حامی منافقین و «تحریم‌های فلج‌کننده» علیه ایران را بشناسید

Gettyimages

ادوارد رویس، نماینده جمهوری خواه مجلس نمایندگان کنگره از ایالت کالیفرنیاست که از سال 1993 در این سمت مشغول به فعالیت است. پیش از ورود به مجلس نمایندگان، رویس از سال 1983 در مجلس سنا عضویت داشت و پیش از آن مدیر امور مالیاتی شرکت «سیمان پورتلند» بود. در سال 2013، وی در جایگاه ریاست کمیته سیاست خارجی کنگره منصوب شد.

رویس در مدت بیش از دو دهه فعالیتش در مجلس نمایندگان، اظهار نظرهای جنگ طلبانه فراوانی را مطرح کرده است. برای مثال، وی از ابتدای حمله به عراق، در هر تریبونی که به دستش می رسید از این اقدام دولت بوش حمایت می کرد. یا این که وی از جمله مدافعین طرح تمدید دائم قانون پاتریوت است و بارها از [رژیم غاصبِ ] اسرائیل علیه فلسطینی ها حمایت کرده. به گفته جی کارافانو، پژوهشگر بنیاد هریتیج، «در بین محافظه کاران آمریکا، رویس نماد جریانی است که الگویی جدید را در مدیریت سیاست خارجی پی می گیرند.»

سیاست خارجی

در جایگاه متنفذترین جمهوری خواه مجلس نمایندگان در بخش سیاست خارجی، اد رویس با متهم کردن ایران به تلاش برای دست یابی به سلاح اتمی، نقش کلیدی در تصویب تحریم های خصمانه علیه این کشور ایفا کرده است. رویس در اتخاذ مواضع خصمانه علیه ایران آن چنان شهرت داشت که خبرگزاری رویترز در سال 2013 در گزارشی الویت اصلی وی در سمت جدیدش را مقابله با ایران پیش بینی کرده بود: «پس از 20 سال سابقه فعالیت در بخش های روابط بین الملل کنگره، اد رویس با یک هدف ریاست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان را بر عهده گرفت: اتخاذ مواضع سرسخت تر علیه ایران و اعمال تحریم های شدید تر بر آن کشور.» در آن گزارش مزبور، این نقل قول از خود رویس منتشر شده بود که عنوان کرده بود از نظر وی الویت اصلی ایالات متحده در حال حاضر باید «اعمال تحریم های فلج کننده علیه ایران» باشد.

همان سال، رویس «قانون بازدارندگی هسته ای ایران» را در مجلس ارائه کرد. پایگاه خبری المانیتور، در گزارشی جزئیات طرح رویس را [در صورت تصویب به عنوان قانون] این گونه برآورد کرد: «سپاه پاسداران انقلاب ایران در فهرست سازمان های تروریستی خارجی قرار خواهد گرفت و تحریم خواهد شد. علاوه بر آن، گروهی از رهبران ایران من جمله رهبر و رئیس جمهور نیز تحریم خواهند شد. این قانون، که هنوز مکمل آن در مجلس سنا تصویب نشده است، همچنین به دنبال اعمال محدودیت بیشتر در تمام عرصه های تجارت با آن، نه فقط در بخش نفت، است.»

رویس حتی پس از توافق هسته ای موقت دولت اوباما و و پنج قدرت دیگر جهانی با ایران در نوامبر 2013، همچنان خواستار تصویب تحریم های جدیدتر علیه ایران بود. وی در حالی این هدف را دنبال می کرد که ایران در ازای تخفیف تحریم ها، کاهش غنی سازی اورانیوم و بازرسی های بیشتر را پذیرفته بود و انتظار می رفت در مراحل بعدی مذاکرات، توافق جامع تری حاصل شود. رویس با کسب حمایت نمایندگان جنگ طلب سنا مانند مارک کرک (سناتور دموکرات از ایلینویز) و رابرت مندز (سناتور دموکرات از نیوجرسی)، به توافق هساته ای با ایران حمله کرد و از دولتمردان آمریکا خواست به جای کاهش تحریم ها آن را افزایش دهند. اظهار نظری که به گفته کارشناسان می رفت تا مذاکرات با ایران را به عقب برگرداند.

