محمد سيد المحدثين

نام و نام خانوادگی: سیدمجید سیدالمحدثین (معروف به محمد)

نام پدر: عبدالحسین

تاریخ تولد: 1334/07/28

محل تولد: کاشان

شماره شناسنامه: 650

کد ملی: 1261620208

Mohadesin031104 Copyمحمد(مجید) سيد المحدثين که هم اکنون از دهکده اورسوراواز فرانسه مسئوليت کميسيون خارجه شورای ملی مقاومت را عهده دار می باشد، از فرماندهان و مسئولين طراز اول سازمان مجاهدین خلق است.

او متولد سال ١٣٣4 شمسی و از یک خانواده مذهبی می باشد. پدر او یکی از روحانيون مرتبط با آیت الله خمينی و آیت الله طالقانی بوده و در شهر قم سکونت داشت. او تا ١٨ سالگی زمانيکه تحصيلات متوسطه را به پایان می رساند در شهر قم و در منزل پدرش سکونت داشته و بدليل محيط مذهبی پيرامون خانواده اش با خانواده بنيانگذاران مجاهدین آشنا می گردد.

در شهریور سال ١٣۵٠ شمسی هنگاميکه بنيانگذاران مجاهدین دستگير شده و در زندان بسر می بردند،خانواده های آنان برای اعتراض به حکومت پهلوی در منزل روحانيون برجسته قم به اعتصاب می نشستند. این محيط و انگيزه های مذهبی باعث شد که او به سمت مجاهدین گرایش پيدا کرده و آرزوهایش را از طریق آنان جستجو نماید.

محدثين در خاطرات اش می گوید؛ بدليل اینکه پدر من روحانی و ساکن شهر مذهبی قم بود.با روحانيون سرشناس مخالف حکومت شاه آشنایی داشتم.من با خانواده آیت لله خمينی،آیت لله بهشتی،آیت لله یزدی،آیت لله مطهری و … آشنایی نزدیک داشتم. خيلی از آنها به منزل ما می آمدند و پدر مرا از نزدیک می شناختند.ما با آنها رفت و آمد خانوادگی داشتيم. منزل آیت لله یزدی در کنار خانه ما بود. آیت لله اشراقی شوهر دختر آیت لله خمينی روبروی منزل ما زندگی می کرد.همسر احمد خمينی از فاميل های دور ما بود.

محمد محدثين در سال ١٣۵١ شمسی ( ١٩٧٢ ميلادی) به تهران نقل مکان کرده و در رشته مهندسی برق وارد دانشگاه صنعتی آریامهر می شود. با اینکه در دبيرستان فرد درس خوانی بوده،اما به محض ورود به دانشگاه و بدليل جاذبه های سازمان مجاهدین و مبارزه با حکومت شاه، تحصيلاتش را رها نموده و به فعاليت با سازمان مجاهدین می پردازد. اولين مسئوليتی که از طرف رابط مجاهدین به او سپرده می شود، اداره نمازخانه دانشگاه است،تا به این شکل اولين اقدام حرفه ای در ارتباط با سازمان مجاهدین را آغاز نماید.

محمد سيد المحدثين در سال ١٣۵۴ شمسی در ارتباط با ترور مستشاران نظامی آمریکا در تهران دستگير می شود. او با گذراندن سه سال محکوميت در زندان های اوین، قصر و قزلحصار سرانجام در آبانماه ١٣۵٧ همراه با اولين گروه زندانيان آزاد می گردد.

از سال 1358-1360

با آزادی آخرین دسته از زندانيان سياسی در اواخر دیماه سال ١٣۵٧ شمسی، بازسازی تشکيلات مجاهدین به رهبری مسعود رجوی و موسی خيابانی صورت می گيرد. آنها تا سقوط کامل نظام سلطنتی در ٢٢ بهمن ١٣۵٧ شمسی به فعاليت های مسلحانه پرداخته و در استقبال از ورود آیت الله خمينی به تهران شرکت داشتند. پس از انقلاب ٢٢ بهمن ١٣۵٧ شمسی، مسئوليت قسمت بزرگی از بخش اجتماعی مجاهدین به محمد سيد المحدثين سپرده شد.

