ترور حاج‌تقی حاج‌طرخانی

علی کردی
طرح ترور حاج‌تقی حاج‌طرخانی نیز همانند ترورهای قبلی با حضور اکبر گودرزی و محمد متحدی بررسی شد. افراد دیگری چون علی اسدی و حسین قاسمی در اجرای آن نقش داشتند و محمد متحدی خود نیز در مرحله اجرا با آنها همکاری کرد.
اکبر گودرزی درباره انگیزه ترور مدعی است:
انگیزه این کار هم در اعلامیه مربوط به ترور ایشان بیان شد، به طور مشخص مسئله سرمایه‌داری و استفاده از سرمایه برای وجیه‌المله شدن و ارتباط با محافل ارتجاعی از انگیزه‌های این کار است. (بازجویی از اکبر گودرزی، ۲۱دی۵۸)
فرقان خود نیز به محبوب بودن و اقدامات عام‌المنفعه حاج‌تقی حاج‌طرخانی معترف بود، اما با نگاه کینه‌توزانه‌ای که به نیروهای انقلاب داشت، بدبینانه تحلیل می‌کرد و تصمیمات نادرست می‌گرفت. گودرزی درباره محافل ارتجاعی می‌گوید:
محافل ارتجاعی‌‌ همان محافل فریب‌کاری و نیرنگ و تحریف حقایق و قلب واقعیات هستند و ایشان هم با این محافل ارتباط ایشان را می‌توان درباره سرمایه‌دارانی که پایگاه‌شان مسجد قبا و امثال آن بود، خلاصه کرد. (همان)
گروه فرقان که با چنین تحلیل‌های اشتباهی دست به جنایت و قتل فرزندان اسلام می‌زد. این بار در ساعت ۱۰: ۵ شب روز شنبه، ۱۶ تیر ماه، حاج‌تقی حاج‌طرخانی را به شهادت رساند. دو نفر موتورسوار به در منزل ایشان مراجعه کردند و حاج‌طرخانی را به گلوله بستند، یک گلوله به سینه، یک گلوله به شکم و یک گلوله به پای ایشان اصابت کرد. پیکر شهید حاج‌طرخانی به بیمارستان ایران‌مهر قلهک منتشل شد. (روزنامه جمهوری اسلامی، یکشنبه ۱۷ تیر ماه ۱۳۵۸)
طبق روال ترورهای پیشین، گروه فرقان با پخش اعلامیه، مسئولیت این ترور را نیز بر عهده گرفت. حاج‌طرخانی از چهره‌های سر‌شناس بازار بود که رد کارهای خیر و اداره بنیادهای اسلامی و تأسیس مؤسسات خیریه و درمانگاه‌ها زبانزد بود، وی در تأسیس مسجد قبا (مسجد قبا واقع در خیابان دکتر شریعتی، جنب حسینیه ارشاد است که با حضور شهید دکتر محمد مفتح به عنوان یکی از کانون‌های مبارزه با رژیم شاه مشهور بود.) نقش مؤثری داشت.
پیکر شهید حاج‌طرخانی روز یکشنبه با حضور انبوه مردم از بازار تشییع شد. شهید دکتر محمد مفتح که خود در آذر ماه توسط گروه فرقان به شهادت رسید، پیشاپیش مردم حرکت می‌کرد. پیکر شهید پس از تشییع در تهران برای خاک‌سپاری به قم منتقل شد.