چند ماه بعد، پس از تمدید مجدد توافق موقت با ایران، رویس بار دیگر خواستار تصویب تحریم های جدید علیه ایران شد. وی در ژولای 2014، با تحریف سخن رهبر ایران که بر حق این کشور برای غنی سازی اورانیوم در خاک خود تأکید کرده بود، ادعا کرد: «مقام رهبری ایران خیلی روشن اعلام کرده که ایران نمی خواهد برنامه هسته ای نظامی اش را از میان ببرد. من امیدوارم که دولت بالاخره حاضر شود با کنگره بنشیند و بر اعمال تحریم های بیشتر بر ایران به نتیجه برسد.» اد رویس در آوریل 2014، در پنل گفتگویی در «بنیاد آزادی دیوید هارویتز» با موضوع برنامه هسته ای به اصطلاح نظامی ایران، ادعا کرد: «ایران مانند کره شمالی، به مذاکرات به مثابه فرصتی برای تقویت برنامه هسته ای خود نگاه می کند.»

در فوریه 2015، رویس در گفتگو با هیو هویت، مجری محافظه کار رادیویی اظهار کرد که از نظر وی تصویب مجوز استفاده از قوای نظامی در کنگره علیه ایران، که به رئیس جمهور ایلات متحد اجازه می دهد حملات نظامی علیه ایران ترتیب دهد، «ایده خوبی» است.

در مارس 2015، زمانی که کشورهای 5+1 به توافق هسته ای با ایران نزدیک تر شده بودند، رویس درسخنرانی ای که در گردهمایی سالانه «کمیته روابط عمومی اسرائیل و آمریکا» موسوم به «آیپک» ایراد کرد، از این لابی ذی نفوذ درخواست کرد به کنگره در تصویب قانونی برای مداخله در مذاکرات هسته ای با ایران کمک کنند، موضوعی که در آن زمان کاخ سفید با آن مخالف بود. وی در آن جلسه اظهار کرد: «ما می خواهیم در روند مذاکرات تأثیر بگذاریم. ما به دنبال این هستیم تا شرایط مورد نظر خود را در توافقنامه بگنجانیم. ما به کمک شما احتیاج داریم تا نظر نمایندگان را برای امضای این قانون جلب کنید.»

اد رویس همچنین سابقه همکاری با هواداران سازمان مجاهدن خلق درا در کارنامه خود دارد. سازمان مجاهدن یک گروه تبعیدی معارض دولت ایران است که خیلی ها آن ها را به فرق تشبیه کرده اند و سال ها در فهرست تروریستی دولت آمریکا قار داشت. رویس در ژوئن 2014 پیامی ویدئیویی را به گردهمایی هوادران مجاهدین خلق، که سالانه توسط گروه پوششی این سازمان در پاریس برگزار می شود، ارسال کرد. وی در آن پیام گفته بود: «اگر ایران و 5+1 (تیم مذاکره کننده بین المللی) ماه آینده به توافقی دست یابند که در نتیجه آن رژیم ایران اجازه پیدا کند بخش زیادی از تأسیسات هسته ای خود را حفظ کند، در آن صورت، دولت اوباما به رژیمی اعتماد کرده است که در یک دستش طناب دار و در دست دیگرش دگمه بمب هسته ای است.»  در وب سایت گروه مجاهدین نقل قول هایی از رویس ذکر شده است که به حسن روحانی، رئیس جمهمور نسبتاً میانه رو ایران که طرفدار برقراری ارتباط با غرب است، با عباراتی نظیر «دست پرورده رژیم» و «افراطی بی رحم» حمله کرده است.

