مردم خوزستان در جنگ تحمیلی آزمایش بسیار درخشانى به یادگار گذاشتند

منبع: ماهنامه راه‌نما(مطالعات بین‌المللی تروریسم)
«... جنگ تحمیلى، هشت سال به طول انجامید؛ یعنى از سال ۱۳۵۹ تا سال ۱۳۶۷. در این مدت، شما مردم شجاع و دلاور این استان، در معرض این امتحان بسیار دشوار قرار داشتید. البته دشمن، جنگ را بر خوزستان تحمیل نکرد، بر ایران تحمیل کرد و همه ایران در مقابل او قیام کردند تا از کشور دفاع کنند. اما خوزستان در معرض سختترین و شدیدترین ضربات دشمن قرار گرفت و بیشترین فاجعه آفرینى به وسیله دشمن در این استان واقع شد و مردم این استان، از زنان و مردان و حتى افراد مسن و نوجوانان، در معرض امتحانى بسیار سخت واقع شدند، تا جنگ تمام شد. بیش از همه مردم کشور، مردم استانهاى مرزى و بیش از همه استانهاى مرزى، استان خون بار خوزستان، رنج جنگ را تحمل کرد ... شما مردم عزیز خوزستان، یکبار در ماجراى جنگ تحمیلى و یکبار قبل از ماجراى جنگ تحمیلى، در دهها سال توانسته اید از خود آزمایش بسیار درخشانى را در تاریخ به یادگار بگذارید.» (بیانات در اجتماع بزرگ مردم اهواز، ۱۸اسفند۱۳۷۵)
استان خوزستان هشت سال دشوارى را تحمل کرد و ایستاد
«... دوران جنگ تحمیلى را همه مىدانند. هیچکس نیست که نداند مردم خرمشهر و آبادان و مردم شجاع و غیور و مؤمن اهواز یا دزفول و دیگر شهرهاى این استان، در مقابل دشمنى که مى خواست ملت شهرها را خالى کند، چه عکس العملى نشان دادند. جوانان، پیرمردان، مردان و زنان ایستادند و مبارزه کردند و جنگیدند. من در سوسنگرد، یک زن مسلمان شجاع را دیدم که مردم سوسنگرد مىگفتند او در هنگام حضور نیروهاى متجاوز در این شهر، با چوب دستىِ خود، چند متجاوز را به خاک انداخته و نابود کرده است! در سرتاسر این استان ممتَحن و مجرّب، مردان و زنان و خانواده ها، شهری ها و روستایی ها، عشایر عرب و لُر و بختیارى و مردم فارس که در این استان هستند، همه و همه در کنار یکدیگر و دست در دست هم، در مقابل متجاوزان ایستادند. البته ملت ایران به کمک استانهاى مرزى آمد، در این شکى نیست و آزمایش بزرگ، آزمایش ملت ایران بود. اما چه کسى است که نداند استانى که در کنار مرز است، در مقابل اولین حملات دشمن، چه شکنجه و درد دشوارى را تحمل مىکند و این استان، هشت سال این دشوارى را تحمل کرد و ایستاد و فداکارى نمود.» (بیانات در اجتماع بزرگ مردم اهواز، ۱۸اسفند۱۳۷۵)
مردم مؤمن و علماى خوزستان، در مقابل تجاوز انگلیسی ها ایستادگى کردند
«... در دوران قبل از انقلاب اسلامى، یعنى شاید هفتاد، هشتاد سال قبل از این، باز مردم مؤمن و علماى خوزستان، در مقابل تجاوز انگلیسیها ایستادگى کردند. آن هم یک تجربه دیگر است. مردم این استان، در چنین کارهاى بسیار باعظمت و پرشکوهى، سابقه دارند. البته همچنان که همه مى دانند، آحاد ملت ایران به برکت اسلام توانستند در طول جنگ تحمیلى، در همه شهرها و استانها شگفتى بیافرینند. مردم این استان، در درجه اول در مقابل دشمن این ایستادگى را کردند. بعد از دوران جنگ تحمیلى هم باز در این استان، تلاش و کار سازندگى، جزو بهترین نمونه هاى سازندگى در سرتاسر کشور بوده است.» (بیانات در اجتماع بزرگ مردم اهواز، ۱۸اسفند۱۳۷۵)
مردم خوزستان، مسلمان، ایرانى و در مقابل متجاوزین ایستادگى میکنند
«... من امروز که با جمعیت عظیم شما مواجه شدم، آثار محبت، لطف، مهربانى و صفا را مثل همیشه در چهره شما مردم عزیز اهواز و شما مرد و زن عزیزى که از شهرها و روستاهاى مختلف آمدید و این استقبال گرم و پرشور را به عمل آوردید و این اجتماع بزرگ را در اینجا تشکیل دادید، مشاهده کردم. شما خاطره هاى متعددى را در من احیا کردید. این، همان اهواز سال ۱۳۵۸ است. در آن موقع که من به این شهر آمدم، وقتى بود که مردم اهواز با کمال غیرت و استقامت نسبت به انقلاب مى جوشیدند و انقلاب را مثل جان خودشان دوست مى‌داشتند. عدهاى تحریک شده بهوسیله قدرتهاى بیگانه و با استفاده از شعارهاى فریبنده، در میان مردم افتاده بودند، شاید بتوانند قومیتها را دامن بزنند و اختلاف ایجاد کنند. بعضى به اسم عرب و بعضى به اسم غیرعرب، ایجاد اختلاف مىکردند. مردم، عجم و عرب ندارند. مردم در دوران انقلاب، مثل پارههاى فولاد در مقابل دشمن ایستادند. خصوصیت این مردم، مسلمان بودن، ایرانى بودن، ایستادگى در مقابل متجاوز و در کنار هم بودن است.» (بیانات در اجتماع بزرگ مردم اهواز، ۱۸اسفند۱۳۷۵)
