مصاحبه با سرهنگ ادیبی به مناسبت سالروز عملیات مرصاد و روز جانباز

منبع: هابیلیان
سرهنگ پاسدار نادر ادیبی ضمن تشکر از شما و تبریک سالروز ولادت حضرت عباس(ع)و روز جانباز بفرمایید با توجه به این که خود جنابعالی از جانبازان عزیز می باشید،نقش جانبازان را در دوران دفاع مقدس چگونه ارزیابی می کنید؟


جواب : بنده هم روز جانباز را به همه جانبازان و خانواده معظم ایشان که بحق اجرشان از خود جانبازی کمتر نمی باشد تبریک و تهنیت عرض می نمایم و امیدوارم کلیه جانبازان عزیز در طول زندگی موفق و مؤید باشند،در خصوص سوالی که مطرح نمودید می بایست به این نکته اشاره کنیم که جانبازان سرافراز بواسطه حضور در جبهه ها و مقابله با دشمن تجاوزگر با آغوش باز به استقبال هر خطری رفته اند و ما شاهد بودیم که شاید در یک عملیات برادری چندین بار مجروح می شد ولی هیچگاه حاضر به انتقال به پشت جبهه نبود و مصمم و قوی تا آخر عملیات حضور پیدا می کرد.

سئوال : سرهنگ بفرمائید آیا در دوران دفاع مقدس جانبازان پس از مجروحیت هم در جبهه ها حضور می یافتند ؟

همه رزمندگان اگر سعادت جانبازی نصیبشان می شد ، مصمم تر از گذشته در جبهه ها حضور میافتند و ما شاهد بودیم عزیزانی مثل شهید کلهر و شهید گلکار و هزاران شهید دیگر که علیرغم مجروحیتهای سنگین حاضر به اعزام به بیمارستان نبودند و حتی مجروحیت خود را از دیگران پنهان میکردند و یا جانبازانی که علی رغم قطع عضو با عصا در جبهه ها حاضر می شدند و روحیه سایر رزمندگان را بالا می بردند.

بنظر شما مناسبت نامگذاری روز جانباز با ولادت حضرت عباس (ع) چه می باشد ؟

جواب: بنظر می آید همه جانبازان ما با الگو قرار دادن صبر و از خود گذشتگی حضرت عباس (ع) آماده ایثار جان خود بودند و کلیه جانبازان ما شهداء زنده ای هستند که چراغ راه ما می باشند و نامگذاری روز ولادت حضرت عباس (ع) به نام روز جانباز نیز در همین راستا می باشد .
آقای ادیبی حالا اگر مایل باشید به عملیات مرصاد بپردازیم .
بفرمائید این حرکت مذبوحانه منافقین با چه واکنشی از سوی رزمندگان اسلام مواجه گردید ؟

جواب : پس از پذیرش قطعنامه از سوی ایران رژیم بعث عراق فکر می کرد قبول قطعنامه نشانگر ضعف رزمندگان اسلام می باشد و با این تفکر به سران منافقین دستور داد عملیاتی در خاک کشور اسلامیمان به انجام برساندند و از آنجا که دشمنان اسلام و جمهوری اسلامی در محاسباتشان دچار اشتباه شدند ستون زرهی و مکانیزه منافقین در دشت حسن آباد و ارتفاعات چهار زبر زمین گیر شدند و رزمندگان اسلام در تاریخ ۵/۵/۶۷ با رمز یا علی (ع) عملیات مرصاد را جهت انهدام کامل ماشین جنگی منافقین آغاز نمودند و از سه محور چهار زبر ، اسلام آباد و جاده قلاجه همچون صاعقه بر سر منافقین فریب خورده فرود آمدند و تمامی امیدهای صدام و استکبار جهانی را نامید نمودند . نکته قابل توجه در این عملیات حضور اقشار مختلف مردم بصورت خود جوش برای دفاع بود بطوریکه فرماندهان نظامی جهت سازماندهی خیل فراوان داوطلبان به مشکل برخوردند و این احساس تکلیف در آن برهه از زمان بسیار زیبا و قابل تأمل می باشد .

عملیات مرصاد چه پیامی برای دشمنان جمهوری اسلامی داشت ؟

جواب : عملیات مرصاد در واقع آخرین برگ زرین تاریخ جنگ و دفاع مقدس بود که بسیار افتخار آمیز ورق خورد و دیباچه دفاع مقدس هشت ساله این ملت بزرگ به بهترین نحوی به پایان رسید . از نقاط برجسته این عملیات همانطوریکه اشاره کردم حضور پر رنگ و خود جوش مردم عزیزمان چه ساکنین غرب کشور که در مسیر حرکت منافقین بودند و دفاعی جانانه نمودند و چه سایر آحاد امت حزب ا... که از سراسر کشور خود را به مناطق عملیاتی رساندند و همچنین هماهنگی سپاه با هوانیروز قهرمان بود که آتش خشم امت حزب ا... را بر سر منافقین فرود آوردند و حضور شهید عزیزمان سپهبد شهید صیاد شیرازی در میان رزمندگان اسلام بود که مایه افزایش روحیه رزمندگان شد و امیدوارم دشمنان این کشور اسلامی با نگاهی به گذشته عبرت گرفته باشند و دیگر به فکر تجاوز به خاک پاک این مرز و بوم را از فکر خود بیرون نمایند
.
در خاتمه جا دارد یادی بکنیم از شهیدان کرجی این عملیات بخصوص برادران شهید سید عطا ا... و سید حسن بهیرائی که با نثار جان خود درخت تنومند نظام مقدس جمهوری اسلامی را آبیاری نمودند .