نقش رسانه های اردنی در تقبیح ارتباط با گروهک منافقین

Magazin Jordanاردن هاشمی از جمله کشورهایی است که طی سالیان اخیر به شکل های مختلف درگیر موضوع گروهک تروریستی منافقین بوده است. شکل این درگیری البته در داخل این کشور به شدت متفاوت بوده است. اخباری که از وجود دفاتر رسمی منافقین در اردن و تسهیل رفت و آمد سابق آنها به عراق پرده بر می دارد تا تکذیب رسمی هرگونه ارتباط توسط دولت های این کشور، علاوه بر حمایت مستمر تعدادی از نمایندگان مجلس اردن از گروهک منافقین و شرکت در جلسات آنان تا انتقاد نسبتا شدید رسانه های اردنی از روابط برخی سیاسیون این کشور با گروهک منافقین. همه و همه باعث شده است تا اردن خواسته یا ناخواسته تبدیل به یک طرف مورد مناقشه ولو در سطح پایین، در پرونده این گروه تروریستی گردد.

گروهک منافقین نیز، همیشه سعی کرده است تا برای نشان دادن پشتیبانی بین المللی و عربی از خود، تعدادی از نمایندگان اردنی را به نشست ها و جلسات خود دعوت کند. این نمایندگان که تعداد آنان هیچ وقت از 20 تن فراتر نرفته است با دریافت هزینه سفر دو سره تا پاریس و اقامت در هتل های مجلل فرانسه، در این نشست ها حضور پیدا می کردند. پس از هربار حضور این نمایندگان، اعتراض دستگاه دیپلماسی ایران و رسانه های کشور در مقابل تکذیب حضور رسمی اردن و انتقاد رسانه های امان از اقدام نمایندگان، منجر به سردتر شدن روابط دو طرفه تهران و امان می گردید.

اما حضور هفته گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس اردن در فرانسه برای دیدار با سرکرده گروهک تروریستی منافقین، این بار به رغم آنکه به طور معنادار سکوت مقامات رسمی دو کشور را در پی داشت، با واکنش شدید و منفی رسانه های اردنی مواجه شد که این بار در مقام یک منتقد تمام عیار علیه حامیان این گروهک موضع گرفتند.

پایگاه خبری الوحده اردن واکنش بسیار تندی را به حضور نمایندگان این کشور در نشست گروهک منافقین نشان داد. این پایگاه با انتقاد از بیانیه حمایت آمیز این نمایندگان از منافقین نوشت: این بیانیه به گونه ای تنظیم شدده بود که گویا نمایندگان در حال دفاع از اسیران و مفقودان اردنی دربند رژیم صهیونیستی یا سرباز قهرمان احمد الدقامسه که بیش از 15 سال اسیر زندان های صهیونیست هاست و برای دفاع از عربیت و شرف و کشورش در بند آنها افتاده است هستند.

الوحده با اشاره به ضرورت حفظ منافع اردن که در گرو ارتباط با ایران و عراق است، از حضور این نمایندگان در فرانسه به عنوان کشوری که نقش فعال در تشکیل رژیم جعلی اسرائیل داشت انتقاد کرد.

این پایگاه با اشاره به مشکلات عدیده داخلی که گریبانگیر اردن است نوشت: نمایندگان محترم گویا مشکلات عدیده ای که ملت ما از آنها رنج می برد و نیازمند راه حل فوری است را فراموش کرده اند به ویژه آنکه باندهای تروریستی مسلح موجود در سوریه، شکست هایی را متحمل شده اند و چاره ای جز عقب نشینی به خارج از مرزهای سوریه از جمله اردن را ندارند. این باندها به اسم پناهندگان سوری دارای تجربه کافی در مبارزه و استفاده از سلاح هستند و این تهدیدی علیه امنیت کشور است.

این پایگاه خبری اردنی با اشاره به بیاینه نمایندگان مجلس این کشور خشم خود را از تلاش برای تخریب روابط با کشورهای عربی و منطقه ای ابراز می کند و می نویسد: بیانیه نمایندگان لحنی شدید علیه مقامات عربی و منطقه ای دارد. ما با این کشورها تبادلات امنیتی و اقتصادی گسترده ای داریم و این لحن نمایندگان مغایر با قوانین کشور است و کمترین ارتباطی با آزادی بیان ندارد.

الوحده با مقایسه سخنان نمایندگان اردنی با نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس که گفته بودند آمریکایی ها نباید با ایرانی ها گفتگو و مذاکره کنند و نباید در برابر ایران کوتاه بیایند نوشت: دین مشترک، دشمنان واحد و تاریخ نزدیک به یکدیگر، اختلافات ما را با ایران از طریق گفتگو و دیپلماسی حل خواهد شد در حالیکه رژیم صهیونیستی و حامیان آن، امروز و در طول تاریخ دشمن ما بوده اند.

پایگاه الوحده حمایت نمایندگان اردنی از منافقین را ارائه خدمات رایگان به آنها برشمرد و نوشت: این اشخاص فراموش کرده اند که در واقع حمایت اصلی خود را از فرانسه، که به دنبال احیای نقش استعماری خود است انجام داده اند، کشوری که در نابودی لیبی نقش مؤثر ایفا کرد و یکی از بزرگترین حامیان گروه های تروریستی مسلح در سوریه بوده است و اکنون نیز نقشی افراطی تر از آمریکا را ایفا می کند.

الوحده سپس این پرسش را از خوانندگان خود مطرح می کند که دولت و مردم اردن چه نفعی از تقدیم این خدمات رایگان خواهند برد.