در آوریل 2015، کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان که زیر نظر رویس اداره می شود، از مریم رجوی، رهبر گروه مجاهدین خلق دعوت کرد تا در خصوص داعش شهادت بدهد. دو تن  از مقامات آمریکایی که قرار بود آن ها هم در این جلسه صحبت کنند (دانیل بنجامین، مقام سابق وزارت خارجه و رابرت فورد، سفیر سابق ایالات متحده در سوریه)، پس از آن که متوجه شدند رجوی قرار است در آن سخنرانی داشته باشد، از حضور در جلسه و قرار گرفتن در کنرا رجوی خودداری کردند.

رویس از شورشیان سوری اعلام حمایت کرده است، اگرچه وی نسبت به برخی از همکاران جگ طلبش در خصوص مداخله امریکا در سوریه محتاط تر بوده است. وی مخالف فرستادن اسلحه به سوریه است؛ با این استدلال که «وقتی سایر کشورها مشتاقانه به شورشیان سوری سلاح می دهند دیگر نیازی به مداخله دولت آمریکا نیست». رویس معتقد است ایالات متحده باید در پشتیبانی از گروه های شورشی سوریه که از سایر کشورها سلاح می گیرند، دقت بیشتری به خرج دهد، زیرا به اعتقاد وی «جنگ سوریه باید بین سوری ها و ارتش آزاد ادامه داشته باشد». وی دراین خصوص در مصاحبه با واشنگتن تایمز (26 آوریل  2013) اظهار کرده است: «ضروری است که از پیوستن پیکارجویان خارجی مرتبط با القاعده یا هوادار آن ها، به شورشیان ارتش آزاد جلوگیری شود.» به نظر رویس، بهترین راه جلوگیری از پیوستن عناصر القاعده به شورشیان سوری، اعمال فشار بر قطر است،: «قطر در گذشته از جنگجویان مرتبط با القاعده در لیبی، سوریه، و سایر کشورها پشتیبانی کرده است.» رویس همچنین در سپتامبر 2013 در واکنش به برنامه های دولت اوباما برای مداخله نظامی در سوریه سخنرانی کرد و ریسک چنین اقدامی را بسیار بالا توصیف کرد.

Iran 01

طرح ادر رویس برای ممنوعیت پرداخت پول نقد از سوی دولت اوباما به ایران. این طرح در روز 25شهرویور95 در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید

با بررسی این قبیل مواضع جنگ طلبانه و خصمانه مقامات آمریکایی، این پرسش در ذهن شکل می گیرد که چه علاملی باعث می شود یک مقام عالی رتبه آمریکایی اعتبار و وجاهت خود را خرج گروهک بدنامی کند که علاوه بر قتل هزاران نفر از مردم ایران، ترور شهروندان ایالات متحده را نیز در کارنامه خود دارد. آیا مسئولین آمریکایی از میزان منفوریت منافقین در بین مردم ایران، حتی آن هایی که مخالف جمهوری اسلامی هستند، خبر ندارند؟ آیا آقای رویس و همتایان وی در دستگاه حاکمیت آمریکا گزارش های اندیشکده ها و روزنامه های معتبر این کشور درباره خصوصیات فرقه ای گروهک منافقین را نخوانده اند؟ کاش آقای رویس حداقل به این پرسش پاسخ می داد که چنانچه یک گروه تروریستی آمریکایی، در زمانی که ایالات متحده درگیر جنگ با یک کشور خارجی بود، به کشور متخاصم پناهنده می شد و اطلاعات نظامی کشورش را در اختیار دشمن قرار می داد و همدوش نیروهای دشمن بر روی هموطنان خود سلاح می کشید، در این صورت ایشان چه نوع رفتاری را در برخورد با آن گروهک اتخاذ می کرد؟ اگر یک کشور خارجی، مثلاً ایران، اعضای این گروهک را در خاک خود می پذیرفت و به آن ها اتاق و دفتر و اجازه فعالیت سیاسی می داد تا علیه ایالات متحده موضع گیری کنند، برخورد آقای رویس با آن کشور چه بود؟ این پرسش ها نمونه ای از هزاران پرسشی است که مقامات آمریکایی پیش از هرگونه تعامل سیاسی با ایران، باید به آن ها پاسخ دهند.

 

 

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31