سوگ تروریست‌ها در مرگ پدرخوانده

Maccin

جان مک کین سناتور شناخته شده آمریکایی هفته گذشته یکشنبه به علت بیماری سرطان مغزی درگذشت. وی یک چهره سیاسی- نظامی برجسته در ایالات متحده آمریکا بحساب می آمد که سابقه اسارت در زندان های ویتنام را هم در کارنامه خود داشت. وی در سال ۱۹۸۲ وارد مجلس نمایندگان شد و در طول چهار دهه فعالیت سیاسی خود دوبار برای ورود به کاخ‌ سفید نامزد شد، اما نتوانست وارد کاخ‌‎ سفید شود. با وجود این، از او به عنوان یکی از محبوب‌ترین چهره‌های سیاسی آمریکا که مردم به چشم یک «رهبر» به او نگاه می‌کردند، یاد می‌شود.

مرگ سناتور مک کین بسیاری را در جهان متاثر کرد و واکنش های مختلفی بدنبال داشت و متعاقبا افراد، گروه ها و شخصیت های زیادی به احساس همدردی با خانواده وی پرداختند. در همین رابطه، خالد بن سلمان، سفیر عربستان در آمریکا نیز در واکنش به مرگ مک‌کین در توییتر نوشت: مک ‌کین قهرمانی بود که در طول زندگی‌اش به کشورش خدمت کرد و همواره حامی امنیت و صلح جهانی بود! او همچنین دوستی بزرگ برای عربستان بود. به طور قطع ما هم او را از دست دادیم.

اما در این بین دو گروه ظاهرا بیشتر از سایرین، از مرگ سناتور جمهوری خواه آمریکایی متاثر گشتند. نخست، سازمان تروریستی منافقین و دوم، گروه تکفیری داعش. ارتباط نزدیک مک کین با منافقین به رفتار خصومت آمیز وی علیه ایران بر می گردد. وی همواره از رویکرد ضد ایرانی برخوردار بوده و به همین جهت از سازمان ها و گروه های همفکر و همسو حمایت و پشتیابی بعمل می آورد. در همین چهارچوب بود که مک کین پیشتر انتقال اعضای منافقین از قرارگاه اشرف به کمپ لیبرتی در بغداد و سپس انتقال آنها به آلبانی را پیگیری ‌کرد و یکبار هم در تیرانا با مریم رجوی دیدار داشت. وی همواره از طریق  مکاتبه با باراک اوباما و جان کری تعهد این کشور در قبال اعضای منافقین ساکن در قرارگاه اشرف را یادآوری می کرد، که در سال ۲۰۰۳ و پس از اشغال عراق به دست نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا خلع سلاح شده بودند. به همین جهت مریم رجوی سرکرده تروریست ها از نخستین افرادی بود که به مرگ مک کین واکنش نشان داد.

طی سال های گذشته مک کین در راستای رویکرد ضد ایرانی خود، سرنگونی دولت بشار اسد را در دستور کار قرار داده بود و سعی نمود دولت آمریکا را قانع نماید تا بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل اقدام به تجاوز نظامی به بخش هایی از خاک سوریه کند. همزمان نیز سیاست حمایت از گروه های تروریستی- تکفیری ضد سوری را در اولویت برنامه های خود قرار داده بود. در همین رابطه، اسناد و تصاویر منتشر شده نشان می دهند که وی در آوریل سال 2013 بطور پنهانی و غیر قانونی وارد سوریه شده و جلسه ای محرمانه با سران گروه های شورشی مورد حمایت آمریکا در این کشور از جمله رهبر گروه تروریستی داعش یعنی ابوبکر البغدادی داشته است.

تعاملات نزدیک مک کین با تروریست های سازمان منافقین و رهبران داعش باعث شده است که مرگ وی موجب تاثر این گروه ها شود و متعاقبا آنها در سوگ از دست دادن پدرخوانده خود بنشینند. گروه های تروریستی منطقه نظیر داعش و همچنین سازمان منافقین در طول حیات این سناتور آمریکایی ضد ایرانی بیشترین حمایت ها و کمک ها را دریافت نمودند. به همین دلیل می توان استدلال نمود که مک کین در تداوم حیات آنها نقش بسزایی داشته و شاید اگر حمایت ها و پشتیبانی های وی و دیگر جمهوری خواهان نبود، شرایط برای تروریست ها بسیار سخت تر می گشت.  

 


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29