چگونگی شکل‌گیری سازمان حزم

منبع: ماهنامه راه‌نما(مطالعات بین‌المللی تروریسم)



عادل سویدی و حبیب نبگان از عناصر قومگرا، تجزیه طلب و تروریست عرب خوزستان و مقیم کشورهای هلند و دانمارک، در راستای انسجام گروههای تروریستی تجزیه طلب مقیم خارج از کشور در اویل سال ۲۰۱۰ میلادی همزمان با سالروز تولد جمال عبدالناصر در قاهره، طی یک کنفرانس رسانه ای تأسیس گروهی به نام سازمان ملی آزادی بخش اهواز (حزم) را اعلام نمودند.

این گروه ائتلاف چهار تشکل، سازمان ملی اهواز(عربستان)، مقاومت ملی آزادی بخش اهواز، جبهه العربیه لتحریر الاهواز، حرکه النضال العربی لتحریر الاهواز و یکصدوبیست نفر از به اصطلاح مبارزان عرب دیگر میباشد.

درباره نقطه تشکیل این گروه در بیانیه حزم آمده است:

«سعی داریم براساس معیارهای میثاق نامه ملی اهواز، تا حدودی به توسعه سیاسی و عقیدتی دست یابیم. این میثاق نامه در تاریخ ۱۶سپتامبر۲۰۰۸(۲۶شهریور ۱۳۸۷) میان برخی از احزاب و شخصیتهای فرهیخته اهوازی منعقد شد.» اعضای این میثاق نامه به نتایج سیاسی ذیل دست یافتند:

«اعضای میثاق نامه بر این مسأله متفق القول شدند که نام میثاق نامه به «سازمان آزادی بخش ملی اهواز (حزم)» تغییر یابد. بنابراین، سازمان حزم نتیجه فعالیتهای جنبشهای عضو میثاق نامه ملی اهواز است که در کنار هم برای تأسیس چنین تشکیلاتی بی دریغ تلاش نمودند. در نتیجه حزم یک سازمان یا تشکل جدیدالتأسیس نیست.»

عادل سویدی در پاسخ به این سؤال که هدف این گروه چه میباشد؟ چنین پاسخ میدهد که:

«هدف جنبش مبارزه با ادامه اشغال سرزمین عربی اهواز است که از سال ۱۹۲۵ به دست اشغالگران فارس افتاد و آنان سعی در گسترش فرهنگ خود در اهواز دارند. تأسیس این سازمان نیز گامی دیگر در راه آزادسازی این سرزمین است. مشکل ما با نظام حاکم در ایران نیست، بلکه با دولتهای ایران است که از سال ۱۹۲۵ تاکنون ملت اهواز را سرکوب نموده و به این ملت اجازه نمیدهد که از حقوق و مطالبات خود دفاع کند.»

حزم با الهام از سازمان آزادی بخش فلسطین در راستای بین المللی و رسانه ای کردن قضایای مردم عرب استان خوزستان، جلب توجه، اعتماد، حمایت مادی و غیرمادی سازمانهای بین‌المللی و اتحادیه عرب و تشدید اقدامات تروریستی در داخل کشور به ویژه مناطق عرب نشین استان اعلام موجودیت نمود.

برخی از فعالان جریان تجزیه طلبی عرب خوزستان در سایتهای اینترنتی خود از تصمیم حزم مبنی بر قرار دادن مقر دائمی خود در قاهره خبر داده و اعلام نمودند که نمایندگان آن به طور رسمی درخواست خود را تقدیم وزارت امور خارجه این کشور نموده و طی آن خواستار تشکیل کنفرانسی جهت اعلام موجودیت این سازمان شدند. عادل سویدی در این رابطه اظهار داشت: این سازمان میخواهد مقر خود را در این کشور بنا نهد، زیرا مصر دارای تاریخ و فرهنگی عمیق است. در همین راستا، حبیب جبر نبگان، رئیس کمیته اجرایی این سازمان اظهار داشت: با توجه به شرایط حاکم بر ملت و سرزمین اهواز و سیاستهایی که رژیم علیه آنها اعمال میکند، اتحاد و همبستگی جنبشهای اهوازی یکی از الزامات اساسی در مبارزات اهوازیان بود و انتخاب مصر برای مقر دائمی این سازمان به هیچ عنوان تصادفی نبوده بلکه یاد و خاطره دوره ناصری همچنان در اذهان فرزندان امت عرب زنده است.

