Muxhahidinët, një nga arsyet e sulmit të Amerikës ndaj

Afërsisht një muaj para sulmit të SHBA-së ndaj Irakut, më 23 mars 2003, Sekretari Shtetit justifikoi fillimin e këtij sulmi,kur Amerika paraqiti prova kundër Irakut në Këshillin e Sigurimit,.
Colin Powell deklaroi se përveç ekzistencës së armëve të shkatërrimit në masë në Irak, ky vend ka një histori të gjatë në mbështetjen e organizatave terroriste dhe Sadami për dekada të tëra e ka përdorur terrorizmin si një mjet.
Në këtë drejtim, arsyet e mbështetjes së terrorizmit nga ana e Sadam Huseinit listohen një nga një në një dokument në faqen zyrtare të Shtëpisë së Bardhë gjatë presidencës së Xhorxh Bushit. Aty, arsyeja e dytë që përmend Amerika është: “ Iraku mbështet grupet terroriste siç është Organizata Muxhahidine Halk e cila ka nxitur dhunën terroriste kundër Iranit dhe është përgjegjëse për vrasjen e civilëve dhe ushtarakëve amerikanë gjatë viteve 1970.”


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur

Më të shikuarat

Regjisorët dhe studuesit e historisë iraniane në një emision televiziv

Shumë nga krimet makabre të Muxhahidine Halk nuk mund t’i shfaqësh në një film

Milam Arjai- një ish-anëtar i Organizatës Muxhahidine Halk

Dështimi i Organizatës Muxhahidine Halk duke u zhvendosur nga Franca në Shqipëri

Diskutimi i mëngjesit në Sobhe Tus me Drejtorin e Përgjithshëm të Shoqatës Habilian

Muxhahidinët Halk janë plotësisht në gatishmëri të shërbimeve sekrete amerikane dhe izraelite

Mas’ud Khodabandeh, ish-anëtar i rangut të lartë i MKO-së/Huffington Post

Anëtarët e Organizatës Muxhahidine Halk janë skllevër modern

Sejid Muhamedjavad Hasheminejad, Sekretar i Përgjithshëm i Shoqatës Habilian

Lufta kundër terrorizmit diskriminohet përsëri