محمد محدثين در جریان جاسوسی سعادتی برای کا.گ.ب شوروی از همدستان مرتبط با او بود. همچنين در جریان اشغال سفارت آمریکا در تهران با بسيج هواداران و اعضای مجاهدین تلاش می کرد نقش ضد آمریکایی سازمان را بارز کرده و از جمهوری اسلامی درخواست محاکمه و اعدام کارکنان سفارت آمریکا را داشت. او به همراه محمد ضابطی، مهدی ابریشمچی، مهدی کتيرایی و شمار دیگری از فرماندهان ارشد مجاهدین در سازماندهی هواداران بر عليه مسئولين حکومت نوپای جمهوری اسلامی نقش داشته و از برگزار کنندگان اصلی تظاهرات مسلحانه ٣٠ خرداد و ۵ مهر ١٣۶٠ می باشد.

محمد سيد المحمدثين از جمله فرماندهانی بود که در روز ٣٠ خرداد هدایت جنگ مسلحانه در خيابان های مرکزی تهران را به عهده داشت. در این روز چندین تن از طرفين درگير کشته ، زخمی و دستگير شدند. از فردای ٣٠ خرداد ١٣۶٠ شمسی، محمد محدثين همراه با دیگر فرماندهان ارشد به ترميم بخش اجتماعی پرداخته و تيم های ترور را در خيابان های تهران فعال می کنند.

محمد رضا کلاهی صمدی عامل انفجار حزب جمهوری اسلامی در ٧ تير ١٣۶٠ شمسی که چند سال بعد در اورسوراواز پناه گرفته بود، از افراد زیر مجموعه بخش اجتماعی محمد محدثين و از تحت مسئولين دست چندم او بود. او پس از ضربه ١٩ بهمن ١٣۶٠ شمسی که منجر به مرگ موسی خيابانی، اشرف ربيعی و ٢١ تن دیگر گردید به فرانسه گریخته و در کنار مسعود رجوی در اورسوراواز مستقر شد.

از سال ١٣۶٠ به بعد - دیپلماسی انقلابی یا دیپلماسی فریب و تطهير

با آغاز فعاليت های مسعود رجوی در فرانسه و اروپا،محمد محدثين مسئول ستاد سياسی مجاهدین و بعدها با حفظ سمت به عنوان مسئول کميسيون سياسی شورای ملی مقاومت برگزیده شد.کار ستاد محدثين پيشبرد دیپلماسی مجاهدین در عرصه سياسی،تبليغات،،جذب افراد خارجی،ارتباط گيری و فعاليت در بين پارلمانترها بود تا با تاثير گذاری بر روی آنها دولت ها را وادار به حمایت از مجاهدین نماید. او به موازات عمليات تروریستی در داخل ایران،با سازماندهی ستاد سياسی مجاهدین در کشورهای مختلف اروپایی،آمریکایی و عربی،به ارگان های حقوق بشری و پارلمان ها نفوذ کرده و با قربانی جلوه دادن تيم های ترور،لابی گسترده ای را در جلب حمایت برای مجاهدین براه انداخت.او در این باره معتقد است که دیپلماسی مجاهدین یک دیپلماسی انقلابی بوده و از بطن ایدئولوژی رهبری آنان سر باز کرده است.

او در خاطرات اش می گوید؛ دیپلماسی مجاهدین از مرداد ١٣۶٠ در فرانسه توسط مسعود رجوی پایه گذاری شد.او می گوید دیپلماسی ما،دیپلماسی از پایين به بالا است.منافع و اصول خودش را درست تشخيص می دهد و از همانها نيز دفاع می نماید.در واقع این مردمان کشورها هستند که از ما حمایت می کنند،نه دولت ها.به همين دليل اهل زد و بند هم نيست که چيزی بدهد و مابه ازاء آن چيزی بدست بياورد! ما با جلب توجه افکار عمومی،با جلب توجه پارلمان ها ، با بکارگيری و بخدمت گرفتن، واستفاده از دستگاه قضایی این کشورها با دولت هایشان مقابله می کنيم تا منافع مان را تامين نمایيم!

