گزارشی از عملیات دستگیری عبدالمالک ریگی

منبع: هابیلیان
۴ اسفندماه ۱۳۸۸ پس از تلاش و مدیریت اطلاعاتی چند ساله با همکاری دقیق و حساب شده وزارت اطلاعات و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی، عبدالمالک ریگی در پنجه های عدالت به دام افتاد. این عملیات برخلاف نمونه های قبلی هیچ تلفاتی نداشت. سرویس های اطلاعاتی غربی و عربی در برابر اراده سربازان گمنام امام زمان (عج) سر تعظیم فرود آوردند. آنچه در ادامه می آید گزارشی از این عملیات است:


عبدالمالک ریگی در طول سالهای فعالیت خود تحت حمایت و پوشش گسترده دستگاهای اطلاعاتی غربی و عربی قرار داشت. وی علی رغم داشتن تابعیت ایرانی، شناسنامه پاکستانی و گذرنامه افغانی هم داشت. با همین گذرنامه در چند سفر به عربستان سعودی به بهانه انجام فرایض حج، با برخی از نیروهای امنیتی عربستان سعودی و شخصیت های وهابی دیدار کرد و مورد حمایت گسترده این دولت قرار گرفت.
این شرور، علاوه بر ارتباط با سرویس های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل، با سرویس های اطلاعاتی منطقه و برخی از کشورهای اروپایی نیز ارتباط داشت.

رویای استعماری بلوچستان بزرگ:

ریگی در فروردین ۸۷ با فرمانده ناتو در افغانستان دیدار کرد. در این دیدار، فرمانده ناتو پیشنهاد بلوچستان بزرگ را به ریگی داد. این فرمانده همچنین کمپ القاعده در کوه های سرباز افغانستان را برای استقرار به ریگی نشان داد و از او خواست تا سلسله عملیات جدیدی علیه ایران انجام دهد. این شرور همچنین در خرداد۸۷ با کمک آمریکایی ها و انگلیس، از طریق جبل الطارق به یکی از کشور های اروپایی سفر کرد تا با گفتگو با مسولین این کشور نسبت به عملیات تروریستی در درون ایران اقدام کند.

شناسایی در عربستان و فرار:

در آذر ۸۷ ماموران اطلاعاتی ایران در موسوم حج وی را شناسایی کردند و بر اساس توافقنامه بین جمهوری اسلامی و عربستان سعودی، مقامات اطلاعاتی کشورمان برای دستگیری شرور شرق کشور با مقامات سعودی وارد مذاره شدند، اما عربستان طفره رفت و ریگی از این کشور خارج شد. ماموران امنیتی ایران وی را تا فرودگاه کشور مقصد تعقیب کردند (پاکستان). اما پوشش امنیتی آمریکا، ریگی را از تور نیروهای امنیتی ایران خارج کرد.

شناسایی در افغانستان و آغاز عملیات:

روز ۳ اسفند ۸۸ وی در یکی از پایگاه های آمریکا در افغانستان حضور پیدا کرد و سپس برای مذاکرات مهمی با مقامات آمریکا به امارات پرواز کرد، غافل از این که زیر نظر مأمورن وزارت اطلاعات ایران قرار دارد و حتی عکس وی در این مقر توسط نیروهای اطلاعاتی ایران گرفته شده است. مطابق برنامه ریزی شیطانی، قرار بود ریگی از امارات به قرقیزستان برود و پس از دیدار با مقام آمریکایی (ریچارد هالبروک) در پایگاه نظامی ماناس، از انجا به یکی از کشورهای اروپایی سفر کند تا مقدمات عملیات های تروریستی بعدی را فراهم کند.

شناسایی در دوبی و آغاز عملیات شکار:

در روز ۴اسفند ۸۸ صفحه اطلاعات پرواز دوبی تنها اطلاعات یک پرواز به پایتخت قرقیزستان را ثبت کرد. قرار بود هواپیمای خطوط (قرقیزستان ایر کمپانی) با پرواز شماره (۴۵۴) در ساعت ۲۲:۴۵ دقیقه سوم اسفند از دوبی به مقصد بیشکک قرقیزستان پرواز کند. اما این پرواز با ۳ساعت و ۱۹ دقیقه تاخیر در ساعت ۲:۴۵ دقیقه بامداد از فرودگاه دوبی انجام شد. دلیل این تاخیر شناسایی شکار بود. این تاخیر نیاز بود تا نیروی هوایی فرصت بیشتری برای هماهنگی داشته باشند. لذا تیم امنیتی ایران که در فرودگاه دوبی حاضر بود، موجب تاخیر پرواز در دوبی شد تا مقدمات کارها در تهران، اصفهان، بندر عباس و زاهدان فراهم شود.
سرانجام، ریگی به همراه محافظ شخصی و نفر دوم گروهش (حمزه) سوار بر دام متحرک خود شد. اما به غیر از این افراد، یک تیم امنیتی ایران نیز بدون برانگیختن هرگونه حساسیت سوار پرواز دبی بیشکک شده بودند.

