گزارش یک اندیشکده استرالیایی نشان داد که آمار کشته شدگان ناشی از حملات افراطگراها برای دومین سال متوالی میلادی کاهش یافته اما «تعداد» کشورهای مورد هدف حملههای تروریستی رشد داشته است.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان (خانوادۀ شهدای ترور کشور و بهنقل از فارس، آمار «شاخص جهانی» (GTI) اندیشکده استرالیایی «اقتصاد و صلح» منتشر شده در روز چهارشنبه نشان میدهد آمار کشتهشدگان ناشی از حملات افراطگرایان برای دومین سال متوالی میلادی کاهش یافته اما «تعداد» کشورهای مورد هدف حملههای تروریستی رشد داشته است.
به نوشته «خبرگزاری فرانسه» در سال 2016، 25673 مورد مرگ مرتبط با حملات تروریستی گزارش شده که به نسبت سال 2014، بیست و دو درصد کاهش نشان میدهد.
بر اساس این گزارش، میزان تلفات حملات تروریستی در کشورهای سوریه، پاکستان و افغانستان به میزان چشمگیری کاهش یافته است.
با این حال، 77 کشور دستکم یک حمله کشنده را تجربه کردند که میزانش بیش از هر زمان در تاریخ 17 ساله پایگاه اطلاعات تروریستی جهانی است.
در این گزارش آمده است که بزرگترین کاهش مرگ ناشی از عملیات تروریستی در نیجریه و منتسب به گروه بوکوحرام بوده که به میزان 80 درصد در سال گذشته کاهش داشته اما ترورهای کشنده منتسب به داعش تقریبا تا نیمه سال 2016 به میزان 40 درصد در عراق افزایش داشته است.
بر این اساس، تعداد کشورهایی که دستکم یک حمله مرگبار تروریستی را تجربه کردهاند، در مقایسه با سال گذشته 12 کشور افزایش یافته است.
این گزارش همچنین نسبت به پیوستن بالقوه عوامل تروریستی داعش در سوریه و عراق به دیگر گروههای جدید افراطگرای وابسته به داعش در کشورهای دیگر هشدار داده است.
در این گزارش وضعیت کشور افغانستان در سال 2016 «بغرنج» خوانده شده است. در حالی که حملات طالبان علیه غیر نظامیان کاهش یافته، اما ستیز با نیروهای دولتی شدت یافته است.
در اروپا و دیگر کشورهای توسعه یافته، 2016 مرگبارترین سال از 1988 به این سو بوده که البته این به غیر از حملات 11 سپتامبر در سال 2001 است.
در این گزارش تداوم فعالیت گروه تروریستی داعش افزایش نشان داده به طوریکه 75 درصد مرگهای ناشی از عملیات تروریستی در کشورهای اروپایی و توسعه یافته یا با هدایت داعش یا الهام گرفته از این گروه از سال 2014 به این سو بوده است.
این گزارش نشان میدهد که کاهش ظرفیت داعش به کاهش شدید تعداد تلفات در نیمه اول سال 2017 منجر شده است.