پادگان اشرف در پايان راه

در حال حاضر موضع رسمي دولت عراق، خروج منافقين و تخليه پادگان اشرف است كه بايد تا پايان 2011 اين اتفاق بيفتد/ شيعيان و كردها و بخش وسيعي از سني‌ها مخالف حضور منافقين در اين كشور هستند و گروه‌هاي سياسي اصلي از جمله مجلس اعلا، حزب الدعوه، صدري‌ها، احزاب كرد و غيره بر خروج منافقين از عراق تاكيد دارند.

3872 269

با تصميم دولت عراق، منافقين پادگان اشرف از عراق خارج مي‌شوند

 

بنا بر تصميم دولت عراق، پادگان اشرف تعطيل شده اما منافقين مستقر در اين پادگان،‌ براي اسكان موقت به منطقه ديگري منتقل مي‌شوند. به‌رغم تلاش منافقين براي به تعويق انداختن موعد خروجشان از عراق، به نظر مي‌رسد رهبران اين فرقه سرانجام به واقعيت ترك خاك عراق تن داده‌اند. در اين ميان تنها زمان خروج از عراق است كه محلي از اعراب دارد. در حال حاضر مذاکرات مقام‌هاي عراقي و مسئولان سازمان ملل براي جابه جايي اعضاي گروهک تروريستي منافقين از اردوگاه اشرف به مکان ديگري در عراق در حال انجام است. هدف از اين مذاكرات، انتقال منافقين به محل ديگري در عراق است تا سازمان ملل به انتقال افراد داراي تابعيت مضاعف به کشورهاي دوم و باقي آن‌ها به ايران يا کشوري ديگر اقدام کند. پيش از اين، دولت عراق، با انتشار بيانيه‌اي پايان ماه‌ دسامبر سال جاري را ضرب‌الاجل خروج منافقين از عراق تعيين کرده‌ بود، كه در نهايت گروهک تروريستي منافقين، پس از سال‌ها حضور در عراق و همکاري با ديکتاتور سابق اين کشور، سرانجام‌ به‌ خواست ملت و دولت عراق تن‌ داده‌ و آمادگي خود را براي خروج از اين کشور به سازمان ملل اعلام کرد. اما اين خروج كه با ترك نيروهاي آمريكايي از عراق همراه شده با تلاشهاي اين كشور براي دست اندازي در جلوگيري از وقوع اين اتفاق است كه به دولت عراق فشارهايي را وارد مي‌كند تا مانع از خروج مجاهدين از عراق شود.

 

منافقين و لابي با آمريكا براي بقا

پادگان اشرف که در سال ۱۹۸۰ از طرف صدام، ديکتاتور پيشين عراق در اختيار گروهک منافقين قرار گرفت، درسالهاي حكومت وي از امتيازات مهمي بهره برد و با ديکتاتور پيشين عراق در سرکوب سال 1991 مخالفان در مناطق جنوبي اين کشور و کشتار کردها همکاري داشت. پس از سقوط صدام و به‌رغم خواسته مردم عراق براي خروج از اين كشور، اين گروه تمام تلاش خود را براي باقي ماندن در خاك عراق انجام داد اما در نهايت با اراده يكدست شده دولت و مردم عراق به اين خروج تن داد.

 

امروز دولت قانوني عراق به خواست مردم اين كشور و در اقدامي قانوني در پي بازپس‌گيري پادگاني است که زمين و تمامي منابع آن را متعلق به مردم عراق مي‌داند. اين تلاش‌ها در حالي است كه گفته مي‌شود آمريکا براي حل مشکلات گروهک منافقين و خروج آنها از اشرف تلاش مي‌كند. بر پايه گزارش‌ها، وزارت خارجه آمريکا موضوع حذف يا باقيماندن سازمان مجاهدين خلق (منافقين) در فهرست سازمان‌هاي تروريستي را در دست بررسي دارد در همين حال سازمان مجاهدين خلق(منافقين) هم بر شدت لابي خودش براي قانع کردن دولت آمريکا به خارج کردن نام اين سازمان از فهرست تروريست‌ها افزوده است. وزارت خارجه آمريکا مي‌گويد: درصدد است راهي براي مشکل مجاهدين (منافقين) خلق و خروج ساکنان آن از اردوگاه اشرف در نزديکي بغداد پيدا کند. دادگاه تجديد نظر رسيدگي به شکايت منافقين در آمريکا حکم داده است که بايد به اين سازمان که مي‌گويد ديگر فعاليت تروريستي ندارد فرصت دفاع از خود داده شود. اما در حال حاضر موضع رسمي دولت عراق، خروج منافقين و تخليه پادگان اشرف است كه بايد تا پايان 2011 اين اتفاق بيفتد. اگر چه اقليت‌هايي در عراق با اين خروج مخالفند اما شيعيان و كردها و بخش وسيعي از سني‌ها مخالف حضور منافقين در اين كشور هستند و گروه‌هاي سياسي اصلي از جمله مجلس اعلا، حزب الدعوه، صدري‌ها، احزاب كرد و غيره بر خروج منافقين از عراق تاكيد دارند.

