یک کارشناس ترک تصریح کرد که جنگ بیولوژیک اخیر از طریق کرونا خسارات سنگینی بر جهان وارد کرده، بهنحویکه حتی اقتصاد آمریکا نیز از آن در امان نمانده است.
به گزارش گروه پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان، فوبیای کرونا در ایتالیا، آلمان، فرانسه و سایر کشورهای اروپایی، این قاره را تبدیل به شهرها و کشورهایی غارتزده کرده است. کرونا به آمریکا کشوری که با استفاده از این ویروس یک جنگ چندجانبه و هیبریدی را علیه چین آغاز کرده هم رسیده است. اما در این بین گمانهزنیهایی مبنی بر ایجاد جنگ بیولوژیکی توسط آمریکا به گوش میرسد.
در ۱۸ اکتبر ۲۰۱۹ یک گروه ۱۵ نفره از متخصصان سلامت، کارمندان دولتی و تاجران در نیویورک گرد هم آمدند تا با شبیهسازی یک بازی جنگ، واکنش جهان به یک شیوع بینالمللی که تاکنون نظیر آن دیده نشده را طرحریزی و بررسی کنند.
این بازی، یک برنامه تمرینی بود که عامل فرضی در آن یک ویروس از خانواده کرونا با نام CoronaNovel است و شباهتهای بسیاری از حیث ساختار، علائم و نحوه انتشار با ویروس کووید-۱۹ دارد. پس از حدود ۳:۳۰ ساعت، نتایج شبیهسازی آماده شد و همه را شگفتزده کرد! علیرغم بهترین تلاش ممکن از سوی تمامی گروههای شرکتکننده بهمنظور حفظ جهان، بیش از ۶۵ میلیون نفر بر اثر انتشار این ویروس فرضی کشته شدند.
در رابطه با احتمال حمله بیولوژیک و عامدانه بودن انتشار ویروس کرونا در جهان، «علی یامان»، عضو هیئت علمی دانشگاه «عزت بایسال آبانت» کشور ترکیه در گفتگو با خبرگزاری آنا اظهار کرد: شاید بتوان گفت چندین سال پس از ریشهکنی این بیماری همهگیر واقعیتها مشخص خواهد شد. در هر صورت هم احتمال عمدی بودن و هم غیرعمدی بودن آن هست. در فیلمها نیز بسیار به این موضوع پرداخته شده است. اما نباید فراموش کرد که این خود یک احتمال بر پایه واقعیتها است. البته اگر کشوری و یا شخصی در راستای جنگ بیولوژیک عمل کرده و اقدامی کند در حقیقت وارد بازی بسیار خطرناکی شده است. چرا که این چنین بیماریهایی که میتوانند ابزار جنگ بیولوژیک باشند بهسرعت منتشرشده و غیرقابل کنترل خواهند بود. این بدعت بسیار بدی برای جهان است. امیدوارم چنین موضوعی صحت نداشته باشد تا آغازگر دوران ویرانگر جدیدی در جهان نباشد.
این کارشناس رادیو ترکی استانبولی معاونت برونمرزی صداوسیما با اشاره به متضرر شدن آمریکاییها از بیماری همهگیر کرونا و افزایش مبتلایان و تلفات آمریکا نیز گفت: در آمریکا وضعیت فوقالعاده اعلام شده است. دوره بحرانی پیش روی اروپا و آمریکا است. مردم آمریکا در همین چند روزه به مغازهها و فروشگاهها هجوم آورده و شرایط بحرانی را رقم زدهاند. ارزش سهام بورس و شرکتها در آمریکا نیز بهشدت افت کرده است. بهواقع باید منتظر رکود چشمگیر اقتصاد آمریکا در صورت تداوم وضعیت فعلی باشیم.
این کارشناس ترک با اشاره به اینکه مسائل سیاسی باید از مسائل انسانی و حقوق بشری جدا باشد گفت: در وضعیت فعلی که حتی خود آمریکاییها هم در وضعیت فوقالعاده قرار دارند اعمال تحریمها بیشازپیش غیرانسانی است. مسائل انسانی و حقوق بشری را نباید فدای سیاست کرد. آمریکا یا هر کشور دیگری میتواند با بهجا آوردن وظایف انسانی خود در راستای حفظ سلامت انسانها اعتباری نیز به دست آورد. این اعتبار در داخل آمریکا نیز مؤثر خواهد بود. ولی در هر صورت این سیاستهای خصمانه آمریکا در قبال ایران باید تغییر کند، چراکه آمریکا دیگر خود نیز قربانی این ویروس همهگیر است.