چرا کشتار لاس‌وگاس، تروریستی اعلام نشد؟

Lasvegas

حادثه تیراندازی در «لاس وگاس» را که ۵۹ کشته و ۵۲۹ زخمی برجا گذاشت، مرگ‌بارترین تیراندازی تاریخ آمریکا توصیف می‌کنند. بلافاصله اف‌بی‌آی که اسناد رسمی آن ثابت می‌کند این مرکز تاکنون از بیش از ده هزار مسلمان آمریکایی را به اتهام ارتباط با تروریسم بازجویی کرده و به منازل مسکونی مسلمانان یورش برده است، تایید کرد که عامل این کشتار هیچ ارتباطی با گروه‌های تروریستی‌ ندارد. به گفته اف‌بی‌آی عامل تیراندازی، مردی به نام استیفن پداک است. او یک «شکارچی تک‌رو» و یک «فرد محلی» بوده است.

چنین رفتاری از سوی اف‌بی‌آی‌ به ما ثابت می‌کند که اتهام «تروریسم» به‌طور انحصاری درباره مسلمانان به کار می‌رود و دیگران از این اتهام پاک و مبرا و به عنوان بیماران روانی، مستحق درمان هستند. واقعیت این است که هر بار که یک سفید پوست، چه با انگیزه سیاسی و چه با انگیزه‌های دیگر، اقدامی خشونت بار با استفاده از اسلحه انجام می‌دهد، رسانه‌های جمعی و سیاستمداران آمریکایی، همین خط مشی را دنبال می‌کنند. این گونه روایت کردن، کاملا مشخص و قابل پیش بینی است. بر خلاف تحریک پذیری دونالد ترامپ هنگامی که یک مسلمانان در آمریکا و در هر نقطه از جهان، مرتکب اقدام تروریستی می‌شود، در مواقعی که یک سفید پوست دست به چنین عملی می‌زند، وی در بیانیه‌های خود، خود دار و مراقب است.

رئیس جمهور آمریکا در ماه‌های اخیر به بهانه تامین امنیت در آمریکا ، با دامن زدن به احساسات بیگانه ستیزی تلاش کرده بود مانع ورود خارجی ها، مهاجران و حتی پناه جویان شود، در حالی که عامل کشتار لاس وگاس نه خارجی، نه مهاجر تبار و نه مسلمان بوده است. در حقیقت ضارب و مضروب هر دو قربانی فرهنگ لجام گسیخته خشونت در آمریکا و آزادی سلاح در این کشور بودند. آمریکا تنها کشور در جهان است که دسترسی به سلاح را در قانون اساسی خود تضمین کرده است و هر تلاشی برای محدودسازی آن عملی مغایر با قانون اساسی به شمار می‌آید. ضمن این که گردش مالی عظیم تولید و فروش اسلحه در آمریکا که بخشی از آن در قالب اعانات انتخاباتی به جیب سیاستمداران سرازیر می‌شود، امکان تغییر را در قوانین مربوط به حمل سلاح دشوار می‌کند اما به نوشته ایندیپندنت، در تمامی موارد تیراندازی‌های صورت گرفته از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، عامل تیراندازی نه یک مسلمان از کشوری دیگر بلکه یک سفید پوست آمریکایی بود.

براساس بررسی‌های اندیشکده "نیو آمریکا" بین سال‌های 2001 تا 2015 نیز شمار آمریکایی‌هایی که به دست گروه‌های افراط‌گرای سفیدپوست راستگرا به قتل رسیده‌اند بیشتر از آمریکایی‌هایی بود که در حملات افراد مدعی اسلام‌گرایی کشته شده‌اند. به نظر می‌رسد تهدید واقعی برای آمریکا نه از سوی مسلمانان کشورهای دیگر بلکه از سوی شهروندان‌ خود این کشور است.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31