 

مقصد بعدي منافقين و شائبه اسكان درآذربايجان

 

طرح خروج ساكنان پادگان اشرف به صورت مرحله‌اي و در قالب دسته‌هاي چند صد نفري اجرا مي‌شود. قرار است 3400 نفر ساکن پادگان اشرف به چند دسته و گروه چند صد نفري تقسيم شده و هر گروه به يک کشور منتقل مي‌شود. حفظ ساختار فرقه، هدف نهايي در اين جابه‌جايي است.

 

در اين طرح ايده فرقه مبني بر اعطاي پناهندگي به ساکنان اشرف به عنوان يک کل و يک جمع حفظ مي‌شود با اين تفاوت که گروه 3400 نفري در قالب گروه‌هاي کوچکتر به عنوان زير گروه‌هايي از ساختار فرقه‌اي قبلي گروهک تابع همان سلسله مراتب قبلي حضور در پادگان خواهند بود. فرانسه مقصد اصلي گروههاي اصلي اين فرقه خواهد بود. زيرا درحال حاضر اورسوراواز فرانسه ميزبان پايگاههايي است كه مي‌تواند بيشترين تعداد از ساکنان اشرف را در خود جاي دهد. دسته‌هاي ديگري که به کشورهايي چون يونان و ترکيه منتقل مي‌شوند با پايگاه‌هاي موجود در فرانسه مرتبط بوده و سعي مي‌شود در طول زمان، زمينه انتقال کامل اين افراد به فرانسه نيز فراهم شود. اما از سوي ديگر گفته شده است كه آذربايجان، آمادگي خود را براي ميزباني از اين سازمان تروريستي اعلام كرده است كه در صورت صحت اين خبر، بايد گفت آذربايجان تحت تاثير نفوذ آمريكا كه درصدد يافتن جايگزيني براي عراق در منطقه است، اقدام به اين كار كرده باشد.

 

موضع كشورمان درباره گروهك تروريستي مجاهدين خلق

 

كشورمان در جريان اشغال عراق در سال 2003 ميلادي سياست عفو و بخشودگي را در قبال ساکنان پادگان اشرف در پيش گرفت كه به دنبال آن حدود 250 نفر از آنها به کشور و کنار خانواده‌هايشان بازگشتند و هم اکنون بدون هيچ گونه مشکلي مانند ساير شهروندان ايراني زندگي مي‌کنند. پيش از اين،‌حسن دانايي‌فر سفير ايران در عراق طي مصاحبه‌اي درباره شرايط ايران براي پذيرش و عفو اعضاي سازمان منافقين خلق گفته بود؛ «تمام ساکنين اشرف از نظر ما عفو هستند مگر کمتر از صد نفر از آن‌ها که داراي پرونده قضايي‌اند. سايرين مي‌توانند به کشور عزيزشان بازگردند و اگر تمايلي به ماندن در ايران ندارند با دريافت پاسپورت به هر جايي که مايل هستند مسافرت کنند.» به دنبال امضاي موافقت‌نامه همکاري ميان وزراي دادگستري ايران و عراق درباره افزايش همکاري‌هاي قضايي و همزماني امضاي اين توافقنامه ميان تهران – بغداد با اوج گيري بحث سرنوشت اعضاي گروهک منافقين مستقر در عراق، برخي رايزني‌ها ميان دو كشور در خصوص احتمال تحويل دادن اعضاي اين گروه به جمهوري اسلامي ايران شد. پس از جنگ تحميلي عراق عليه ايران و پس از مارس 2003 و سقوط صدام، كشورمان چگونگي استقرار گروهك مجاهدين خلق در عراق را در صدر موضوعات حائز اهميت قلمداد نمود و در فرصت‌ها، فضاها و محفل‌هاي مختلف درباره آن با طرف‌هاي عراقي مذاکره كرد. ايران كه پس از حمله عراق به پادگان اشرف طي سال گذشته موافقت خود را با اين اقدام اعلام كرده بود هم‌اكنون با اعلام خروج منافقين از عراق، موافقت كامل خود را با بسته شدن پادگان اشرف اعلام كرده است. بر همين اساس، حسين اميرعبداللهيان معاون عربي و‌ آفريقاي وزارت خارجه کشورمان، اظهار كرد: در مسئله منافقين فرصت مناسبي براي مجاهدين فريب خورده همواره فراهم بوده و اکنون اين فرصت فراهم است که به کشور و نزد خانواده خود بازگردند و فريب تبليغات رهبران شکست‌خورده اين گروه را نخورند. مناسب است تعداد اندک فريب خوردگان گروهك مجاهدين که در عراق باقي مانده‌اند از اين فرصت استفاده و به آغوش خانواده برگردند و بيش از اين خود را آواره نکنند. به نظر مي‌رسد كه اقدام به بازگشت عناصر منافقين به ايران با مقاومت شديدي از سوي سران اين فرقه رو به رو شده كه در صورت بازگشت به ايران‌، عواقب ناخوشايندي را متوجه ماهيت اين فرقه تروريستي خواهد كرد.


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29