برخی کشورها و گروه ها قرار می گیرد تا علیه حقوق اجتماعی و ذاتی ملت ها بکارگرفته شود. تاريخ چندین ساله مقابله با تروريسم در دنیا نشان می دهد، استفاده از پدیده تروريسم به عنوان دستاويزي به منظور تامين منافع برخي كشورها و عليه آرامش و امنيت ملت ها است. تا جاییکه در نظر برخی، تروريسم به دستاويزي تبديل شده كه هر نوع رفتار غيرانساني به بهانه آن عليه هر كس در هر جا و به هر طريق، توجيه و پنهان مي شود.
ملاحظه می گردد که سازمان هاي بين المللي به ويژه سازمان ملل متحد با اقدامات  ابزاری خود، نتوانسته است با تهديدي تروريسم علیه صلح جهاني ، مقابله نمايند؛ بنابراین لازم است اقدامات مقابله ای در سیاست‌های کلان جهانی و برنامه ریزی های سیاستمداران و طراحان سیاست های جهانی مورد تجدید نظر اساسی قرار گیرد.  صلح و امنیت جهانی مستلزم یک حرکت جمعی و ائتلاف جهانی است. ائتلافی که به دور از تبعیض ها و بی-عدالتی ها صورت گیرد.
این همایش با تاکید بر کرامت انسانی، عدالت، صلح و امنیت در جهان بعنوان حقوق اولیه و مسلّم انسانی، گفتمان «مقابله با تروریسم و تأکید بر صلح عادلانه» را، گفتمانی فطری می داند که با تکیه بر آموز های ادیان الهی و مفاد مندرج در اسناد بین المللی، نویدِ جهانی عادلانه، ایمن و همراه با صلح و عدالت را برای جهانیان به همراه دارد و از همین رو توانسته است به سرعت جایگاه خود را در افکار عمومی و اندیشه نخبگان پیدا کند.
در پایان مایلم به استحضار برسانم که مجمع جهانی صلح اسلامی در مدت فعالیت خود در عرصه مبارزه با تروریسم تاکنون فعالیت¬های مختلفی را انجام داده است که به اختصار به آنها اشاره می¬گردد:
1. در اردیبهشت ماه 1390 «کنفرانس بین¬المللیِ ائتلاف جهانی علیه تروریسم برای صلح عادلانه» با حضور جمعی از نخبگان ایران و جهان در تهران برگزار شد. این کنفرانس با حضور 102 نفر از نخبگان و فعالان علمی از 62 کشور و مشارکت سازمان¬های مردم نهادِ داخلی و خارجی در چهار پنل تخصصی برگزار گردید که بیش از 100 مقاله علمی در آن ارائه شد.
2. پس از تشکیل دبیرخانه دایمی، در مناسبت¬های مختلف و رویدادهای مختلف با صدور بیانیه به تشریح دیدگاه دبیرخانه دایمی ائتلاف جهانی علیه تروریسم پرداخته شده است، از آن جمله می¬توان به صدور بیانیه در بحران های مختلفی چون غزه، حوادث تروریستی لبنان، فرانسه و ... اشاره کرد.
3. این مجمع، همواره با نخبگان جهانی و ملی فعال در ارتباط با موضوع مقابله با تروریسم به طور مستمر ارتباط علمی، عملی و هم اندیشی داشته است.
4. در همین رابطه جلسات مستمری با نخبگان ملی در محل مجمع جهانی صلح اسلامی برگزار نموده که این اجماع نظر به صورت نوشته¬ها و مطالب مختلف یا بیانیه صادر و منتشر شده

اند و تلاش شده تا اقدامات فرهنگی و حقوقی مناسبتی پیگیری شود.
5. این مجمع علاوه بر انتشار ده ها مقاله و کتاب علمی با انتشار کتاب "ائتلاف جهانی علیه تروریسم" به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی آن را به عنوان یک منبع علمی به مراکز علمی جهان  معرفی نموده است.
6. از میان 140 مقاله ارسالی از سوی نخبگان جهانی، 4 جلد کتاب با موضوع های مختلف منتشر کرده است که در این همایش بازنمایی و محضر شما فرهیختگان معرفی خواهد شد.
7. انجام اقداماتی برای تاثیرگذاری بر فضای فرهنگی و رسانه‌ای منطقه و جهان برای محدودسازی تروریسم فرهنگی
8. مجمع جهانی صلح اسلامی در پی آن است که با گردآوری نظرات شما نخبگان و فرهیختگان ارجمند، ضمن آسیب¬شناسی پدیده تروریسم، بتواند با گفتمان سازی به ارائه راهکارهای لازم و عملی در جهت مقابله با پدیده شوم تروریسم بپردازد.  بنابراین به عنوان «دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی»، ضمن تقدیر از همه نخبگان فعال در این همایش، شما را به ادامه این راه و کمک به این ائتلاف مقدس برای تحقق صلح عادلانه دعوت می¬کنم.
با سپاس از حسن توجه شما نخبگان و اندیشمندان گرامی، امیداوارم مباحثی که توسط فرهیختگان این حوزه ارائه می شود، مورد استفاده قرار گرفته و راهگشای مسائل پیچیده فضای منطقه¬ای و جهانی قرار گیرد.


مطالب پربازدید سایت

مطالب پربازدید بخش خبر

در نشست روز جهانی گرامیداشت قربانیان ترور مطرح شد

ایران بزرگترین قربانی تروریسم در جهان

همزمان با روز جهانی یادبود قربانیان تروریسم

نشست گرامیداشت قربانیان ترور ایران 31 مرداد در تهران برگزار می شود

شانزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین

تصمیم ترور آیت الله بهشتی توسط «تقی شهرام» گرفته شد

در شانزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین مطرح شد

ماجرای تشکیل هیئت‌های سه نفره برای تعیین تکلیف وضعیت منافقین

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان