
چندی پیش بود که برخی محافل سیاسی در اتحادیه اروپا زمزمه قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست گروههای تروریستی این اتحادیه مطرح کردند. این اقدام در ادامه رفتار دولت آمریکا در سال 2019 بود؛ یعنی زمانی که دونالد ترامپ، در یک اقدام بیسابقه در نظام بینالملل، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که یکی از ارکان رسمی نظامی کشور است در لیست گروههای تروریستی آمریکا قرار داد. گرچه این تلاشها در اتحادیه اروپا راه به جایی نبرد و در هفته گذشته تعدادی از مقامات اروپایی از جمله مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر امورخارجه آلمان رسما از منتفی شدن این اقدام سخن گفتند، ولی شاید بد نباشد که به همین بهانه و در آستانه میلاد امام حسین (علیهالسلام) و روز پاسدار تنها به برخی اقدامات سپاه پاسداران در زمینه مبارزه با تروریسم نگاهی بیندازیم.
شاید اگر مقابله با تروریسم سازمان یافته و هدفمند رژیم صهیونیستی در کرانه شرقی دریای مدیترانه را به عنوان مهمترین دستآورد مقابله با تروریسم سپاه پاسداران بدانیم، سخن گزافی نباشد. به واقع رژیم صهیونیستی بزرگترین سیستم تروریستی دولتی در منطقه غرب آسیا است که ترورهای هدفمند آن بارها و بارها در کشورهای منطقه حادث شده است. لبنان، سوریه، عراق و ایران بارها صحنه ترورهای دولتی رژیم صهیونیستی بوده است؛ از این رو تشکیل و تجهیز گروههای مقاومت در مرزهای فلسطین اشغالی توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و انداختن طناب دار بر گردن این رژیم در مرزهایش از جمله مهمترین اقداماتی بود که سبب شد اقدامات شرورانه و تروریستی این رژیم به شدت محدود شده و کاهش یابد.
کمتر کسی است فتنه داعش را در اوایل دهۀ 90 شمسی به خاطر نیاورد. پس از شروع بحران در کشور سوریه و جنگ در این کشور و سر برآوردن گروهکهای تروریستی تکفیری، اقدامات گروه تروریستی داعش به خاطر میزان خشونت و نوع جنایات در سرخط خبرها قرار گرفت. خشونت این گروه تروریستی به حدی بود که کمتر گروهی حاضر به مقابله با آنها بود تا جایی که در پی هجوم آنها به غرب عراق و شهر موصل، این شهر به سرعت از نیروهای نظامی عراقی خالی شد و با کمترین مقاومت تسلیم این گروه تروریستی شد. در آن برهه بود که ایالات متحده به همراه تعدادی دیگر از کشورها با تشکیل یک ائلاف درصدد مقابله با فرزند نامشروع خودشان برآمدند. با این حال سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همراه گروههای مقاومت مردمی منطقه نیز جبهه دیگری را علیه این گروه تروریستی ایجاد کرد که به اذعان دوست و دشمن آنچه سبب نابودی شجره خبیثه داعش شد، تلاشهای جبهۀ مقاومت و شهدای این جبهه بود.
برخورد با گروهکهای تروریستی نیز از جمله اقدامات مؤثر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. گروهکهای تروریستی همچون منافقین، جندالشیطان (جندالله)، جیشالظلم (جیشالعدل)، پژاک، کومله و دموکرات بارها ضرب شصت این نهاد نظامی را چشیدهاند. پس از شهادت شهید صیاد شیرازی در فروردین 78 به دست گروهک منافقین بود که در یک عملیات موشکی مقر این گروهک در عراق توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موشکباران شد. همچنین این نهاد در اضمحلال گروهک جندالشیطان نقش پررنگی داشته است.
مقابله موشکی چندین و چندباره با گروهکهای تروریستی پژاک و کومله و دموکرات در کردستان عراق نیز سبب شده است که این گروهکها خواب خوشی نداشته باشند که آخرین آنها موشکباران مقر این گروهکها در پاییز گذشته بوده است.
این کارنامه که اندکی است از آنچه این نهاد انقلابی در طول عمر 44 سالهاش برای مقابله با تروریسم انجام داده است، نشان میدهد که نه تنها ایران که منطقه غرب آسیا بخش اعظمی از امنیتش را مدیون مجاهدت پاسداران و گروههای مقاومت مردمی است.
نه تنها غرب آسیا بلکه امروز باید اروپا نیز به احترام مجاهدتهای پاسداران و گروههای مقاومت در برابر تروریستها که سبب تامین امنیت اروپا نیز شد دست بر سینه گذاشته و کلاه از سر بردارند.