یکی از شیوه های اساسی شناسایی خرده فرهنگ ها ، مطالعه زبان رایج و لحن گفتاری و نوشتاری آن است ، سازمان منافقین خرده فرهنگی سیاسی است که زبان خاصی را برای برقراری ارتباط تدارک دیده است .
اساساً هر چه یک خرده فرهنگ در مناسبات خود به شکل بسته تر عمل کند ، فرهنگ گویشی ویژه ای را تولید می کند که با فرهنگ غالب ( فرهنگ کل ) تفاوت خواهد داشت، شاید بتوان بخش اعظمی از این سیاق گفتارها را " لوترا " نامید .
لوترا زبان عامیانه و گاه رمز شده ای است که در میان اعضای یک فرهنگ رواج دارد ، از آنجا که سازمان منافقین نوعی خرده فرهنگ مجزا و بسته سیاسی است ، زبان گفتاری و نوشتاری ویژه ای یافته است که کنکاش آن برای محققان و افراد دخیل در موضوع خالی از لطف نخواهد بود .
به هر تقدیر سه مؤلفه عمده موجب شده است نوعی لحن گفتاری و فرهنگی ویژه در سازمان مذکور رواج چشمگیری یابد ، به عبارت دیگر لحن کلام شفاهی و نوشتاری سازمان ناشی از سه مؤلفه است :
1. مشی سیاسی ( مبارزه مسلحانه ) .
2. قالب بسته فرقه ای .
3. اقتضائات عمومی خرده فرهنگ ها .
واژه ها و اصطلاحاتی که در این مجموعه به کار گرفته است ، تماماً از طریق بررسی متن و محتوای نشریات و کتب سازمان و نیز برنامه های دیداری و شنیداری آن ( رادیو و شبکه تلویزیونی ) استخراج گردیده و یا با مطالعه مدارک و دست نوشته های آنها برداشت شده است .
تنی چند از عناصر جدا شده سازمان نیز در تهیه و گرد آوری بخشی از واژگان دخالت داشته اند ، این مجموعه حاوی برخی از کلمات رمزی ، اصطلاحات ، واژگان ، تعابیر و تکیه کلام هایی است که غالباً در شرایط پس از انقلاب اسلامی وضع شده است .
مسلماً آشنایی افراد مبتدی بدان مدخل و زمینه مناسبی برای ورود به موضوع و مطالعه آسانتر تشکیلات را فراهم خواهد آورد ، در اینجا ذکر چند نکته ضروری می نماید :
1. چنانچه در کتاب حاضر لفظ " تشکیلات " آمده است ، منظور تشکیلات منافقین است .
2. در توضیح هر واژه ممکن است واژه یا اصطلاح دیگری ذکر شده باشد که برای خواننده مفهوم نباشد ، در این صورت می بایست به توضیح آن در جای دیگر کتاب مراجعه نماید .
3. برخی واژگان ممکن است در ذهن خواننده معنی و مفهوم دیگری داشته باشد ، لیکن در این کتاب هدف صرفاً بیان معنی آن واژگان از نظر گروهک منافقین بوده است . |