Dënimi i Muxhahidine Halk në Bashkimin Evropian

Qershor 2003

 Emma Edwin Zëdhënësja e Komisionit të Evropës për Marrëdhënie me Jashtë rreth cështjes së arrestimit të anëtarëve të Muxhahidine Halk (MKO,MEK) në Francë tha se kjo cështje i përket Francës.Ajo shtoi se Organizata e Muxhahidinëve ndodhet në listën e grupeve terroriste të BE-së dhe se ne e dënojmë terrorizmin në të gjitha format e tij.

20 Dhjetor  2007

Bashkimi Evropian edhe një herë tjetër Muxhahidinët (Këshillin Kombëtar të Qëndresës,Ushtrinë Clirimtare,Grupin Raxhevi  etj.) i vendosi në listën e grupeve terroriste.Në ditën e enjte të 20 Dhjetorit të vitit 2007 Bashkimi Evropian publikoi një listë të re me emrat e personave dhe organizatave terroriste.Ky dokument u publikua zyrtarisht nga BE-ja me datën 22 Dhjetor të vitit 2007.Me anë të këtij dokumenti Organizata e Muxhahidine Halk dhe të gjitha organizatat të lidhura me të u bënë të njohura si grupe terroriste.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur

Më të shikuarat

Regjisorët dhe studuesit e historisë iraniane në një emision televiziv

Shumë nga krimet makabre të Muxhahidine Halk nuk mund t’i shfaqësh në një film

Milam Arjai- një ish-anëtar i Organizatës Muxhahidine Halk

Dështimi i Organizatës Muxhahidine Halk duke u zhvendosur nga Franca në Shqipëri

Diskutimi i mëngjesit në Sobhe Tus me Drejtorin e Përgjithshëm të Shoqatës Habilian

Muxhahidinët Halk janë plotësisht në gatishmëri të shërbimeve sekrete amerikane dhe izraelite

Mas’ud Khodabandeh, ish-anëtar i rangut të lartë i MKO-së/Huffington Post

Anëtarët e Organizatës Muxhahidine Halk janë skllevër modern

Sejid Muhamedjavad Hasheminejad, Sekretar i Përgjithshëm i Shoqatës Habilian

Lufta kundër terrorizmit diskriminohet përsëri