مراسم آغاز به کار این سازمان با سخنرانی دکتر عبدالصمد شرقاوی از حامیان جنبشهای عربی در مصر آغاز و بیان گردید که: این سرزمین عربی تنها با مقاومت مسلحانه آزاد میگردد. همانگونه که جمال عبدالناصر، رهبر فقید مصر تأکید نمودند آنچه با زور و خشونت از کف رفت تنها با خشونت و مبارزه مسلحانه باز گردانده میشود. شرقاوی همچنین از فرزندان امت عربی خواست تا از مقاومت ملت عراق، اهواز و فلسطین حمایت کنند.

پس از دکتر شرقاوی، عادل سویدی، نماینده سازمان ملی آزادی بخش اهواز بیانیه جنبشهای اهوازی عضو سازمان حزم را قرائت نمود. در این بیانیه آمده است:

«سازمان آزادی بخش ملی اهواز، از تمام سازمانهای بین المللی و حقوق بشر میخواهد جلوی جنایاتی که علیه فرزندان ملت اهواز اعمال میشوند را بگیرند. این سازمان مبارزات خود را برای آزادسازی میهن خود توسعه میدهد و خواستار دستیابی فرزندان این ملت به حقوق خود است و در این راستا از هیچ تلاشی فرو گذار نخواهد کرد.»

پس از عادل سویدی، دکتر محسن خلیل سفیر دولت سابق عراق در اتحادیه عرب طی سخنانی به اهمیت وحدت میان نیروهای مقاومت اهوازی اشاره نمود و خواستار حمایت کشورهای عربی از مقاومت اهوازیان و عراقیها شد.

در ادامه حبیب جبر نبگان رئیس سازمان آزادی بخش ملی اهواز، طی پیامی تلفنی بخشهایی از تاریخ اهواز را برای حاضران در اجلاس بازگو نمود و اظهار داشت: این سرزمین بیش از ۳۲۴ کیلومتر مربع مساحت دارد و حدود ۸۰درصد از نفت و ۹۵درصد از گاز ایران در این منطقه قرار دارد. وی افزود اتحاد جنبشهای اصلی اهوازی سیاستی راهبردی بود که باید اتخاذ میشد. در پایان نیز وی خواستار پیوستن همه به مقاومت ملی اهواز، برای آزادی کامل سرزمین اشغالی اهواز شد.

از سوی دیگر، دکتر خالد مسالمه، کارشناس مسائل اهواز نیز در این مراسم اظهار داشت: مسأله اهواز باید مورد توجه تمام کشورهای عربی قرار گیرد زیرا این سرزمین بیش از۹۰ درصد از ثروتهای ایران را در اختیار دارد و ایران این ثروتها را در راه ضربه زدن به کشورهای عربی به کار میگیرد.

این فعالان خواهان کمک کشورهای عربی جهت آزادسازی این سرزمین عربی! شدند. عادل سویدی در مراسم یادشده از اتحادیه عرب درخواست نمود که همانگونه که مسئولیت بحران فلسطین را برعهده گرفته مسئولیت قضیه اهواز را نیز بر عهده بگیرد. وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اهوازیان اساساً شهروندانی ایرانی هستند که اقدام به تشکیل جنبشهای جدایی طلب نموده اند اظهار داشت: اهواز یک سرزمین عربی مستقل بوده و سازمان ملل نیز به موجودیت آن اعتراف میکند. امیر این منطقه شیخخزعل کعبی بوده و کنسولگریهای کشورهای مختلف در این سرزمین حضور داشته و همچنین سفرایی که به ایران اعزام میشدند، هیچ ارتباطی با مناسبات دیپلماتیک اهوازیان نداشتند. به اعتقاد ما حضور ایران در اهواز نامشروع بوده و اشغالگران باید این سرزمین را ترک کنند.

مشی مبارزاتی سازمان حزم


مبارزه سازمان ملی آزادی بخش اهواز دارای اَشکال متعددی است که از جمله میتوان به مبارزات سیاسی مسالمت آمیز و مقاومت مسلحانه اشاره داشت. مقاومت اعضای سازمان تنها به عملیاتهای مسلحانه محدود نمیشود، بلکه شامل مبارزات فرهنگی نیز میگردد.

عادل سویدی در مصاحبه با سایت اینترنتی الشرقالاوسط در راستای جلب حمایت خارجی به صراحت از کشورهای عربی و غربی میخواهد که در راستای سیاستهای ایران ستیزانه از این جریان حمایت کنند:

«با توجه به موقعیت استراتژیک اهواز و ثروتهای فراوان این اقلیم، بیشک حمایت از ملت عرب اهواز، میتواند مانع مهمی برای مقابله با خطر نفوذ ایران باشد.»

بعد از چند ماه تشکیلات جبهه العربیه لتحریر الاحواز در اطلاعیهای جدائی خود را از این تشکیلات اعلام نمود.