چراغعلی حقدوست در سال 1314 در شهرستان ملکان آذربایجان شرقی بهدنيا آمد. وی تحصیلاتش را در سوم ابتدایی رها کرد و به شغل نقاشی ساختمان مشغول گردید. وی با خانواده و مخصوصاً پدر و مادرش بااحترام رفتار میکرد. چراغعلی ازدواج کرد که ماحصل این ازدواج دو پسر و یک دختر میباشد. چراغعلی فردی سختکوش بود و اهل عافیتطلبی نبود. وی اوقات فراغتش را با خواندن ادعیه و کتب مذهبی و صلهرحم میگذراند. وی از مدتها قبل از پيروزی انقلاب در صف مبارزان عليه رژيم طاغوت قرار گرفته بود.
چراغعلی عكس، اعلاميه و نوارهای حضرت امام (ره) را سالها پيش از انقلاب در خانهاش جاسازی كرده بود که به نوعی نهضت امام خمینی (ره) را پشتیبانی میکرد. علاقه زیادی به امام (ره) داشت تا جایی كه در زمان تبعيد حضرت امام (ره) در عراق به كربلای معلّا و زيارت مرقد مطهر امام حسين (ع) رفته بود وليكن موفق به ديدار حضرت امام (ره) نشده بود. اظهار تأسف زيادی میکرد و همیشه از اين فرصت ازدسترفته با ناراحتی ياد میكرد. وی در راهپيماییها حضوری فعال داشت و در راه پيروزی انقلاب اسلامی مرارتهای زيادی را متحمل گرديد و بعد از پيروزی انقلاب نيز بعد از فرمان حضرت امام (ره) در خصوص تشكيل ارتش بيست ميليونی به عضويت بسيج درآمد و در لباس مقدس بسيجی مشغول حفظ و حراست از آرمانها و ارزشهای مقدس اسلام و انقلاب گرديد.
چراغعلی حقدوست سرانجام در 19مهر1359 در جريان حمله گروهک تروریستی دمکرات به يكی از پايگاههای بسيج در خيابان دانشكده اروميه بهشهادت رسید.