روباه پیر، کارگردان نمایش شورش!

منبع: ماهنامه راه‌نما(مطالعات بین‌المللی تروریسم)

از اواسط سال ۱۳۸۳ تعدادی عناصر تجزیه طلب قومی عرب خوزستان خارج از کشور از جمله سیدصباح موسوی، سیدطاهر آلنعمه، جبهه دموکراتیک خلق عرب احواز، مقیم انگلیس، کانادا و سوریه و همچنین تعدادی دیگر از عناصر تجزیه طلب قومی عرب مقیم انگلستان که با ایجاد تشکلی موسوم به حزب تضامن اهوازی، موضوع جداسازی خوزستان و تشکیل کشوری به اصطلاح عربی را دنبال میکنند، از طریق کانال تلویزیونی ماهواره ای بت نهرین (برنامه های تلویزیونی: ۱. شبکه الاحواز تحت نام MRTV؛۲. شبکه الاهواز؛ ۳. شبکه الاحوازیه) و دیگر شبکه‌های اینترنتی، فعالیتهای تبلیغی و عملیات روانی را در راستای اهداف فوق دنبال میکنند.

در تاریخ۱۴اسفند۱۳۸۳، برنامه تلویزیونی مزبور از همکاری برخی مقامات انگلیسی با این جریان و راه اندازی تشکلی تحت عنوان «الصداقه الاحوازیه،البریطانیه»، گروه دوستی اهواز و بریتانیا، با مسئولیت یک خبرنگار انگلیسی به نام دانیل برت خبر دادند.

افرادی مانند عدنان طرفی، جلیل شرهانی، رسول طرفی، موسی شریفی و منصور اهوازی که از سردمداران برنامه فوق میباشند، با سرویس امنیتی انگلستان در ارتباط بوده و از طریق آنان خطدهی میشوند.

قبل از وقوع بحران، افرادی ناشناس بهصورت غیرقانونی از کشور خارج شده و در استان میسان کشور عراق با شیخمحمد عباس العریبی عامل سرویس انگلیس دیدار و در خصوص اوضاع خوزستان صحبت کردهاند. محمد عباس العریبی از منابع فعال مخابرات در رژیم بعث و درحال حاضر از منابع مخابرات جدید عراق و جاسوس انگلیس است.

این شبکه ها با بکارگیری شیوههای مختلف تبلیغاتی و طرح مسائل کذب و بی پایه و اساس، به مسائل قومی عربی دامن زده و مردم عرب خوزستان را به تحریک و تهییج قومی واداشته‌اند. در داخل استان نیز برخی از عناصر وابسته به این جریان از جمله طاهر تمیمی، معروف به ابوعباس مرتبط با جبهه دموکراتیک خلق عرب، برنامه های این شبکه های تلویزیون ماهواره ای و اینترنتی را بر روی نوارهای ویدئویی و لوحهای فشرده ضبط و به همراه اعلامیه های دریافتی از گروههای تجزیه طلب قومی عربی، آنان را در مناطق عمدتاً عرب نشین شهرهای استان توزیع میکردند.

اوج این فعالیتها و بروز اغتشاشات در مناطق و شهرهای عرب نشین استان خوزستان در تاریخ۱۷فروردین۱۳۸۴ به دنبال انتشار سندی جعلی با طبقه بندی خیلی محرمانه مربوطه به سال ۱۳۷۶ با امضای سیدمحمدعلی ابطحی رئیس وقت دفتر ریاست جمهوری خطاب به سازمان برنامه و بودجه مبنی بر قصد جمهوری اسلامی برای تغییر ساختار جمعیت عرب خوزستان، دریافتی از برنامه های شبکه ماهوارهای «بت نهرین» و سپس انتشار در سطح نسبتاً گسترده ای از مناطق مختلف عرب نشین استان یعنی آبادان، خرمشهر، ماهشهر، شادگان، سوسنگرد و به ویژه شهرستان اهواز، بوده است. بازتابهای منفی اقدامات این شبکه و عوامل مرتبط به آن در پخش این سند منجر به تحریک احساسات قومی و اقدامات خشونت آمیز در مناطق عرب نشین از مورخه۲۶فروردین۱۳۸۴ شد که شامل اقداماتی نظیر حمله به چندین بانک، آتش زدن و تخریب اموال دولتی و غیردولتی، آتش زدن لاستیک در سطح خیابانها، سنگ‌پرانی و بعضاً حمله مسلحانه به نیروهای انتظامی، انتشار اعلامیه علیه نظام، نصب برچسبهایی منقوش به پرچم الاحواز بر روی دیوار و درِ منازل، به هوا فرستادن بالن همراه با نصب پرچم الاحواز بر آن و... توسط عناصر دستگیر شده و برخی از اهالی ساکن در این مناطق که عمدتاً نوجوان و جوان بودند، صورت گرفت.

از اتفاقات موازی با جریانهای فوق، انفجار حدود ۱۱ فقره بمب از مورخه۲۲خرداد۱۳۸۴ الی ۴بهمن۱۳۸۴ در برخی از مراکز دولتی و غیردولتی شهر اهواز طی این مدت بوده است که متأسفانه تاکنون منجر به شهادت ۱۸ نفر و مجروح شدن حدود ۲۵۰ نفر از شهروندان بیگناه شده است.