یادی از شهید کچویی

منبع: روزنامه جمهوری اسلامی، ۸تیر۱۳۶۴


هشتم تیر سالروز شهادت محمد کچویی مسئول زندان اوین به دست منافقین می‌باشد. شهادت محمد کچوئی در هشتم تیر ماه سال ۱۳۶۰ حلقه‌ای از زنجیره گسترده توطئه ناکام منافقین برای ساقط کردن نظام جمهوری محسوب می‌شود. منافقین به دنبال اعلان جنگ با ملت در ۳۱ خرداد همین سال وکشیدن اسلحه به روی مردم مسلمان دست به یک سری جنایت وحشتناک زدند تا به گمان خود پایه‌های نظام جمهوری اسلامی را سست نموده وزمینه سقوط آن را فراهم سازند. مهم‌ترین این جنایات ترور ناموفق حجت الاسلام والمسلمین خامنه‌ای در ششم تیر ماه وفاجعه عظیم هفتم تیر بودند که به شهادت مظلومانه آیت الله بهشتی و۷۲ تن از یاران انقلاب منجر گردید. این اقدامات جنایت بار که برای مایوس نمودن مردم ودرهم شکستن مقاومت آن‌ها صورت گرفت چیزی جز هلاکت وسقوط ذلت بار برای خود منافقین در بر نداشت وهمین جنایت‌ها سبب شد که ملت مسلمان به ماهیت ضد انسانی منافقین پی برده وآن‌ها را از خود طرد نماید. غیر از طرح کلی توطئه وجنایت که سبب شهادت محمد کچویی گردید عامل دیگری نیز در به شهادت رساندن وی موثر بود وآن کینه‌ای بود که منافقین نسبت به کچویی داشتند، چرا که کچوئی معتقد بود منافقین با توجه به معیارهای باطلی که دارند ناحق‌ترین وباطل‌ترین گروهک‌ها هستند وآن‌ها را بد‌ترین دشمن برای جمهوری اسلامی ایران می‌پنداشت.


محمد کچویی درسال ۱۳۲۹در یک خانواده محروم روستایی در حاجی آباد قم بدنیا آمد. پدرش به خاطره استعدادی که در وجود فرزند خود می‌یابد، علاقه‌مند می‌گردد که او تحصیل نماید. به همین منظور محمد کچویی را در منزل یکی از آشنایانش در تهران می‌گذارد تا به تحصیل پردازد.


*شهید کچویی فرد فوق العده تلاشگر، مخلص ومتعبدی بود و وظائف ومسئولیتهای خویش را به خوبی انجام می‌داد وپیوسته با نشاط وپرکار بود وهمیشه به استقبال کارهای سخت ومشکل می‌رفت.

شهید کچوئی همزمان با تحصیل برای کمک مالی به خانواده‌اش به کار نیز مشغول می‌شود واولین کارش را در یک کارگاه دفتر سازی وصحافی انتخاب می‌کند، در طی کار صحافی با محمد بخارایی آشنا می‌گردد وحماسه وشهادت محمد بخارائی سبب می‌شود که محمد کچوئی نیز به سوی جلسات مذهبی کشانده شود وبا افکار روحانیون مبارز آشنا گردد. شرکت در جلسات درس روحانیون مبارز سبب می‌شود شخصیت فکری محمد رشد وتکامل پیدا کند. کچوئی در اوج خفقان ستم شاهی در سالهای ۵۰و۵۱ دستگیر وزندانی شد وپس از تحمل شکنجه‌های فراوان سرانجام در سال ۱۳۵۶ به همراه گروهی از یاران آزاد گردید. کچوئی مبارزات خود علیه رژیم منحوس پهلوی را از‌‌ همان نوجوانی که شاگرد صحافی بود شروع کرد وآشنایی او با محمد بخارائی او را بیشتر ازپیش به طرف مبارزه کشاند و او با شرکت خود در هیئت‌های مذهبی خود را از هر جهت آماده مبارزه‌ای گسترده‌تر با رژیم می‌نمود. ایشان در تکثیر اعلامیه‌ها ودرسهای امام در عصر ظلمت سهم بسزائی داشتند ودر این راه کوشش فراوانی از خود نشان می‌دادند. شهید کچویی در طول مبارزات خود مدت کوتاهی عضو سازمان مجاهدین خلق آن زمان بود، ولی پس از مشاهده انحراف آن‌ها از اسلام از آنان کناره گیری کرده وعلیه آن‌ها دست به افشاگری زد وآن‌ها به خاطره انحرافی که داشتند رسوا نمود وآن‌ها از آن زمان کینه عجیبی از این مبارزه مسلمان به دل گرفته ودر صدد قتلش بر آمدند. شهید کچوئی حتی پس از دستگیری در زندان شاه نیز دست از مبارزه بر نداشت.