این پایگاه در بخش دیگری از گزارش خود با انتقاد از گروهک تروریستی منافقین و ارتباط آن با بیگانگان نوشت: بهتر بود این گروه به جای این همه عقب نشینی در مقابل قدرت های استعمارگر، در مقابل کشور خود کمی کوتاه می آمد.

الوحده در پایان گزارش خود با ارائه توصیه هایی به نمایندگان مجلس اردن می نویسد: آقایان بدانند که توجه به مسائل داخلی و ملی کشور و مسائل مربوط به جهان عرب و امت اسلام، مهم تر از پرداختن به موضوع مجاهدین خلق (منافقین) است. کشورهایی قدرتمندی که در مسائل خارج از مرزهای خود دخالت کردند، خیلی سریع مضمحل شدند و اتحاد جماهیر شوروی و وضعیت کنونی آمریکا گویای آن است. اردن که جای خود را دارد. پس آقایان لطفا به اردن رحم کنید !

گزارش این پایگاه خبری به خوبی نشان می دهد که اولویت بهبود وضعیت داخلی کشور و حفظ ارتباط با کشورهای مهمی از جمله ایران و عراق، و نیفتادن در دام قدرت های استعماری که حامی گروهک منافقین هستند از مهمترین دلایل انتقاد این رسانه از حمایت نمایندگان اردنی از عناصر تروریست خارج نشین است.

علاوه بر این پایگاه خبری، روزنامه الدستور مهمترین و پرشمارگان ترین روزنامه اردن نیز از حمایت برخی اعضای پارلمان از منافقین انتقاد کرده است تا نشان دهد اغلب رسانه های مؤثر و شناخته شده این کشور،  همراهی نمایندگان خود را با گروهی تروریستی و معلوم الحال به مصلحت کشور نمی دانند.

الدستور در سطرهای آغازین گزارش خود با اشاره به بهبود روابط بغداد – امان، به نامناسب بودن زمان سفر این نمایندگان به فرانسه اشاره می کند و می نویسد: پس از " معامله بزرگ " با عراق، هیچ نفعی در دشمن تراشی با دیگران نداریم. علی رغم اینکه روابط ما با ایران همچنان سرد است اما هیچ مسؤول اردنی به دنبال قطع کردن این روابط نبوده و نیست. علاوه بر آن به نظر می رسد که دیگر، مخالفان ایرانی، هیچ جایگاهی در معادلات و کشمکش های موجود ندارند.

این روزنامه اردنی در ادامه با بی اهمیت دانستن موضع گروهک منافقین نسبت به دولت های ایران و عراق، منافع اردن را مهم تر از هر چیزی می داند و ضمن طرح چند عامل به عنوان عوامل احتمالی دیدار نمایندگان با سرکرده منافقین می نویسد: ((این که رساندن یک پیام از سوی مجلس اردن به تهران علت این دیدار بوده است یا انجام یک سفر تفریحی و خوشگذرانی، برای ما مشخص نیست اما اعتقاد قطعی ما بر این است که این دیدار بر روابط ما با کشورهای اسلامی به ویژه عراق تأثیر منفی خواهد گذاشت.))

الدستور با بی اهمیت دانستن این دیدار برای تهران و امان و بی سابقه بودن بی تفاوتی مقامات دو کشور نسبت به آن نوشت: به نظر می رسد این بار نه مقامات ایرانی و نه اردنی تفاوتی به آن نشان نداده اند و این به معنای آن است که وزن و اهمیت این سفر و دیدار بسیار کم تر از آن بوده است که واکنش دو طرف را به دنبال داشته باشد. به ویژه آنکه اخیرا ایران از گوشه نشینی – به زعم روزنامه – خارج شده و از سردی روابط ایران و آمریکا نیز کاسته شده است. علاوه بر آن محور عراق، سوریه و حزب الله دیگر مانند گذشته، یک محور تدافعی نیست. از این رو مجاهدین خلق(منافقین) دیگر هراسی برای آنها ندارد.

به نظر می رسد ارتباط نمایندگان مجلس اردن با گروهک منافقین، اکنون در حال تبدیل شدن به قبح سیاسی در داخل جامعه رسانه ای این کشور است. چرا که انتقاد همزمان رسانه های اردنی از این ارتباط  و حمایت به این شکل بی سابقه بوده است به گونه ای که برخی نمایندگان حضور خود را در نشست مذکور تکذیب کردند. علاوه بر آنکه برخی رسانه های این کشور به سراغ تعدادی از این نمایندگان رفتند و خواستار ارائه توضیح درباره علت سفر آنها به فرانسه و دیدار با سرکرده منافقین شدند. موضوعی که نشان می دهد افکار عمومی و رسانه های اردن دیگر پذیرای دشمن تراشی و پرداخت هزینه های سیاسی و اقتصادی در این موضوع نیستند.

تأکید بر غیر رسمی بودن این دیدار، بی اهمیت دانستن گروهک تروریستی منافقین در معادلات منطقه، تأکید بر قدرت منطقه ای ایران، توجه و اهتمام به روابط سیاسی و اقتصادی با ایران و عراق، قدرت گرفتن محور مقاومت در معادلات اخیر، مشکلات بغرنج سیاسی، امنیتی و اقتصادی اردن و ضرورت پرداختن به اولویت های داخلی را می توان از عوامل اصلی انتقادات شدید و کم سابقه رسانه های اردن از دیدار اخیر نمایندگان مجلس خود با تروریست های گروهک رجوی دانست.

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31