ملت ایران براى تشیع، وامدار دو مجموعه انسانى اهواز و جبل عامل است
«... مردم استان خوزستان از روز اول، محبت اهلبیت علیهم السلام را در دل خود پروراندند. من نکته اى را به شما بگویم. ملت ایران، مکتب اهل بیت را از دو جا گرفته است. در واقع، همه ملت ایران براى تشیع، وامدار دو مجموعه انسانى هستند: یکى اهواز است و یکى جبل عامل. در ایران، یکى از مراکز محدود و معدودى که از هزارودویست سال قبل، پایگاه مکتب اهل‌بیت بود، همین شهر اهواز شما و منطقه خوزستان است که همیشه تشیع و دین و محبت و معارف اهل بیت را گرفته و آن را به بقیه مردم ایران منتقل کرده است. عده اى مى خواستند بین این مردمى که با این خصوصیات تاریخى، عربشان، فارسشان، لرشان، دزفولىشان، شوشترىشان، از قومیتهاى مختلفشان، با لهجه هاى گوناگونشان در کنار هم ایستاده اند، اختلاف بیندازند که بحمدالله تیرشان به سنگ خورد.» (بیانات در اجتماع بزرگ مردم اهواز، ۱۸اسفند۱۳۷۵)
قومیت و نژاد نباید به یکپارچگى صفوف مردم خدشه وارد کند
«... آنچه که میخواهم به همه شما برادران و خواهران بگویم، دو مطلب است: یکى در درجه اول اهمیت است، یکى هم در درجه بعد. آنچه که مهمتر است، این است که در سرتاسر کشور اسلامى ما و میان همه این ملت سرافراز، آن چیزى که از روز اول انقلاب، بلکه از پیش از انقلاب تا امروز، موجب شده است که دشمن نتواند هدفهاى خود را عملى کند، عبارت از وحدت کلمه اقشار مختلف مردم است؛ یعنى اتحاد همه قومیتهاى ایرانى، همه برادران و خواهران، همه قشرها، همه لهجهها، همه زبانها، همه استانها. وحدت بر محور افکار و رهنمودهاى انقلابى اسلام که بهوسیله امام بزرگوار مطرح شد و پایههاى این حکومت و این نظام را بهوجود آورد و به فضل پروردگار از روز اول، روحانیت مبارز و انقلابى و مردمى، ذهنها را با این افکار آشنا کرد. این، توصیه و حرف اول من به شما مردم عزیز خوزستان است. شما بحمدالله از خودِ خوزستان، روحانیت انقلابى و خوشسابقه و امتحان داده خوبى در این استان دارید. شرط اصلى این وحدت در استان برقرار است؛ یعنى عناصر مؤمن در سرتاسر استان، این وحدت را تجربه کردهاند. باید وحدت کلمه را همچنان که در گذشته بوده است، حفظ کنید. زبان، لغت، قومیت و نژاد در استان، هیچ نباید به این یکپارچگى صفوف شما مردم عزیز اندکى خدشه وارد کند. این، آن مطلب مهمتر و اساسیتر است. به همه ملت ایران هم این توصیه را مىکنیم و به فضل پروردگار، ملّت ایران هم همیشه پاسخ مثبتى داده است و در آینده نیز خواهد داد.» (بیانات در اجتماع بزرگ مردم اهواز، ۱۸اسفند۱۳۷۵)
جوانان خوزستان تأثیر خود را در حراست از استقلال کشور نشان داده‌اند
«... جوانان خوزستان و اهواز از جمله مجموعههاى کمنظیرى هستند که تأثیر خود را در حراست از استقلال کشور، انقلاب اسلامى و عزت ملى نشان دادهاند؛ این را ما در اهواز و مناطق اطراف آن و در سرتاسر خوزستان شاهد بودهایم. هنوز هم در میان چهرههاى بسیار درخشانى که من از طول دوران دفاع مقدس در یاد دارم، چند چهره برجسته اهوازى وجود دارند که یاد آنها را هرگز فراموش نمىکنم.» (بیانات در دیدار جمعی از جوانان اهواز، ۸مرداد۱۳۸۲)
همه قومیتهاى ایرانى با وحدت کلمه راه مبارک استقلال کشور را ادامه دهند
«... آن روز هم مردان ما، زنان ما، قومیتهاى مختلف ما، عرب ما، فارس ما، ترک ما، کُرد ما، لُر ما، بلوچ ما، در سرتاسر کشور روى دفاع از شرف و هویت و استقلال کشور و مقابله با استکبار و ایادى او در داخل متمرکز شدند و در این راه توفیق به دست آوردند. امروز هم همین است. عرب، فارس، ترک، بلوچ، کُرد، لُر و همه قومیتهاى ایرانى، متمسک به حبل اسلام و با وحدت کلمه، همین راه مبارک را ادامه دهند.» (بیانات در دیدار جمعی از جوانان اهواز، ۸مرداد۱۳۸۲)