مهدی ابریشمچی

نام و نام خانوادگی: مهدی ابریشمچی

نام پدر: موسی

تاریخ تولد: 1326/03/15

محل تولد: تهران

شماره شناسنامه: 28155

کد ملی: 0333087748

شماره اعلان قرمز اینترپل: A-525/6-2002

Abrishamchiمهدی ابریشمچی، سال 1326 در تهران متولد شد. پدرش حاج موسی از کارخانه داران متدین، عضو هیات مالی مجله مکتب اسلام و از علاقه مندان به جلسات مذهبی به ویژه سخنرانی های روحانیون مبارز در مسجد هدایت بود.

منزل موسی ابریشمچی هم در خیابان عین الدوله واقع شده بود و روزهای پنجشنبه صبح زود آیت الله خلیل کمره ای، برنامه ی درس نهج البلاغه » در منزل حاج موسی داشت که آیت الله طالقانی هم در آن جلسات حضور می یافت. مهدی و حسین ابریشمچی، فرزندان حاج آقا موسی، از حضار پذیرایی میکردند و بعد از وصل به سازمان، دیگر در آن محفل از حضورشان خبری نبود. مهدی ابریشمچی توسط محسن نجات حسینی در سال 1348 به سازمان مجاهدین جذب شد.

مهدی با توجه به تحصیلات مرتبط با مهندسی شیمی، در گروهی که به تهیه مواد منفجره اختصاص داشت، سازماندهی شد. آنها گوشه ای از کارخانه پدر ابریشمچی را پوششی برای انجام این فعالیت ها قرار داده بودند و بخش مهمی از مواد منفجره سازمان را مانند بمب های اسید پیکریک که در طرح نافرجام انفجار دکل در جشن های 2500 ساله پهلوی قرار بود استفاده شود، تهیه کردند. مهدی ابریشمچی که نام های تشکیلاتی او را « شریف » و « اسد » گفته اند، در جریان مبارزات ضدشاهنشاهی در چند مقطع دستگیر و در زندان های مشهد و اوین تهران محبوس شد که یک نمونه آن بازداشت وی در آبان 50 و محکومیت زندان 7 ساله بود.

ابریشمچی در تمام سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی از اعضای رده بالای سازمان مجاهدین بوده است. جدای از عضویت در دفتر سیاسی، مسئولیت روابط خارجی سازمان و ریاست کمیسیون به اصطلاح صلح شورای ملی مقاومت از مسئولیت های مشخص تر او در این دوران بوده است. ابریشمچی مانند دیگر اعضای سازمان از سال 1365 در قرارگاه اشرف در عراق مستقر بود که تا آستانه سرنگونی صدام ادامه داشت.

مهدی ابریشمچی موسوم به برادر شریف از سال 1364 به عنوان رابط اصلی تحویل اطلاعات جمع آوری شده توسط سازمان مجاهدین خلق به مسوولان حزب بعث عراق شناخته می شود. این اطلاعات ابتدا توسط تیم های شنود در مرز ایران و عراق ضبط و جمع آوری می شد و سپس توسط بخش دیگری به نام "سیستم تخلیه اطلاعات تلفنی" که در آلمان و فرانسه فعالیت داشت تکمیل می گردید و در نهایت توسط ابریشمچی بطور حضوری در اختیار بالاترین مقامات حزب بعث قرار می گرفت. این اطلاعات عمدتا شامل این اهداف می شد:

 - تعیین مراکز نظامی و تجمع نیروهای ارتش ایران که مورد هدف جنگنده های عراقی قرار می گرفت

- تعیین زمان و مکان حملات جبهه ای ایران و استعداد نیروی انسانی موجود در مراکز نظامی

- تعیین مختصات مراکز مهم دولتی در شهرهای بزرگ ایران جهت بمباران نیروهای صدام

- تعیین خسارات وارده بر شهرها پس از حملات بمباران هوایی

 

ابریشمچی در تمامی نشست های سری رجوی که با رییس وقت سازمان امنیت حزب بعث عراق (ژنرال حبوش) برگزار میشد حضور داشته است. وی پس از اشغال خاک عراق توسط آمریکا مخفیانه به فرانسه گریخت.

همسر اول وی مریم رجوی بوده که از او یک دختر به نام نرگس دارد و در جریان انقلاب ایدئولوژیک، مریم را به مسعود رجوی بخشیده و در عوض دختر جوانی را که با وی 17 سال تفاوت سنی داشت تصاحب نمود. گفتنی است در گروهک منافقین و اعضای جداشده از سازمان، مهدی ابریشمچی به "بی غیرت" مشهور است.

اتهاماتی که در کیفرخواست دادگاه منافقین علیه مهدی ابریشمچی مطرح شده به این قرار می باشد:

- عضو شورای رهبری سازمان

- مسئول پشتیبانی تیم های تظاهرات مسلحانه در سال 1360

- معاونت در ربایش هواپیمای بوئینگ 707 به منظور فراری دادن مسعود رجوی، ابوالحسن بنی صدر و عامل انفجار ساختمان حزب جمهوری اسلامی از طریق طراحی و برنامه ریزی عملیات ربایش هواپیمای موصوف در تاریخ 1360/05/05

- عضو مرکزیت و هیئت اجرایی سازمان در سال 1361

- مسئول روابط خارجی سازمان در سالهای 1362 تا 1364

- مسئول پشتیبانی کل، ستاد فرماندهی، ستاد مرکزی و ستاد اطلاعات در سال 1365

- فرمانده حفاظت قرارگاه ها و معاون ستاد قرارگاه نیرویی عملیات های چلچراغ، آفتاب و فروغ جاویدان

- مسئول طرح انقلاب ایدئولوژیک

- مسئول زندان، برخورد و شکنجه اعضای مسئله دار در سال 1373

- مسئول برگزاری نشستهای غسل در سال 1380


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31