شکار خفاش بی رحم:

در طول عملیات تعقیب ریگی، به دلیل نگرانی از شنود و بهره برداری دشمن از ابزارهای الکترونیکی، هیچ پیام و کلامی از طریق رسانه های متداول مبادله نشد.
تماس تلفنی از دوبی به بندر عباس دارای عبارتی با مفهوم ارسال ایمیلی به قصد تهران بود و دقایقی بعد، جنوب ایران در وضعیت شکار قرار گرفت. البته عده ای از مامورین امنیتی ایران نیز با برخاستن پرواز، بازهم فرودگاه دوبی را ترک نکردند، چرا که احتمال بازگشت هواپیما به فرودگاه وجود داشت.
پس از قرار گرفتن هواپیما در فضای ایران، ماموران امنیتی کوشیدند که خلبان هواپیما را متتقاعد کنند که بدون اطلاع به خدمه پرواز و مسافرین در فرودگاهی در مرکز ایران فرود اضطراری داشته باشد، اما با عدم تمکین وی مواجه شدند. خلبان پس از تماس با فرودگاه دوبی رسما از دستور فرود سرپیچی کرد (اینکه چرا مقامات دوبی دستور عدم نشستن هواپیما را دادند خود، علامت سوال است؛ که باید رمز گشایی شود، چون معمولا در این گونه مواقع هواپیما به سرعت فرود می آید).
پس از سرپیچی خلبان، ناگزیر چند فروند هواپیمای شکاری نیروی هوایی ارتش به آسمان بر خواستند و اقدام به رهگیری هواپیما کردند. آنها دوباره از خلبان خواستند پرواز را در یکی از شهر های ایران فرود آورد. اما خلبان باز هم امتناع کرد. در نتیجه هواپیمای جنگی نیروی هوایی با شلیک تیر به وی هشدار دادند که راهی جز فرود اضطراری ندارد.
در این هنگام که ریگی متوجه اتفاقات غیر طبیعی در هواپیما شده بود تلاش کرد اقدامی برای نجات خود انجام دهد. اما عملیات بی هوش کردن او به وسیله سرنگ، با چنان سرعتی از سوی یکی از خانم های تیم اطلاعاتی ایران انجام شد که فرصت هیچ واکنشی به او و همراهانش نداد. محافظان قرقیز او نیز حتی فرصت تغییر مکان خود را پیدا نکردند.
خلبان در نهایت به واسطه اقدام قهرآمیز خلبان های شکاری ارتش، مجبور به فرود شد و در ساعت ۲:۴۴ دقیقه بامداد چهارم اسفند ۸۸، بوئینگ ۷۳۷ حامل ریگی و همراهانش در بندرعباس بر زمین نشست و ماموران اطلاعاتی توانستند خونخوار شرق کشور را بی آنکه کوچکترین آسیبی به دیگران برسد دستگیر کنند.
ریگی بر این باور بود که به مرد نامرئی دنیای تروریست ها (اسامه بن لادن) تبدیل شده و همانطور که سازمان سیا، قادر به دستگیری او نیست، نیروهای اطلاعاتی ایران نیز نخواهند توانست مدل ایرانی بن لادن را دستگیر کنند. اما وقتی به هوش امد متوجه تغییر احوال خود شد. بابهت زدگی، دست بند بر دستان داشت و مأموری را کنار خود می دید که مراقب اقدام او به خودکشی بود.
بلافاصله پس از عملیات، هواپیمای قرقیزی، از بندر عباس به سوی مقصدش پرواز کرد و ریگی و همراهانش با یک هواپیمای اختصاصی ارتش به سوی تهران منتقل شدند.

پیام دستگیری ریگی :

عملیات دستگیری ریگی یک عملیات کاملا غافل گیرانه بود که محصول ماهها فعالیت اطلاعاتی گسترده و پیچیده در منطقه، بویژه خاک افغانستان و پاکستان بود و عمق اشراف اطلاعاتی ایران را به تمام تحرک دشمن در مرزهای خود نشان داد.
خبر دستگیری بدون تلفات ریگی دنیا را بهت زده کرد و دیوید میلیبند سیاست پیشه کهنه کار بریتانیایی این اتفاق را نشانه اقتدار دستگاه اطلاعات ایران دانست.
دستگیری این جنایت کار نشان دهنده اقتدار و تسلط کامل جمهوری اسلامی بر اوضاع کشور و منطقه بود. مهم ترین پیام این عملیات این بود که دشمنان اقتدار نظامی و امنیت ایران بدانند، هرکس نسبت به مردم ایران دچار جنایتی شود، هیچ جا و منطقه ای برای وی نمی تواند امن باشد.