در کنار بمب و اسلحه، یک تلفن همراه میتواند یک سلاح بسیار قوی در دستان یک تروریست باشد اما از سوی دیگر این تلفن هوشمند میتواند به سرویسهای اطلاعاتی برای دستگیری تروریستها هم کمک کند.
به گزارش هابیلیان به نقل از ایسنا، پایگاه خبری استار آنلاین در گزارشی نوشت: سه سال پیش در 13 نوامبر 2015 حملات پاریس انجام گرفت که یکی از بهترین مثالها درمورد حملات مرگبار گسترده شناخته میشود که برنامهریزی آن بدون داشتن تلفن همراه امکان پذیر نبود.
داعشیهای مسلح و بمب گذاران این حمله برای برنامهریزی و هماهنگی برای انجام حملات پاریس از تلفن های هوشمند استفاده بسیاری کردند. درست پیش از ورود به سالن کنسرت "باتاکلان"، افراد مسلح پیامی را به همدستان خود به بلژیک ارسال کردند: ما به داخل میرویم، عملیات شروع شد.
در گذشته نیز از تلفن های همراه برای انجام حملات استفاده شده است.
یک مقام پیشین اعلام کرد: در سال 2003 در عراق بمبهای دستساز با ارسال یک پیامک به هنگام رد شدن کاروانهای آمریکایی منفجر میشدند. سپس بارها همین روش از سوی القاعده مورد استفاده قرار گرفت.
این روزها برنامههای رمزگذاری شده از جمله تلگرام، وایر و واتسآپ میتواند به افراطگرایان برای ارتباط با یکدیگر کمک کنند.
چند سال پیش داعش ویدئوهای آموزشی به زبانهای مختلف در نحوه استفاده از بهترین برنامهها برای جلوگیری از ردیابی و شناسایی در مناطق جنگی پخش کرد. در حال حاضر بسیاری از نیروهای جدید گروههای افراط گرا در کشورهای در حال توسعه از تلفنهای هوشمند استفاده میکنند.
رئیس بخش استراتژیهای امنیتی در یک گروه امنیتی به نام سیمنتک اعلام کرد: موبایلها دیگر تنها موبایل نیستند بلکه کامپیوتر هستند. این ابزار بسیار قدرتمندتر از آن چیزی هستند که در 10 سال گذشته داشتیم. آنها قدرت محاسبه، حافظه و ارتباط گیری دارند. همچنین موبایلها شرایط را برای جذب نیروی جدید برای گروههای افراطگرا راحتتر کردهاند و کاری کردهاند که مردم به راحتی بتواند به تبلیغات افراطگرایان دست یابند.
این در حالی است که 30 سال پیش افراطگرایان از کاستهای ویدئویی و همچنین سیدی استفاده میکردند که کار انتقال پیام را با کندی محقق میکرد اما اکنون در فضای آنلاین هر زمانی این ویدئوها در دسترس هستند.
امکان فیلمبرداری از حملات و تبلیغات سیاسی بسیار راحت تر از گذشته شده است. شما میتوانید از حملات فیلم گرفته، مسئولیت حمله را برعهده بگیرید و تنها با استفاده از یک تلفن هوشمند این کارها را انجام دهید.
اما از سوی دیگر، این تلفنهای هوشمند میتواند باعث از بین رفتن تروریستها نیز بشوند.
آژانسهای اطلاعاتی از این تلفنها برای شناسایی مظنونان و جاسوسان استفاده میکنند و همچنین ممکن است به عنوان مدرک در دادگاه مورد استفاده قرار گیرند.
در یکی از این موارد میتوان به دادگاه برگزار شده درمورد دسترسی افبیآی به اطلاعات گوشی عامل حمله سن برناردینو در دسامبر 2015 اشاره کرد که این مساله جنجال بسیاری به راه انداخت.
همچنین یک مسئول آمریکا اعلام کرد که همین مساله آسیب پذیری در برابر تلفنهای همراه باعث شده است که بسیاری از رهبران افراطگرایان خود را از تلفن هوشمند دور کنند و در طول سالهای گذشته آنها از نمایندههای انسانی برای انتقال اطلاعات استفاده کردهاند.