زخم چهار پاره ترور هفتم تیر بر پیشانی مازندران

Beheshtiاستان مازندران در واقعه تروریستی هفتم تیر ماه سال 60 چهار شهید تقدیم نظام اسلامی کرد، شهدایی که جای زخم ترورشان همچنان بر پیشانی این استان شهیدپرور باقیست تا مدرکی علیه تروریست ها و حامیان آنان باشد .

شهیدان عباسعلی ناطق نوری ، عبدالحسن اکبری ، عبدالوهاب قاسمی و عمادالدین کریمی چهار تن از شخصیت های مازندرانی حاضر در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی بودند که با خونشان ، نهال نوپای انقلاب اسلامی را آبیاری کردند.

واقعه انفجار تروریستی دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر ماه 1360 به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان ، وحشتناک ترین جنایت تروریستی با هدف براندازی نظام نظام جمهوری بود که نه تنها به هدفش دست نیافت ، بلکه سبب شد تا ریشه های آن در برابر تحرکات تروریستی قوی تر شود.

این واقعه که منجر به شهادت آیت الله سیدمحمد بهشتی و 72 تن از یاران انقلاب و امام راحل شد ، به همان میزان که به خاطر از دست رفتن شخصیت های اصلی نظام نوپای اسلامی دردناک بود، به همان میزان و شاید هم بیشتر سبب استحکام پایه های نظام و بینش افزایی و آگاهی مردم شد.

با نگاهی به زندگینامه چهار تن از شهدای مازندرانی فاجعه هفتم تیر ، متوجه می شویم که همه زندگی این شهدای سرافراز پیش از انقلاب در مبارزات سیاسی و مذهبی ، استقرار حکومت اسلامی و پس از انقلاب نیز در جهت حفظ اموال عمومی و خدمت به مردم محروم سپری شد.

Nateqnooriعباسعلی ناطق نوری

شهید عباسعلی ناطق نوری متولد 1314 در شهرستان نور بود . او در یک خانواده روحانی دیده به جهان گشود و از همان ابتدا اعتقاد عمیق به اصل امامت و مرجعیت داشت .

این شهید سرافراز به خاطر شرکت گسترده اش در مجالس و محافل مذهبی به عنوان معلمی شایسته ، فداکار ، دلسوز و خستگی ناپذیر نزد دوستان ، آشنایان و همکاران شهرت داشت.

مبارزه و اهمیت دادن به تبلیغات و روشنگری از جمله ویژگی های این شهید سرشناس مازندرانی بود و با همین اعتقاد نیز گروه ' ندای اسلام ' را با هدف تکثیر پیام های امام راحل در دوران مبارزه با رژم طاغوت تشکیل داد .

شهید ناطق نوری پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز ماموریت حفاظت از بیت المال را در رابطه با اموال کاخ‌های شمال کشور بر عهده داشت و همزمان مسئول بنیاد مستضعفان و دادیار دادگاه انقلاب در نوشهر و چالوس بود.

ناطق نوری همزمان با برگزاری نخستین انتخابات مجلس شورای اسلامی داوطلب نامزدی نمایندگی از شهرستان نور و محمودآباد شد و به مجلس شورای اسلامی راه یافت و در بمب گذاری هفتم تیر سرچشمه تهران به فیض شهادت رسید و در بین مقربین خداوند متعال قرار گرفت.

پیکر پاک این شهید در شهرستان نور به خاک سپرده شده است.

Vahabqasemiعبدالوهاب قاسمی

شهید حجت اسلام عبدالوهاب قاسمی نوزدهم 1312 در منطقه ' لفور ' از توبع سوادکوه استان مازندران چشم به جهان گشود و پس از گذراندن مقدمات علوم ادبیات عرب در بابل در دو مدرسه شیخ ابوالحسن و حاج میرزا ابوالفتح تهران به تحصیل علوم دینی پرداخت.

این شخصیت بزرگوار در شمار شاگردان ممتاز آیت الله حاج شیخ هاشم قزوینی و آیت الله حاج سید هادی میلانی قرار داشت و تا مرز اجتهاد پیش رفت.

شهید قاسمی قریحه شاعری داشت و این ویژگی در کنار واعظ بودن ، ضریب نفوذ کلامش را در میان مردم پیش و پس از انقلاب بشدت افزایش داده بود و به همین دلیل به یکی از شخصیت های سرشناس استان تبدیل شده بود.

این شهید بزرگوار سروده های بسیار زیبای خود را در دو جلد با خط زیبا به صورت دست نویس ثبت کرده بود که ماموران ساواک در تابستان 1357 به منزلش یورش برده و آن دو جلد را به همراه تعدادی از کتب ارزشمند و نوارهای سخنرانی او مورد دستبرد قرار دادند.

مبارزات شهید قاسمی علیه فسق و فجور دوران ستمشاهی ، استکبار و فریاد برای احقاق حق و ابطال باطل از سال 1341 در مشهد مقدس به رهبری حضرت امام خمینی (ره) آغاز شد.

شهید قاسمی در زمره نخستین فریادگر حرکت نهضت اسلامی امام راحل بود و بنا به شهادت دوستان و هم کلاسی ها ، آیت الله قمی او را طلبه ای فاضل و کوشا و موفق می شناخت .

