بنیاد هابیلیان عصر امروز پنجشنبه ۲۳آذر۱۳۹۶ نشست علمی با موضوع «بررسی زمینهها و تاریخچه تروریسم در کردستان» را با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و با حضور تعداد زیادی از اساتید این دانشگاه برگزار کرد.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان (خانوادۀ شهدای ترور کشور) در این نشست موضوعات مختلفی از سوی اساتید و کارشناسان مطرح شد که عبارتاند از: نگاهی کلی به ترور و تروریسم با اشاره به استان کردستان؛ نگاهی آماری به گروهها و شهدای ترور کردستان؛ تروریسم از منظر حقوق بینالملل؛ پیشینه ورود گروههای تکفیری و افراطی به کشور با محوریت کردستان و مقایسه با سیستانوبلوچستان و تبارشناسی ترور در زمانه حاضر.
در ابتدای این نشست دکتر گودرزی، مدیر جلسه ضمن عرض خیر مقدم به مهمانان و اساتید و دانشجویان حاضر در جلسه از سیدمحمدجواد هاشمینژاد، دبیرکل بنیاد هابیلیان جهت ایراد سخنرانی دعوت کرد.
دبیرکل بنیاد هابیلیان جهت آشنایی اساتید و کارشناسان حاضر در جلسه گزارشی از فعالیتهای بنیاد هابیلیان در حوزههای داخلی و بینالملل و شهدای ترور کشور ارائه کرد.
سیدمحمدجواد هاشمینژاد در ادامه با تاکید بر حرکات و فعالیتهای مردمی در زمینه معرفی ایران به عنوان قربانی تروریسم، این فعالیتها را بسیار تاثیرگذار دانست که باید گسترش یابند.
وی به کمکاری مسئولین در حوزههای حقوقی و بینالمللی نیز اشاره کرد و گفت: باید در حوزههای حقوقی تلاش بیشتری انجام شود و از حقوق خانوادههای شهدای ترور در مجامع بینالمللی دفاع شود.
دکتر سیدمحمد شیخاحمدی، استادیار رشته تاریخ سخنرانی بعدی این نشست بود که به موضوع «نگاهی کلی به ترور و تروریسم با اشاره به کردستان» پرداخت.
وی با معرفی منابع مختلف جهت مطالعه درخصوص ریشههای تروریسم به سخنرانی خود ادامه داد و تروریسم را در دورههای مختلف تاریخی بررسی کرد.
محمدرضا سرابندی، کارشناس مسائل تروریسم سخنران بعدی این نشست بود. وی با موضوع «نگاهی آماری به گروهها و شهدای ترور کردستان» سخنرانی خود را آغاز کرد.
محمدرضا سرابندی به اهمیت کردستان از جنبههای مختلف بهخصوص بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و توضیحاتی دراینرابطه ارائه کرد.
وی سپس به مشکلات و کمکاری دولت موقت درباره کردستان پرداخت و آن را بستری برای رشد گروهکهای تروریستی در این منطقه دانست.
در ادامه آقای سرابندی درباره حضور منافقین در کردستان و نقاط مرزی غرب کشور صحبت کرد و همکاری منافقین با صدام را عاملی مهم در سرکوب اکراد عراق عنوان کرد.
دکتر عباد روحی، استادیار حقوق بینالملل یکی دیگر از سخنرانان این نشست بود که با موضوع «تروریسم از منظر حقوق بینالملل» به ایراد سخنرانی پرداخت و با اشاره به لیست گروههای تروریستی وزارت خارجه آمریکا گفت: بسیاری از این گروهها از منظر ما گروههای مقاومت محسوب میشوند و تروریست نیستند.
وی نبودن معیاری حقوقی و صحیح برای معرفی و شناسایی گروههای تروریستی و همچنین دولتمحور بودن معیارهای موجود را از مشکلاتی دانست که باعث شده است تا حقوق بینالملل نتواند بهخوبی با تروریسم مقابله کند.
سیدرضا قزوینی، کارشناس تروریسم سخنران بعدی این نشست تخصصی، موضوع «پیشینه ورود گروههای تکفیری و افراطی به کشور به محوریت کردستان و مقایسه با سیستانوبلوچستان» را بررسی و تبیین کرد و نقاط مشترک بین افراطگرایی در سیستانوبلوچستان و کردستان را برشمرد.
وی حرکات میانهرو و افراطی اهلسنت را در این استانها تحت تاثیر عوامل خارجی دانست و همین امر را دلیلی بر ریشهدارنبودن حرکات افراطی و رادیکال بیان کرد که به عناصر خارجی متکی هستند.
دکتر فواد حبیبی، استادیار جامعهشناسی آخرین سخنران این نشست علمی بود که موضوع «تبارشناسی ترور در زمانه حاضر» را ارائه کرد و با اشاره به دوره ترور در انقلاب فرانسه گفت: پدیدۀ جهانیشدن در دنیای امروز به رشد تروریسم بسیار کمک کرده است چراکه هر تهدیدی بلافاصله میتواند تمام دنیا را دربرگیرد.
در انتهای این نشست کارشناسان و اساتید حاضر به پرسش و پاسخ در حوزه تروریسم و مباحث مطرحشده پرداختند.
دکتر کیانی، رئیس دانشگاه آزاد واحد سنندج نیز در پایان جلسه به جمعبندی و نتیجهگیری از مباحث گفتهشده پرداخت و با تشکر از برگزاری این نشست خواستار برگزاری نشستهای تخصصی بیشتری در این حوزه شد.
به زودی مشروح این نشست و متن کامل سخنرانی ها منتشر خواهد شد.