شهید حجت الاسلام محمد تقي بشارت

Mt Bsharatحجت‌الاسلام‌ والمسلمین‌ محمدتقی‌ بشارت‌ دهاقانی سال 1324 در سمیرم به دنیا آمد. بعد از پوشیدن لباس روحانیت تمام زندگی‌اش مبارزه علیه نظام شاهنشاهی، افکار انحرافی و تبیین اسلام بود که در این رابطه چندین بار به زندان افتاد. با پیروزی انقلاب اسلامی منتخب مردم شد تا در مجلس شورای اسلامی نماینده مردم سمیرم باشد. سرانجام 7دی1360 در خیابان‌ صبای‌ جنوبی‌ تهران‌ توسط عناصر گروهک تروریستی منافقین ترور شد و به شهادت رسید.

 

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین‌ محمدتقی‌ بشارت‌ دهاقانی در سال‌ ۱۳۲۴ ش‌ در دهاقان‌، مرکز شهرستان‌ سمیرم‌ به‌ دنیا آمد. او تحصیلات‌ خود را تا پایان‌ دوره‌ی‌ متوسطه‌ در زادگاه‌ خود دنبال‌ کرد، ولی‌ با توجه‌ به‌ اینکه‌ در خانواده‌ای‌ مذهبی‌ پرورش‌ یافته‌ بود، به‌ تحصیلات‌ حوزوی‌ روی‌ آورد و به‌ اصفهان‌ رفت‌ و وارد حوزه‌ی‌ فعلی‌ آن‌ شهر شد. دوره‌ی‌ مقدماتی‌ تحصیلات‌ را در آن‌ حوزه‌ فراگرفت‌ و سپس‌ به‌ حوزه‌های‌ علمیه‌ی‌ مشهد و قم‌ رفت‌ و تحصیلات‌ خود را در دوره‌ی‌ عالی‌ در آن‌ حوزه‌ها تداوم‌ داد.

 

او از محضر آیات حسین نوری همدانی، لطف‌الله صافی، علی مشکینی و ابوالقاسم خزعلی در دوره‌ی عالی سطح و آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی در دوره‌ی خارج فقه و اصول بهره‌مند شد (ربانی خلخالی ۲۶۸ـ ۲۶۹).

 

با آغاز نهضت‌ حضرت‌ امام‌ در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، مبارزات‌ سیاسی‌ خود را علیه‌ رژیم‌ پهلوی‌ آغاز کرد و اولین‌ بار به‌ خاطر این‌ مبارزات‌ توسط‌ ساواک‌ مشهد احضار و دستگیر شد. ساواک‌ وی‌ را تهدید کرد که‌ در صورت‌ ادامه‌ی‌ مبارزات‌ سیاسی‌ و اقدام‌ علیه‌ رژیم‌ پهلوی‌، به‌ سربازی‌ اعزام‌ خواهد شد. پس‌ از آن‌ ماجرا، از مشهد خارج‌ شد و به‌ سفرهای‌ مبارزاتی‌‌ـ تبلیغی‌ اقدام‌ کرد و با سخنرانی‌های‌ خود بهافشاگری‌ علیه‌ رژیم‌ پهلوی‌ پرداخت‌.

 

در اثر این‌ سخنرانی‌ها، ممنوع‌المنبر شد و در پی‌ آن‌ با نام‌های‌ مستعار به‌ شهرهایی‌ چون‌ زنجان‌، اصفهان‌، خمین‌، شهرکرد، اراک‌ و… مسافرت‌ کرد و به‌ سخنرانی‌های‌ افشاگرانه‌ علیه‌ رژیم‌ پهلوی‌ ادامه‌ داد. در سال ۱۳۵۰ ش و پس از سخنرانی در بروجرد، دستگیر و زندانی شد. سپس مبارزات سیاسی خود را از طریق سخنرانی و انتقاد از رژیم در شهرهای گچساران، بروجن و شهرکرد ادامه داد. به این خاطر چندین بار در آن شهرها به ساواک احضار و دستگیر شد و در نهایت در ۱۳۵۲ ش، پس از ایراد سخنرانی انتقادی در گچساران به پنج سال ممنوعیت از منبر محکوم شد.

 

وی پس از آن، با اسامی مستعاری چون محمود دهاقانی، محمد موسوی و احمد عظیمی به سخنرانی‌های انتقادی خود ادامه داد. یک بار نیز در مسجدی در زنجان در حال سخنرانی بود که مسجد توسط مأموران رژیم محاصره شد و او موفق به فرار گردید. در عید قربان، بیستم آبان ماه سال 57 برادرش رحمت‌الله بشارت در تظاهرات مردم قم در مقابل منزل امام به شهادت رسید. رژیم او را تهدید کرد که مجلس ختمی برای آن شهید برگزار نکند ولی وی مجلس باشکوهی برگزار کرد و اعلامیه‌ی شدیداللحنی علیه رژیم صادر کرد. به این خاطر دستگیر و مدت دو روز در حبس بود. (ربانی خلخالی، ۲۶۸ـ ۲۷۱).