وی نخستین شکار دستگاه استبدادی پهلوی در مازندران و مشهد به شمار می رفت و ماموران رژیم همواره به دنبال او بودند.

این شهید سرافراز در پی قیام 15 خرداد 42 در درگیری شدید با ماموران طاغوت که قصد داشتند با تعرض به منزل آیت الله سیدحسن طباطبایی قمی در مشهد مقدس ایشان را دستگیر و تبعید کنند ، حضور داشت و در آنجا بازداشت و شکنجه شد.

شهید قاسمی در ادامه فعالیت های دینی و سیاسی در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ، به عنوان نماینده آیت الله وحید خراسانی به کویت سفر کرد و سفرهایی هم به سوریه و مصر و چند سفر هم به عربستان داشت.

وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی با صداقت کامل در مسیر اسلام ناب محمدی (ص) و ولایت فقیه حرکت کرد و به هیچ فردی اجازه نمی داد تحت لوای اسلام و قرآن و نهضت امام (ره) رفتار تند و افراطی و خارج از شرع و موازین قانونی داشته باشد و با اینگونه افراد به طور جد برخورد می کرد.

قاسمی در راستای تداوم فعالیت های خود به عنوان نماینده مردم ساری به اولین دوره مجلس شورای اسلامی راه یافت ، ولی در شامگاه هفتم تیرماه 1360 در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی ایران به همراه شهید دکتر بهشتی و یارانش به آرزوی دیرین خود رسید و به لقاءالله نائل آمد.

پیکر این شهید سرافراز بنا به وصیتش در قم و در قبرستان شیخان به خاک سپرده شد .

Karimiعمادالدین کریمی

شهید حجت اسلام عمادالدین کریمی در سال 1311 در حوالی شهرستان نوشهر در یک خانواده روحانی به دنیا آمد و پس از گرفتن دیپلم به مشهد مقدس رفت و بیش از پنج سال در فقر و تنگدستی به کسب معارف الهی و دینی پرداخت و سرانجام به شهر خون و قیام قم محضر بزرگان حوزه کسب فیض کرد.

او علاوه بر ارشاد مردم به مبانی درست اسلام ، با افشای مظالم رژیم آنان را آماده شورش علیه حکومت رژیم شاه نیز می کرد.

این شهید والامرتبه به خاطر این که در مجالس وعظش شاه را دعا نمی کرد ، بارها مورد آزار و هتک حرمت قرار گرفت و همواره تحت تعقیب ساواک بود.

شهید کریمی پس از پیروی انقلاب اسلامی با حمایت مردم نوشهر و چالوس به اولین دوره مجلس شورای اسلامی این حوزه انتخابیه راه یافت.

وی در جریان انتخابات و فعالیت های تبلیغاتی به مبلغانی که برای تبلغ به شهرها و روستاها می فرستاد تاکید می کرد که نباید انتظار داشته باشند پس از راهیابی به مجلس توقعات آنان را پاسخگو باشد و تاکید می کرد : همه باید خود را وقف خدمت خالصانه به اسلام و مسلمین کنیم.

شهید کریمی سرانجام هفتم تیرماه 1360 قربانی ترور شد و پیکر پاکشان در جوار بارگاه حضرت معصومه در قبرستان شیخان به خاک سپرده شد.

Akbariعبدالحسین اکبری

شهید حجت اسلام عبدالحسن اکبری در سال 1315 در یک خانواده مذهبی در روستای ' لالیم ' از توابع شهرستان ساری به دنیا آمد و پس از تحصیلات مقدماتی به حوزه علمیه مشهد مقدس رفت.

پس از آن هم این شهید والامقام برای تکمیل تحصیلات و کسب معارف اسلامی عازم نجف اشرف شد و همواره در مبارزات اسلامی و انقلابی مردم ایران برای تشکیل حکومت اسلامی علیه استبداد داخلی و خارجی شرکت فعال و مستمر داشت.

شهید اکبری پس از پیروزی انقلاب اسلامی ضمن مبارزه با خطوط ضد فکری انقلاب و جریان های انحرافی جامعه عضو هیات پنج نفره کشاورزی شد و در زمینه اختلاف و نزاع های محلی تلاش می کرد.

اکبری پس از زندگی سراسر رنج و تلاش برای آرمان های اسلامی و خدمتگزاری به قرآن و مکتب اهل بیت (ع) سرانجام در حادثه بمب گذاری دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی همراه با 72تن از بهترین فرزندان متعهد اسلام و یاران با وفای امت به شرف شهادت نائل آمد.

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور امسال به مناسبت سالروز فاجعه هفتم تیر ، هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی را نامگذاری کرده است .

در این هفته رخداد های تروریستی علیه نظام جمهوری اسلامی از ششم تا 12 تیر ماه بازخوانی و با انجام برنامه های مختلف مردمی محکوم می شود.

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی مازندران نیز همسو با این رویکرد اعلام کرد که مراسم یاد و خاطره شهدای هفتم تیرمصادف با شب 21 ماه رمضان با سخنرانی صالحی خوانساری در مسجد جامع شهر ساری برگزار می شود.

در این روز از چهار خانواده شهدای مازندرانی هفتم تیرماه 1360 ؛ شهید عباسعلی ناطق نوری، شهید اکبری، شهید قاسمی و شهید کریمی تجلیل می شود.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31