استاد تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی سنندج گفت: حرکتهای تروریستی در دنیای مدرن به شکل حملات انتحاری نمود دارد و هدف تروریسم فقط شخص خاصی نیست بلکه با یک حمله چندین نفر را نابود میکند.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان (خانوادۀ شهدای ترور کشور)، سیدمحمد شیخ احمدی شامگاه پنجشنبه در نشست هماندیشی «بررسی زمینهها و تاریخچه تروریسم در کردستان» که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج برگزار شد، اظهار کرد: ترور و تروریسم تاریخی به درازای تاریخ بشر دارد.
وی با بیان اینکه تاریخ ترور طولانی است، خاطرنشان کرد: نخستین ترور به دست بشر، هابیل پسر حضرت آدم توسط قابیل برادرش اتفاق افتاد.
به گفته این عضو هیأت علمی، یکی از اولین منابعی که در قرن بیستم در دست است، کتابهای تروریسم و کمونیسم است که به بررسی ریشههای ترور در انقلاب فرانسه پرداخته است.
شیخاحمدی با بیان اینکه در ایران منابع تحلیلی و کتابی در مورد تاریخ ترور موجود نیست، افزود: فقط دو کتاب در باب دانشنامه شاهکشی در زمینه قتل و کشتار شاهان ایران و روسای دربار قاجار در دست است.
وی با بیان اینکه تعریف جامعی در مورد ترور وجود ندارد، اذعان کرد: ترور، حرکت، فعالیت و کنشی همراه با خشونت یا تهدید به خشوت توسط گروههای تروریستی است.
این استاد رشته تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی سنندج، اذعان کرد: افراد مشخص و شخصیتهای سیاسی، مذهبی و دینی بیشتر مورد طعمه تروریستهای جنایتکار واقع میوند.
شیخ احمدی در ادامه، عنوان کرد: حرکتهای تروریستی در دنیای مدرن به شکل حملات انتحاری نمود دارد و هدف تروریسم فقط شخص خاصی نیست بلکه با یک حمله چندین نفر را نابود میکند.
وی اذعان کرد: در دوران مدرن قربانیان ترور بیشتر هستند که به شکل حملات انتحاری و بمبگذاری افراد بیگناه را به کام مرگ میکشانند.
به گفته این عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی سنندج، دنیای معاصر، عصر ترور سایبری است که اکنون فقط ترور یک شخص خاص مورد نظر تروریسم نیست بلکه یک کشور خارجی گاهی با هککردن سایتهای خاص از مراکز علمی و نظامی تعداد زیادی از اطلاعات کشور مورد نظر را ترور میکنند.
شیخاحمدی ادامه داد: کشورهای استکباری و استعمارگر برای فلجکردن دیگر کشورها، ساختار نظامی آنها را تحت کنترل خود در میآورند که مصادیق زیادی در طول تاریخ وجود دارد.
وی با بیان اینکه بیشترین ترورها بعد از انقلاب، ترور شخصیتهای طراز اول بود، خاطرنشان کرد: تعداد زیادی از شخصیتهای سیاسی و مذهبی در ایران ترور شدند اما تالیف معتبری در این خصوص به عنوان داده تاریخی نداریم.
وی با اشاره به حملات تروریستی در کردستان، خاطرنشان کرد: در روز ۲۲ بهمن سال ۵۷ گروههای تروریستی به منزل امام جماعت حسینیه سنندج و در ۲۳ بهمن همان سال در شهرستان قروره تروری اتفاق افتاد.
شیخاحمدی به آخرین ترور شخصیتهای علمی، دینی و مذهبی استان کردستان اشاره کرد و گفت: ترور ماموستا محمد شیخالاسلام و ماموستا برهان عالی شهیدان ترور استان بودند که این امر نشان میدهد کردستان هم از این مبحث مستثنی نبوده است.