عادل عبدالمهدی در جلسه فوقالعاده پارلمان عراق امروز (یک شنبه) با بیان اینکه ترور ابو مهدی المهندس و سردار قاسم سلیمانی، یک ترور سیاسی بود، خاطرنشان کرد که در پیش گرفتن گزینه پایان حضور نیروهای خارجی در عراق گزینهای است که از لحاظ منطقی درستتر است.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان، عبدالمهدی در جلسه پارلمان عراق تصریح کرد: به آمریکا ابلاغ کردیم که عراق بخشی از مجازاتها علیه ایران نیست.
عبدالمهدی عنوان داشت: آمریکا به عراق ابلاغ کرد که اسرائیل در تابستان گذشته مقرهای حشد شعبی را بمباران کرد.
وی در خصوص تحولات رخ داده در مقابل سفارت آمریکا گفت: ابو مهدی المهندس در قانع کردن تظاهرکنندگان برای ترک کردن سفارت نقش داشت.
عبدالمهدی تاکید کرد: حمله آمریکا که به شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس انجامید، اوضاع را پیچیدهتر کرد و برگزاری این جلسه را ضروری نمود. در صبح همان روزی که سردار قاسم سلیمانی به شهادت رسید، قرار بود با وی دیدار داشته باشم و قرار بود سردار سلیمانی پاسخ ایران به پیام عربستان را به من بدهد.
نخست وزیر عراق تاکید کرد: حضور نیروهای آمریکایی و نیروهای ائتلاف اساساً به دو نامه برمیگردد که وزارت خارجه عراق به شورای امنیت فرستاد که در مورد آموزش نیروهای عراقی و مبارزه با داعش و پاکسازی مناطق عراق بود و ماموریت دیگری برای آنها لحاظ نشد. نامه نخست را هوشیار زیباری، وزیر خارجه پیشین عراق برای دبیرکل سازمان ملل در مورد اوضاع دشوار عراق در هنگام حضور داعش فرستاد و خواهان حفاظت از اراضی عراق از سوی کشورهای عضو برای آموزش نیروهای عراق و ارائه سلاحها و تکنولوژیهای لازم به عراقیها شد.
وی ادامه داد: نامه دوم را، ابراهیم الجعفری، وزیر خارجه سابق عراق فرستاد که مکمل نامه پیشین بود و در آن آمده بود که جامعه بین الملل در نشست پاریس اعلام کردند که داعش تهدیدی علیه عراق است و ما از کشورها به دلیل حمایت از عراق از جمله حمایت نظامی مناسب قدردانی میکنیم. در این نامه آمده بود که ما حمایت کشورها از جمله آمریکا را میستاییم. عراق به کمک برادران و دوستان خود برای مبارزه با تروریسم سیاه نیاز داشت اما حاکمیت عراق و استقلال این کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است.
عبدالمهدی تاکید کرد: بر اساس اوضاع کشور و پیامدهای شهادت ابومهدی المهندس و سردار قاسم سلیمانی، از پارلمان میخواهیم که قبل از اتخاذ هر تصمیمی، در خصوص اقدامی که حاکمیت و استقلال عراق را حفظ کند، خوب بیاندیشند. ما دو گزینه داریم، یکی اینکه حضور نیروها در عراق پایان یابد یا اینکه به پیش نویس پیشینی باز گردیم که قبل از روی کار آمدن دولت کنونی بود و در مورد منحصر کردن نقش نیروها به کمک به نیروهای عراقی برای پیگرد عناصر داعش بود و اینکه نیروهای خارجی مسئولیت جنگی نداشته باشند و دولت دستورکاری را برای کاهش تعداد این نیروها بر اساس منافع ملی تصویب کند. به نفع آمریکا و عراق است که حضور خارجی در کشور پایان یابد.
عبدالمهدی تاکید کرد: در پیش گرفتن گزینه پایان حضور نیروهای خارجی در عراق گزینهای است که از لحاظ منطقی درستتر است. ما با تعدادی از سیاستهای آمریکا در داخل عراق موافق نیستیم.
نخست وزیر عراق به پارلمان توصیه کرد که تدابیر فوری را برای پایان دادن به حضور خارجی در کشور اتخاذ کند.
از سوی دیگر، یک نماینده از نینوا گفت: برای وفاداری به دِینی که شهداء بر گردان ما دارند، به خارج کردن نیروهای آمریکایی رای خواهیم داد.