برخلاف گفته های محدثين، تاریخ ٣٠ ساله ارتباط سياسی مجاهدین با کشورهای اروپایی و آمریکایی نشان داده است که آنان برای تطهير خودشان از گفتن دروغ ابایی ندارند. به جرات می توان گفت اکثریت قریب به اتفاق حاميان غربی مجاهدین را کسانی تشکيل داده اند که فقط برای دریافت پول و هدیه به آنان پيوسته اند. از مروین دایملی و رابرت توریسلی و ده ها نماینده مجلس تا ادوارد رندل در آمریکا همگی اعتراف نموده اند که هدایای نقدی قابل توجهی از مجاهدین دریافت نموده اند.

دیپلماسی نظامی-ایدئولوژیک

در سال ١٣۶۵ شمسی با اخراج مجاهدین از فرانسه او نيز به همراه ستاد سياسی اش به عراق منتقل شده و دیپلماسی نظامی را با دیپلماسی سياسی جایگزین ميکند. این مرحله از کار محدثين که با پشتيبانی کامل سازمان اطلاعات و امنيت عراق صورت می گرفت، به فعاليت گسترده برای جلب حامی در کشورهای عربی، آفریقایی، آمریکا و سازمان های فلسطينی اختصاص می یابد.

در پناه صدام حسين او روابط بسيار گرمی را با کویت،عربستان سعودی،امارات متحده عربی،مصر،اردن،فلسطين،مراکش،الجزایر و … برای مجاهدین فراهم می آورد.روابط گرم ستاد تحت مسئوليت محمد محدثين با سازمان اطلاعات عربستان سعودی منجر به دعوت از مسعود رجوی برای همکاری با عربستان می شود.او در سال ١٣۶۶ شمسی مسعود رجوی و برخی مسئولين ارشد مجاهدین را در سفر به مکه و مدینه همراهی می نماید.مسعود رجوی برای جلب حمایت سعودی ها با جانشين سازمان اطلاعات و امنيت عربستان طی چند روز به مذاکره می پردازد که متعاقب آن حمایت های بی دریغ سعودی ها در کنار صدام حسين، بنيان های مالی مجاهدین را سرشار می نماید. از هنگام استقرار رهبری مجاهدین در عراق،دیپلماسی نظامی محدثين نقش بارزتری را در پيشبرد اهداف مجاهدین ایفا می نماید.در اکثر ملاقات ها با صدام حسين،سازمان اطلاعات و امنيت و سران حزب بعث در کنار مسعود رجوی،مهدی ابریشمچی،محمود عطایی،محمود مهدوی،ابراهيم ذاکری،عباس داوری و مهدی براعی قرار دارد.او یکی از هفت فرمانده اصلی رجوی بوده که در عرصه های سياسی،نظامی،تشکيلاتی و ایدئولوژیک،تشکيلات رجوی را بارور نموده و از پيشبرندگان استراتژی مجاهدین در عمليات تروریستی از عراق بر عليه ایران می باشد.

