اخراج منافقین آبروی حاکمیت عراق را ثابت می کند

اسناد ومدارک واضح نشان می دهد که دستان اعضای گروهک منافقین به خون ملت و مردم بیگناه عراق آلوده است.ما فراموش نکردیم که این گروهک با خواست صدام وارد عراق شد و در خاک این کشور حضور پیدا کرد و پس از آن صدام ِ دیوانه از این گروه برای کشتن مردم عراق استفاده کرد

Khafachi

اشاره:لیلا الخفاجی نماینده مجلس عراق و عضو ائتلاف عمار حکیم است. او از جمله نمایندگان عراقی است که به شدت با اشغال نظامی آمریکا مخالف است و بارها در گفت و گوهای خود بر خروج اشغالگران از عراق تاکید کرده است. با او در مورد اخراج منافقین از عراق به گفت و گو نشستیم.

- نظرتان درباره حضور گروه تروریستی منافقین در خاک عراق و اشغال آن چیست؟

حضور گروهک تروریستی منافقین در خاک عراق از هر جهت غیر قانونی و غیر مشروع است و از ابعاد متفاوتی این موضوع قابل بررسی است. از نگاه اول در قانون اساسی عراق به صراحت وجود دارد که حضور نیروهای تروریستی وابسته به هر کشور و با هر هدفی در خاک عراق از تناقضات آشکار با قانون اساسی کشور است. همچنین تسلط یک نیرو و گروه بیگانه در خاک عراق بر بخشی از خاک عراق -که قطعا باید زیر نظر دولت مرکزی عراق باشد- یک تناقض آشکار با قانون اساسی عراق به وجود می آید و این شرایط هیچ توجیه منطقی در قانون اساسی و قوانین داخلی عراق ندارد. از نظر دوم با توجه به قوانین بین المللی و قوانینی که در تمام دنیا پذیرفته شده و احترام به حقوق داخلی و حقوق کشورها،وجود یک گروه نظامی خارجی در عراق هیچ توجیهی نمی تواند داشته باشد خصوصاً اینکه منافقین یک گروه تروریستی است و این موضوع در همه جای دنیا ثابت شده و این گروهک به عنوان یک گروهک تروریستی از نگاه مجامع و نهادهای جهان شناخته شده است.

موضوع سوم که برای ما بسیار حائز اهمیت است این است که اسناد ومدارک واضح نشان می دهد که دستان اعضای گروهک منافقین به خون ملت و مردم بیگناه عراق آلوده است.ما فراموش نکردیم که این گروهک با خواست صدام وارد عراق شد و در خاک این کشور حضور پیدا کرد و پس از آن صدام ِ دیوانه از این گروه برای کشتن مردم عراق استفاده کرد. تاریخ این گروه در خاک عراق سیاه است و ملت عراق هرگز حضور آنها را در خانه خودش نخواهد پذیرفت. پس با توجه به این شرایط، این تنها قانون قانون اساسی عراق نیست که حضور منافقین در خاک عراق را غیر قانونی می داند بلکه از هر نظر خواست ملت و دولت و حتی جوامع بین المللی خروج آنها از خاک عراق است.

- دولت عراق متعهد شده که نسبت به خروج منافقین از عراق اقدام کند فکر می کنید دولت می تواند به این تعهد خودش عمل کند؟

طبعاً ما از مجلس عراق فقط چنین انتظاری داریم و هیچ توجیه دیگری قابل پذیرش نیست. ما از دولت عراق خواستیم که تا پایان سال جاری این منطقه را تخلیه کند و منافقین از خاک عراق خارج شوند. من فکر می کنم با اینکه تا به حال تلاش های زیادی صورت گرفته ولی کوتاهی هایی هم شده. ما خواستار یک اقدام قاطع و فوری برای خروج اعضای این گروهک هستیم .من فکر می کنم اعضای این گروهک برای امنیت عراق خطرساز هستند. حتی مردم عراق هم با برگزاری راهپیمایی های مختلف احساس خودشان نسبت به آنها را نشان دادند و بارها خواستار خروج منافقین از خاک عراق شدند. دولت باید به هر شکل تلاش کند تا به این هدف دست پیدا کند و خواسته دو مجلس قانون اساسی و مردم و ملت عراق را برآورده کند این آبرو و کرامت حاکمیت عراق را ثابت خواهد کرد. ما باید در تمام بخش های خاک خودمان سلطه داشته باشیم و وجود هیچ نیرویی را در اینجا نمی پذیریم.

- آیا ایران در برخورد با منافقین با نیروهای امنیتی عراق همکاری داشته است و یا اینکه در این خصوص جلساتی بین ایران و عراق برگزار شده؟

هیچ دخالتی از سوی ایران در این ماجرا صورت نگرفته. در عراق ِ جدید همه اتفاقات و تصمیمات بر مبنای استقلال عراق صورت خواهد گرفت؛ این تصمیم هم کاملاً داخلی و در راستای حفظ امنیت و تمامیت ارضی عراق است، این متن قانون اساسی عراق است که به صراحت اجازه ورود هیچ نیرویی را به خاک این کشور نمی دهد، ما بر مبنای همین قانون اساسی به هیچ کشوری اجازه دخالت در امور داخلی خودمان را نمی دهیم و خروج منافقین از عراق هم تنها یک تصمیم و اقدام داخلی تلقی می شود. این اقدام در راستای حفظ استقلال عراق صورت می گیرد چرا که ما به دنبال جنگ و درگیری با هیچ کشوری نیستیم و نیز اجازه نخواهیم داد منافع و امنیت کشورهای دیگر در خاک عراق به خطر بیافتد این موضوع هم به هیچ کشور دیگری ارتباط ندارد.

خروج منافقین از عراق مصلحت این کشور را تامین خواهد کرد. ما می خواهیم عراق پایگاهی برای گروه ها و اقدامات تروریستی نباشد و امنیت هیچ کشوری را تهدید نکند.

هر گروه و هر تشکل دیگری با این قالب در عراق وجود داشت نسبت به اخراج آنها اقدام می کردیم و این موضوع هیچ ارتباطی با توافق و تفاهم با ایران ندارد.

- در داخل عراق شاهد هستیم که بعضی از گروه ها و جناح های سیاسی خصوصا برخی از گرو ها و حامیان ایاد علاوی و حتی شخص او تا حدودی به صورت مستقیم و غیر مستقیم از گروه منافقین حمایت کرده و حتی برخورد نیروهای امنیتی با آنها را محکوم کردند فکر می کنید دلیل این اتفاق عجیب چیست؟

بدون تعارف و با صراحت باید بگویم که متاسفانه بعضی از گروه های سیاسی دست به این اقدام زدند. نمی توانم به طور واضح بگویم که ایاد علاوی این کار را انجام داد چون من به طور روشن از او ندیدم. اما برخی از حامیان و برخی از گروه های سیاسی که متاسفانه در دولت عراق هم شرکت دارند دست به این اقدام زدند و این برای ما بسیار عجیب است. حمایت از یک گروه تروریستی به هیچ وجه قابل توجیه نیست. من می خواهم از آنها بپرسم که در حمایت از گروه های تروریستی آیا توجهی به کرامت دولت عراق هم داشتند؟ آیا توجهی هم به خون ریخته شده ملت عراق توسط منافقین در فجایع اخیر داشته اند؟! واقعاً این اتفاقات تاسف انگیز است. فکر می کنم بعضی از جناح ها ارزشی برای حق ملت عراق قائل نشدند که چنین اظهار نظری داشتند.


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29