
به بهانه عملیات تروریستی در چابهار/ گروهک تروریستی انصار الفرقان از جمله گروهکهای تروریستی و مسئول ترور تعداد زیادی از هموطنانمان است. این گروه در سال 1393 از ادغام گروههای تروریستی «حرکت انصار ایران» و «حزب الفرقان» تشکیل شد. مسئول این گروه تروریستی جلیل قنبرزهی بود که در سال 1396 در عملیات سپاه به هلاکت رسید و این گروهک پس از هلاکت سرکرده آن تابهحال سرکرده مشخصی ندارد.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور) در ادامه دو گروه تروریستی «حرکت انصار ایران» و «حزب الفرقان» که گروهک تروریستی «انصارالفرقان» از ادغام این دو گروه تروریستی تشکیل شده، معرفی میگردد.
گروهک تروریستی «حزب الفرقان»
در تابستان 1375 تعدادي از تروریستها به سرکردگي مولوي جليل قنبرزهي معروف به صلاحالدين که سابقه همکاري با طالبان را داشتند؛ در ولايت «نيمروز افغانستان» با حمايتهاي مالي و پشتيباني «ملارسول»، (والي نيمروز) و گرفتن سلاح و ديگر امکانات نظامي از «ملاشاه ولي»، (فرمانده نظامي طالبان در منطقه) گروهکي را شکل دادند تا بهطور مسلحانه در داخل خاک جمهوري اسلامي ايران اقدام به فعاليت کنند.
اين گروه با تأسيس پايگاهي در «نيمروز افغانستان» آموزشهاي نظامي را زير نظر يکي از فرماندهان طالبان به نام «اکرامالله» که در گذشته از اعضاي حزب اسلامي حکمتيار بود و با ظهور طالبان به آنان پيوسته بود، گذراند و در اواخر سال 1375 موجوديت خود را اعلام کرد .
پايگاه اين گروهک در کشورهاي افغانستان و پاکستان بود ولي به دليل تحولات سياسي، نظامي، اجتماعي و... اين دو کشور در سطح منطقه همواره اهداف و اقدامهاي حال و آينده اين گروهک دستخوش تغييرات شد بهنحوي که با حمله آمريکا به افغانستان در سال 1380 اين گروه به جريانهاي داخلي افغانستان متصل شد که بخشي از انرژي و توان خود را معطوف به هويتبخشي به شعارها و اصول علل و انگيزههاي اقامت گروهک در افغانستان کرد و به تبع آن اقدامهاي ضد امنيتي در قالبهاي نظامي و اطلاعاتي خود را در مرز ايران کاهش داد كه باعث رکود تحرکهاي گروهک شد.
مشکلات مالي اين گروهک باعث شد تا آنها دست به کارهاي مختلفي بزنند؛ مثلا از زمان فروپاشي طالبان هزينههاي خود را از طريق حمل و توزيع مواد مخدر و گروگانگيري در پاکستان و ايران تامين ميکردند.رهبري اين گروهک را در سطح جهاني سرويسهاي اطلاعاتي کشورهاي بيگانه بر عهده داشتند که با اهداف از پيش طراحيشده و بهطور بسيار منسجم و سازمانيافته به هدايت گروهک مشغول بودند.
گروهکهای تروریستی جیشالفاتح، جیشالحسین، حرکت انصار ایران
سرکرده اين گروهها شفيعمحمد ميري، عضو جداشده از گروهک تروريستي جندالشيطان بود هر سه گروهک در حقيقت يک گروه بوده که با سه عنوان مختلف در فضاي مجازي حضور داشتند. شفيع از اعضاي اصلي و سابق گروهک تروريستي جندالشيطان بود که در پي اختلاف با عبدالرئوف ريگي، برادر عبدالمالک ريگي و ابراهيم عزيزي (سلمان) از اعضاي اصلي گروهک تروريستي جندالشيطان، از آنها جدا شده و با همکاري القاعده و طالبان درصدد اثبات خود به گروهک جندالشيطان با انجام اقدام تروريستي عليه ايران بود.
آنها در سايتها و وبلاگهاي خود بيانيههايي در خصوص تهديد نظام به انجام عملياتهاي تروريستي و تصاويري مربوط به ساخت بمب توسط اعضاي اين گروهک در وبلاگ مذکور درج میکردند.با توجه به پيشرفت شبكههاي اجتماعي و تامين امنيت كاربران از سوي مديران اين شبكهها، تعداد زيادي از اعضاي این گروهك در فيسبوك فعاليت میکردند و از اين طريق براي ارتباطهاي بين خود، استفاده ميکردند.