با گسترش عمليات های نظامی مجاهدین از عراق به داخل ایران،دیپلماسی او تبليغ و تطهير تروریسم رجوی است.او در تمامی عمليات های بزرگ مجاهدین لباس نظامی و رزم پوشيده و علاوه بر تبليغات سياسی،فرماندهی نظامی بخشی از عمليات ها را نيز بعهده داشته است.او در عمليات تسخير شهر مهران(چلچراغ)،عمليات تسخير اسلام آباد و کرند(عمليات فروغ جاویدان)،عمليات کردکشی سال ١٩٩١ در مناطق کفری،طوزخورماتو،سليمان بک،جلولاوخانقين مستقيما شرکت داشته و بسياری را به کشتن داده و یا کشته است.در عمليات فروغ جاویدان که از ٣ تا ٧ مرداد ماه سال ١٣۶٧ شمسی صورت گرفت او و همسرش فاطمه رمضانی و اعضای ستاد سياسی اش لباس رزم پوشيده و فرماندهی چند تيپ زرهی و پياده را بعهده داشتند.از مجموع ۴٨٠ نفری که او و همسرش فرماندهی ميکرد،بدليل نداشتن دانش نظامی بطور کامل منهدم گردیده و فقط تعداد انگشت شماری از آنان توانستند جان خود را نجات داده و به عراق بازگردند.در این عمليات اکثر قریب به اتفاق کسانيکه دولت فرانسه به گابن اخراج کرده و در مذاکرات سال ١٣۶۶ با محمد سيد المحدثين و مهدی ابریشمچی به فرانسه بازگشته بودند،شرکت داشته و تعداد قابل توجهی از آنان کشته و زخمی شدند. نقش بارز دیگر او در تشکيلات مجاهدین،دفاع و ترویج انقلاب ایدئولوژیک است.او بعنوان یک مسئول ایدئولوژیک برای بخش زیادی از اعضای مجاهدین دراورسوراواز، بغداد و پادگان اشرف نشست های ایدئولوژیک برگزار کرد.

در این انقلاب که مرحله اول آن در سال ١٣۶۴ شمسی با ازدواج مریم قجرعضدانلو با مسعود رجوی آغاز شده بود،در سال ١٣۶٨ شمسی با طلاق و جدایی اجباری خانواده ها از یکدیگر تداوم یافت.بسياری از اعضای مجاهدین در آن ایام مسئله دار شده و تحت برخورد و زیر فشارهای روانی قرار گرفتند.او نقش بسزایی در برخورد با افراد خواهان جدایی داشته و مشکلات قانونی و سياسی زیادی برای اعضای خواهان جدایی از تشکيلات مجاهدین فراهم ساخت.

بنا به گفته بسياری از جداشگان که هم اکنون در اروپا زندگی می کنند،محدثين علاوه بر شرکت در نشست های تعيين تکليف افراد که با تحقير ، شکنجه روحی و تهدید به مرگ همراه بود،در وخامت وضع آنان سهيم می شد.همچنين بدليل توانایی های سياسی،لابی گسترده در اروپا ،پول زیاد، ابزارها و اشخاصی که به خدمت گرفته بود، در بدنام کردن افراد خواهان جدایی نقش بسيار مهمی ایفا می کرد.

او در نشریات و ارگان های تبليغاتی مجاهدین در مقابل هر عضو جداشده یا خواهان جدایی علنا موضع گيری نموده و تهدید می کرد که نخواهد گذاشت عضو جداشده از مجاهدین در اروپا براحتی زندگی کرده و فعاليت افشاگرانه داشته باشد.او در همکاری با مهدی ابریشمچی و ابوالقاسم رضایی نقش بسيار مهمی در شيطان سازی بر عليه افراد جداشده از مجاهدین در فرانسه و اروپا ایفا نموده است.

در زمان صدام، محدثين به عنوان وزیر خارجه رجوی! هفته ای یک بار از بغداد به واشنگتن رفت و آمد می کرد. در آن زمان منافقین تنها گروه در عراق بودند که سازمان سیا با آن در ارتباط بود.

وی در زمان دستگیری مریم رجوی در سال 2003 از کسانی بود که به طور تشکیلاتی به منافقین ابلاغ کرد که برای خودسوزی در اروپا ثبت نام کنند.

محدثين از کسانی است که در هنگام ديدار منافقين با سران حزب بعث و در هنگام دريافت کمک های مالی صدام حسین در قبال خدماتی که برای او انجام دادند حضور داشته است. او در صحبتی خصوصی در رابطه با مؤثر بودن فعالیت های جاسوسی گروه متبوعش می گويد:

"يقينا مجاهدين تنها گروهی بود که به طور همزمان به راهروهای قدرت در واشنگتن و سطوح بالای رژيم عراق دسترسی داشته است و می تواند به غرب کمک کند!".


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29