تناقض‌های آشکار بین آمریکا و همپیمانانش در ائتلاف ضد داعش

30هرچه از تشکیل ائتلاف بین‌المللی علیه گروه تروریستی‌تکفیری «داعش» می‌گذرد، تناقضات میان آمریکا و هم‌پیمانانش و بالطبع ناکارآمدی این ائتلاف بدلیل تعارض شدید بین منافع اعضا در قبال دو بحران سوریه و عراق بیش از پیش آشکار می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی هابیلیان به نقل از خبرگزاری فارس، «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری آمریکا در جمع نظامیان آمریکایی پایگاه نظامی «فورت دیکس» با بیان اینکه ائتلاف بین‌المللی ضد داعش تحت رهبری این کشور، هیچ پناهگاه امنی برای «داعش» نمی‌گذارد، مدعی شد: «اشتباه نکنید! ائتلاف ما نمی‌خواهد این سازمان وحشی تروریستی را تضعیف کند، ما می‌خواهیم آن را نابود کنیم.»

این سخنان رئیس‌جمهوری آمریکا درحالی ایراد می‌شود که هرچه از تشکیل ائتلاف بین‌المللی و به اصطلاح مبارزه‌اش علیه گروه تروریستی تکفیری «داعش» می‌گذرد، تناقضات میان آمریکا و هم‌پیمانانش و بالطبع ناکارآمدی این ائتلاف به دلیل تعارض شدید بین منافع اعضا در قبال دو بحران سوریه و عراق بیش از پیش آشکار می‌شود.

تناقضات آشکار بین آمریکا و هم‌پیمانانش در ائتلاف ضد داعش

- عدم اتخاذ موضع قاطع از سوی واشنگتن جهت اجرای قطع‌نامه 2178 سازمان ملل در قبال کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس و ترکیه و فراتر از آن حمایت آمریکا از مواضع ترکیه در تامین خواسته‌ها و منافعش در مبارزه با داعش.

- تناقضات شدید و بزرگ حاکم بر سیاست خارجی آمریکا در قبال بحران سوریه که از یک‌ سو ادعای مبارزه با تروریسم و داعش را دارد و از سوی دیگر به این گروه و گروه‌‌های مشابه، برای براندازی نظام در سوریه متوسل می‌شود.

- نبود اعتماد و اختلاف نظر میان کشورهای عضو ائتلاف که مهم‌ترین بازتاب آن اتخاذ نکردن تصمیمات قاطع و منسجم در مبارزه با داعش و گروه‌های تروریستی است و جدیدترین نمود آن در قالب اختلاف نظر ائتلاف بر سر ادامه حملات علیه داعش به صورت هوایی یا ارسال نیروی نظامی به عراق قابل ملاحظه است و مهم‌تر از همه عدم اعتماد اعضا به جدیت آمریکا در ارسال نظامیان این کشور و ورود به جنگ زمینی با داعش است.

- بیم از هزینه‌های کلان ادامه مبارزه با داعش به ویژه در صورت اتخاذ تصمیم اعزام نظامیان و آغاز جنگ‌ زمینی با این گروه تروریستی تکفیری، در سایه بحران اقتصادی ناشی از کاهش شدید قیمت جهانی نفت که اقتصاد کشورهای تولیدکننده و صادرکننده نفت از جمله شیوخ عرب حوزه خلیج‌فارس، به عنوان اصلی‌ترین تامین‌کنندگان هزینه‌های ائتلاف، را تحت الشعاع قرار داده است.

- مواضع متناقض و متعارض آنکارا به عنوان مهم‌ترین کانون حمایت از داعش و گروه‌های تروریستی تکفیری که صرف نظر از حمایت‌های لجستیکی و نظامی حتی اراضی‌اش را در اختیار این گروه‌ها قرار داده و از یک سو هم‌سویی خود با ائتلاف را اعلام می‌کند و از سوی دیگر نمی‌تواند، از مکاسبی که از تعامل با گروه‌های تروریسی مسلح از جمله داعش به ویژه خرید نفت مسروقه و ارزان قیمتش چشم پوشی کند.

- بی‌اعتمادی ملل منطقه به صدق گفته‌ها و وعده‌های آمریکا و هم‌پیمانان منطقه‌ای و بین‌المللی‌اش در مبارزه با تروریسم و داعش.

- ادامه کمک‌های مستقیم و غیرمستقیم آمریکا و غرب به گروه‌های تروریستی چه در قالب گروه‌هایی که توسط واشنگتن گروه‌های میانه‌رو خوانده شده‌اند و چه کمک‌های نظامی و تسلیحاتی که به داعش در قالب اشتباه در رساندن کمک‌ها به ارتش عراق یا طرف‌های مورد نظر در سوریه می‌شود.

- نبود افق‌های روشن و شفاف در استراتژی آمریکا و ائتلاف بین المللی‌اش در مبارزه با داعش

- عدم حضور ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا در هیچ یک از عملیات‌های آزادسازی مناطق تحت تصرف داعش در عراق یا قرار گرفتن جدی آن در کنار کُردهای «عین العرب» یا دست‌کم واداشتن ترکیه به قطع حمایت آنکارا از داعش در حملاتش به این منطقه.

- سکوت آمریکا و ائتلافش در قبال ادامه جنایات گروه تروریستی تکفیری داعش چه در سوریه و چه در عراق به ویژه جنایاتی که علیه اقلیت‌ها و عشایر این کشورها بدست داعش رخ می‌دهد.

با این اوصاف جای این پرسش باقی است که منظور اوباما از مبارزه با داعش و وعده نابودی و فروپاشی آن چیست؟


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31