*حماسه وشهادت محمد بخارائی سبب می‌شود که محمد کچوئی نیز به سوی جلسات مذهبی کشانده شود وبه افکار روحانیون مبارز آشنا کردد.
ودرگیری او در زندان با پلیس زبانزد همه بود. خلاصه آنکه شهید کچوئی همدوش سایر مبارزان مسلمان مکر به مبارزه با رژیم و همچنین منحرفین بست وسرانجام جان خویش را هم در راه اسلام هدیه نمود. محمد کچوئی پس از پیروزی انقلاب شکوه‌مند اسلامی مدتی در سمت زندانبان عناصر ضد انقلابی انجام وظیفه می‌نماید تا اینکه پس از مدتی مسئولیت بازسازی زندان اوین را به عهده گرفته ودر سمت مدیر زندان مشغول خدمت می‌شود. او با آغاز جنگ تحمیلی تلاش وسیعی برای تدارک جبهه‌ها نمود وسرانجام در هشتم تیرماه ۱۳۶۰ یک روز پس از فاجعه عظیم هفتم تیر به دست منافقین در محل کار خود به شهادت رسید وبه دنبال قافله هفتاد ودو تن به دیار جاودانی شتافت. شهید کچوئی فرد فوق العاده تلاشگر، مخلص ومتعبدی بود و وظائف ومسئولیتهای خویش را به خوبی انجام می‌دادو پیوسته با نشاط و پرکار بود وهمیشه به استقبال کارهای سخت ومشکل می‌رفت، اخلاق ورفتار او یک پارچه خلوص، پاکی، صبر وتقوا بود اورا به صورت اسوه‌ای برای اطرافیاتش در آورده بود. آثار خستگی روحی وجسمی با وجود کار وفعالیت زیاد در چهره ایشان ظاهر نمی‌شد ورفتارش موجب آرامش دیگران بود. در اخلاق وصفات این شهید همین بس که ایشان شهید صداقت واخلاق نیکوی خود شدند. کچوئی از آنجا که صداقت و سعه صدر فوق العاده داشت وپیوسته طریق راهنمایی وهدایت منحرفین را می‌پیمود در زمانی که سرپرست زندان اوین بود به خاطر اصلاح وهدایت یک منافق که به نظرش می‌رسید که قابل اصلاح وهدایت است او را نه تنها آزاد گذاشته بود بلکه پست نگهبانی وپاسداری را نیز به او بخشیده بود وبا آن منافق با مهربانی تمام رفتار می‌کرد، چرا که گمان می‌برد آن شخص با مهربانی وانسانیتی که از او خواهد دید از گرایشهای انحرافی باز خواهد گشت لیکن آن شخص که خود را تائب نشان داده بود ناجوانمردانه در هشتم تیر ماه قصد جان آن مرد بزرگوار را نمود واو را به شهادت رساند.
سالگرد شهادت این شهید صدیق و پرتلاش را گرامی د اشته وتعالی درجه برای روح تمامی شهیدان راه اسلام را آرزو می‌کنیم.