 

در جریان‌ اهانت‌ روزنامه‌ی‌ اطلاعات‌ به‌ امام‌ خمینی‌ و قیام‌ ۱۹ دی‌ ۱۳۵۶، در آنقیام‌ حاضر بود و جمعیت‌ معترض‌ را همراه‌ با دیگر روحانیون‌ مبارز رهبریمی‌کرد. در آستانه‌ی‌ پیروزی‌ انقلاب‌ اسلامی‌، به‌ دستور جامعه‌یروحانیت‌ مبارز و بیت‌ حضرت‌ امام‌، اعتصاب‌ کارکنان‌ شرکت‌ نفت‌ گچسارانرا تا پیروزی‌ کامل‌ آن‌ رهبری‌ کرد و بعد از پیروزی‌ انقلاب‌ اسلامی‌ بهخاطر این‌ موفقیت‌ از طرف‌ امام‌ به‌ عنوان‌ نماینده‌ی‌ معظم‌له‌ در گچساران‌ و ناظر بر امور آن‌ شهر منصوب‌ شد (صحیفه امام).

 

در انتخابات‌ مجلس‌ خبرگان‌ قانون‌ اساسی‌ کاندیدای‌ نمایندگی‌ استان‌ کهکیلویه‌ و بویراحمد شد و در این‌ انتخابات‌ با کسب‌ ۴/۶۵ درصد آرا به‌ مجلس‌ خبرگانقانون‌ اساسی‌ راه‌ یافت‌.  (راهنمای‌ مشروح‌ مذاکرات‌ مجلس‌ خبرگان‌، ۳۴۰).

او در گروه‌های‌ کاری‌ مجلس‌ خبرگان‌ قانون‌ اساسی‌، در گروه‌ سوم‌ (حقوق ملت‌، امر به‌ معروف‌ و نهی‌ از منکر) بود و سمت‌ منشی‌ هیئترئیسه‌ی‌ این‌ گروه‌ را برعهده‌ داشت‌ (همان‌).

 

حجت الاسلام بشارت در تأسیس‌ سپاه‌ پاسداران‌ گچساران‌ نقش‌ زیادی‌ داشت‌ و جهاد سازندگی‌ و بنیاد شهید شهرستان‌ گچساران‌ با تلاش‌ و کوشش‌ وی‌ بنیاد نهاده‌ شد. وی در اولین‌ دوره‌ی‌ انتخابات‌ مجلسشورای‌ اسلامی‌ با کسب‌ ۵/۶۲ درصد آرا‌ از طرف‌ مردم‌ سمیرم‌ به‌ مجلسشورای‌ اسلامی‌ راه‌ یافت‌  (معرفی‌ نمایندگان‌، ۴۷)  و به  عضویت کمیسیون‌ امور داخلی‌ و تحقیق‌ مجلس در آمد‌.(روزنامه‌ی‌ جمهوری‌ اسلامی‌، ۲/۱۰/۱۳۶۰)

 

شهید،‌ عضو حزب‌ جمهوری‌ اسلامی‌ بود و به‌ طور اتفاقی‌ در نشست‌ هفت‌ تیر ۱۳۶۰ حزب‌ جمهوری‌ اسلامی‌ـ که‌ اکثر حاضران‌ آن‌ جلسه‌ در اثر بمب‌گذاری‌ مخالفان‌ نظام‌ به‌ شهادت‌ رسیدند ـ حضور نداشت‌. وی‌ شش‌ ماه‌ بعد از آنواقعه‌ در ۷ دی‌ ماه‌ ۱۳۶۰ در خیابان‌ صبای‌ جنوبی‌ تهران‌ توسط‌ عناصر گروهک تروریستی منافقین ‌)مجاهدین خلق) ترور شد و به‌ شهادت‌ رسید (همان‌).

 

از شهید حجت الاسلام محمد تقي بشارت تألیفات‌ متعددی‌ برجای‌ مانده‌ است‌ که‌ می‌توان‌ به‌ تنظیم‌ کتاب‌ خوارج‌ از نهج‌البلاغه‌، ترجمه‌ی‌ قسمتی‌ از مجموعه‌ی‌ ورام‌ در زمینه‌ی حدیث‌ و سلسله‌ مقالاتی‌ در زمینه‌های‌ گوناگون‌ اشاره‌ کرد (همان‌).

 

Beshart

منابع‌

۱٫ راهنمای‌ مشروح‌ مذاکرات‌ مجلس‌ بررسی‌ نهایی‌ قانون‌ اساسی‌ جمهوری‌ اسلامی‌، تهیه‌ و تنظیم‌ از اداره‌ی‌ تبلیغات‌ و انتشارات‌ روابط‌ عمومی‌ مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌، تهران‌ ۱۳۶۸

۲٫ روزنامه‌ی‌  کیهان‌، ۲۹/۹/۱۳۶۰

۳٫ روزنامه‌ی‌  جمهوری‌ اسلامی‌، /۱۰/۱۳۶۰

۴٫ معرفی‌ نمایندگان‌ مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌ از پیروزی‌ انقلاب‌ اسلامی‌ تا دوره‌ی‌ پنجم‌، اداره‌ی‌ کل‌ انتشارات‌ و تبلیغات‌، تهران، اداره‌ی‌ کل‌ فرهنگی‌ و روابط‌ عمومی‌ مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌، ۱۳۷۸

۵٫ ربانی خلخالی، علی، شهدای روحانیت شیعه در یکصد سال اخیر، ج ۲، قم، ۱۴۰۳ق

۶٫ صحیفه امام خمینی، ج  ، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی.

 


مطالب پربازدید سایت

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

جدیدترین مطالب

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت

باید اعترافات و اسناد جنایات منافقین منتشر شود

دادگاه منافقین اقدامی در مسیر عدالت؛

روایت خانواده‌های شهدای ترور از جنایت‌های فرقه نفاق

دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان