اعتقاد قطعی دارم در ترور شهید مطهری، سیا یا موساد اسرائیل به گروه فرقان خط داده است

گفت‌وگو با مهندس مصطفی کتیرائی

*آقای الویری همچنین در مصاحبه خود با مجله چشم انداز آقای لطف الله میثمی می‌گوید که این‌ها با هیچ سازمان خارجی ارتباط نداشتند؟

_ متأسفانه آقای الویری در‌‌ همان مصاحبه می‌گوید: در گروه فرقان هیچ گونه عامل خارجی دخالت نداشت و کار آن‌ها صرفاً بر مبنای اعتقاد و نگرش خاص مذهبیشان بود... اگر عواملی در این‌ها وجود داشت باید نمودهایی از آن‌ها بروز می‌کرد و باید از نظر تمکن و امکانات مالی، قدرت مانور بیشتری برای آن‌ها ایجاد می‌کردند، در حالی که آن‌ها در ‌‌نهایت تنگدستی و کمبود امکانات زندگی می‌کردند
مسلماً بر اساس آماری که ارائه شد، این نظریه هم صحیح نیست و عجیب آنکه سخن از کمبود امکانات به میان می‌آید در حالی که در‌‌ همان مصاحبه پس از ذکر علت قطع همکاری با آن فرقه از قول آقای الویری آمده است که: دیگر برای توزیع و نگهداری کتاب‌های آن‌ها آمادگی نداشتیم، به یاد دارم چند صد هزار جلد کتاب آن‌ها نزد ما باقی ماند که کتاب‌ها را معدوم کردیم.
خوب سازمانی که امکانات مالی ندارد، چگونه فقط چند صد هزار جلد کتاب با هزینه‌های گزاف چاپ می‌کند و آن‌ها را علاوه بر خودشان و دیگران در اختیار سازمان فلاح هم که توسط ایشان و آقای مهندس محمد رضوی و حمید فغفور مقربی و حسین شیخ عطار و چند نفر دیگر اداره می‌شد، قرار می‌دهد؟
آیا با امکانات کم و با در آمد اضافی چند دانشجو و جوان بیکار، می‌توان برای این همه کتاب کاغذ تهیه نمود و آن‌ها را چاپ و صحافی کرد و در اختیار یک گروه دیگر گذاشت که به رایگان توزیع کند؟

و باز عجیب‌تر آنکه ایشان مدعی می‌شوند که آن‌ها از جایی درآمد کسب نمی‌کردند و در ‌‌نهایت نتیجه تیتر مصاحبه ایشان در مجله چشم انداز این می‌شود که گویا این‌ها خلوص مذهبی و خط مشی نادرست داشته‌اند.
*پس از حوادث اوایل انقلاب و کشب کودتای نوژه که توسط سلطنت طلبان پی ریزی شده بود و سپس آغاز ترورهای فرقان و سپس خط مشی مسلحانه سازمان منافقین، آیا جنابعالی در جمع بندی‌های خود هیچ نوع ارتباطی را بین این حوادث به ویژه اقدامات تروریستی فرقان و تحریکات خارجی تصور نمی‌کنید؟
_ من در تحلیل‌ها و بررسی‌های سیاسی‌تاریخی خود به این جمع بندی رسیده‌ام که بی‌تردید رهبری این فرقه علاوه بر عناصر و سازمان‌های ضد انقلاب داخلی، با عناصر سیا و جاسوسان بیگانه هم ارتباط داشته و از آن‌ها برای اجرای توطئه‌های خائنانه خط می‌گرفته و حتی به آن‌ها وعده ترور هفتگی می‌دهد.
برای مستند ساختن سخن خود، بی‌مناسبت نیست که از یک شاهد عینی معتبر نقل قول کنم. برادر عزیزمان جناب آقای جواد منصوری که در آن ایام مسئولیت فرماندهی سپاه پاسداران را به عهده داشت و سپس معاونت فرهنگی وزارت امور خارجه را اداره می‌کرد و پس از آن به عنوان سفیر ایران در پاکستان و چین انتخاب شد، در این امر هم عقیده اینجانب است.
و در مصاحبه‌ای می‌گوید: اعتقاد قطعی دارم در ترور شهید مطهری، سیا یا موساد اسرائیل به گروه فرقان خط داده است. من مطمئنم که گروه فرقان با سفارت آمریکا رابطه داشت. در آن زمان سیا و موساد در تجزیه و تحلیل‌های خود به این نتیجه رسیده بودند که پس از امام به احتمال قریب به یقین آقای مطهری جانشین ایشان خواهد بود. پس بهتر است که ایشان را از میان برداریم. به نظر من گروه فرقان به وجود آمد تا دشمن از این گروه استفاده و سران انقلاب را بزند.
*آیا در لانه جاسوسی درباره ارتباط این گروه با سفارت آمریکا سندی وجود داشته است؟

_ اتفاقاً به دنبال اشغال سفارت آمریکا اسنادی به دست آمد که دلیلی روشن بر ارتباط همه جانبه یک طلبه قدیمی! با سفارت و وعده ترورهای هفتگی! وی به وزارت خارجه آمریکا بوده و به طور محرمانه مخابره شده است. نمونه‌ای از این اسناد به شرح زیر است:
محرمانه
از سفارت آمریکا در تهران
به وزارت امور خارجه و فوری
«یکی از دوستان قدیمی دفتر سیاسی که یک طلبه قدیمی است و سال گذشته مسئول مرکز بحث‌های ایدئولوژیک برای شاگردانش بود، یک دید خلاصه‌ای از فرقان داد. یازده نفر از شاگردان قدیمی این شخص عضو گروه فرقان در تهران هستند. تعداد اعضای گروه فرقان چهل الی پنجاه نفر می‌باشد.
آن‌ها ترکیبی از چپ گرا‌ها و راست گرا‌ها هستند، اگر چه بیشتر آن‌ها نامتعادل هستند. به جز بعضی از افراطیون اغلب آن‌ها اصول اسلامی را قبول دارند و احساس می‌کنند که ترور راهی است که آن‌ها از دست روحانیونی که با نظرات آن‌ها هماهنگی ندارند خلاص می‌شوند. یکی از اعضای فرقان افتخار می‌کرد که آن‌ها در نظر دارند خراب‌کاری را با ترور هفته‌ای یک روحانی شروع کنند و تا رسیدن به موفقیت ادامه دهند.»
اشکال در این است که در اینکه موفقیت چقدر می‌تواند باشد، به توافق نرسیدند. منبع بیان داشت اعضای گروه فرقان که با آن‌ها در تماس است، توجه‌شان را به اهداف داخلی معطوف کرده‌اند.
در اینجا باید اشاره کنم که رابط سفارت با فرقان شخصی به نام ویکتور تام‌ست بوده که به هنگام اشغال سفارت و گروگان گیری به وزارت خارجه ایران پناهنده شد و به رغم درخواست رسمی و کتبی دادستانی انقلاب اسلامی از وزارت خارجه ایران برای بازجویی از وی در رابطه با ماجرای فرقان، سرپرست وقت وزارت خارجه ایران یعنی آقای صادق قطب‌زاده از تحویل او به دادستانی خودداری نمود و او که به عضو اصلی فعال شبکه جاسوسی سیا در ایران و حلقه وصل سیا با فرقان بود، به کمک سفارت کانادا در ایران به سلامتی به واشنتگتن برگشت!
در مورد اسناد به دست آمده از سفارت آمریکا، خانم دکتر معصومه ابتکار که در تسخیر سفارت نقشی به عهده داشت، در کتاب خود می‌نویسد:... در ساختمان مرکزی ده‌ها سند سری و فوق سری مربوط به سلطنت‌طلبانی یافتیم که در ترور شهروندان عادی و مأموران کمیته دست داشتند.
تکان‌دهنده‌ترین اسناد درباره گروهی سیاسی به نام فرقان بود. فرقان گروه کوچکی متشکل از نوجوانانی بود که حتی از ابتدایی‌ترین شناخت درباره اسلام بی‌بهره بودند، چه رسد به بینش لازم درباره مسائل معاصر.
رهبران این گروه به اعضا آموخته بودند که قتل شخصیت‌های مذهبی، موقعیت آن‌ها را بهبود می‌بخشد، با همین فکر دو تن از رهبران برجسته مذهبی، آیت الله مرتضی مطهری و آیت الله محمد مفتح توسط آن‌ها به شهادت رسیدند.
مردم معتقد بودند گروه فرقان را عناصر خارجی حمایت و هدایت می‌کنند، اسنادی که در سفارت به دست آمد، درستی گمان مردم را ثابت کرد. این اسناد نشان می‌داد آمریکا از طریق اشخاص ثالث با گروه فرقان تماس گرفته بود.
حجم هزاران سندی که از فایل‌ها و گاو‌صندوق‌های سفارت بیرون آمد آن قدر زیاد بود که ما را چندین ماه به خود مشغول کرد، با این دو بشکه کاغذ رشته رشته شده‌ای که در اتاق مخابرات وجود داشت، فکرمان را مشغول می‌کرد، می‌دانستیم که اکثر اسناد سری و فوق سری را می‌توان در آن بشکه‌ها یافت و به هویت صد‌ها ایرانی که در زمینه‌های استراتژیک به آمریکا خدمت کرده بودند، پی برد.
و این اسناد هرگونه شک و تردیدی را در مورد رابطه رهبری فرقه فرقان با سفارت آمریکا و سیا، منتفی می‌سازد.
منبع: نشریه یادآور، تابستان، پاییز، زمستان۱۳۸۸ و بهار ۱۳۸۹، شماره های ۶ و ۷ و ۸.